Pecivo na hitro

Auntie  

član od: 20.8.2011

sporočila: 10

tema odprta - 21. avg 2011 14:26 | ogledi: 19.782 | odgovori: 9

Ker živim v kraju,ki je kar precej oddaljen od trgovine me zanima, kakšno pecivo bi lahko spekla (ko je to nujno potrebno za kakšne obiske) iz malo sestavin (na primer če mi zmanjka moke ali imam samo 2 ali 3 jajca).

Ni treba,da je priprava lahka,važno je le, da ima čimmanj sestavin ;)

Slišala sem že za eno pecivo (Čudo iz enega jajca) ampak potem nisem našla recepta in se nisem poglabljala.

Hvala že vnaprej!



Auntie

Temo je spremenil(a) Auntie dne 21. avg 2011 15:45

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

21. avg 2011 14:52

www.kulinarika.net/forum/topic.aspwww.google.si" target="_blank">http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dyjqcETrg2gJ:w

lp

cervus

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

21. avg 2011 14:54

Drugače je pa meni na hitro zelo veliko reči. Lahko spečeš samo navaden čokoladen oz kakavov biskvit, dodaš malo masla, ruma, čokolade, pa maš rumove kroglice, lahko spečeš samo bisivit pa namažeš gor kako kremo, odvisno kaj maš doma spet,..pač se prilagodiš temu kar imaš.

Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Auntie  

član od: 20.8.2011

sporočila: 10

21. avg 2011 15:41

Hvala vsem,bom preizkusila! ;)

Auntie

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. avg 2011 19:19

Auntie je napisal/a:

in se nisem poglabljala.

Auntie

 

Temo je spremenil(a) Auntie dne 21. avg 2011 15:45

 

Draga moja tetka, ključna beseda je ravno "poglabljanje". Namreč vsi improrecepti in tiste finte za na hitro, so nastale zaradi tega, ker so se ljudje takrat, ko so imeli več sestavin na lagerju in več časa tudi, poglabljali. Poglabljali v tisto, kar se je zamešalo, pogledali so, kaj kakšno stvar veže, gledali so, s čem se da kaj nadomestiti - in  ko so že znali po pravilih, so začeli improvizirati. Kuhati in peči se človek nauči tako, da spremlja, kaj nastaja. In potem se drugič znajde, če se kdo na hitro najavi na obisk ali je pa huda sila. Kdor se pa ne poglablja, mu pa ta vlak uteče.

Mimogrede, če nimaš moke, se da vedno, pa še boljše je, z jajci, segreto smetano in otroško hrano (čokolino, rizolino, karamelino...) naredi čisto dobro maso in se ji potem dodaja čokolada, karamela, whatever. Količine pa pogruntaj sama.

Vendelina jr.

neznan uporabnik

21. avg 2011 20:42

Hehe. Vendy, samo če moke nima pa eno jajce u friždero, bi blo pa pričakovat čokolino, smetano,rozine,karamelo,rum,piškote hudo naporno dejanje. Draga Auntie, če maš obiske pa eno jajce v hladilniku in nič moke, boš pa kofe skuhala ne? Al pa vodo v kozarce nalila. Iz nič bo strašno težko nič. Pa jaz tud ne verjamem, da bi obiski hotli h tebi na slaščičarske dobrote z enim od bog ve kdaj starim jajcem.

 

Namig: v takih primerih se pelje goste na svež luft v park,bližnji gozd in se tam čveka dokler ne pogruntajo da ne bo pojedine in se umaknejo. Ti pa glej,da maš vedno kilo moke, sladkorja,soli,makaronov doma. Pa 10 jajc. Ne zarad obiskov. Zase.

 

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. avg 2011 20:52

Hja, treba si je napolniti shrambo/hladilnik z must-have-it zadevami, drugače bo vedno samo še eno jajce en el frigorifico

Vendelina jr.

neznan uporabnik

21. avg 2011 21:04

Hehe, ne čist resno zaj. Saj meni se je tud že zgodilo. Pa mam trgovino 50m. Ampak v takem primeru sem dal vodo na mizo in so se hitro pobrali. Kakor eni. Eni so pa skočli v avto in šli na pumpo kupit pir,kekse,kofe pa je bla žurka. Je pa fajn,da si kupiš kake dolgotrajne piškote,sadje v konservi(bilo kak tra-lala kompot). Pa smetana ona v dozi je tud dolgotrajna. In če se ti zgodi da pridejo, zmečeš piškode v skledo,gor namečeš oni tralala kompot pa vse pobrizgaš obilno s smetano iz one doze. Pa kavo skuhaš. Vodo. Pa kako rakijo, če maš al pa voda tud okej.

Sploh jajc ne rabiš in moke. Je pa to vedno met fino doma. Če je trgovina daleč in nimaš možnosti tja redno.

 

To mej doma, seveda pazi rok uporabe in glej da pravočasno porabiš in novo dokupiš. Pa kake čokoladne mrvice al v prahu je tud okej.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti