Pomoč pri dekoraciji torte

Syrinx  

član od: 13.8.2011

sporočila: 3

tema odprta - 13. avg 2011 9:59 | ogledi: 8.890 | odgovori: 4

Živjo punce! Končno sem se uspela prijaviti na forum, spremljam pa vas že dlje časa.
V kratkem ima moj dragi rojstni dan in ker si od mene ne želi ničesar materialnega, sem se pa odločila, da mu spečem torto. Imam tudi idejo, da bi mu sprva dala en malo večji muffin, na katerem bi bila glazura oz neka bela krema, pa poslikava s stopljeno čokolado. Zdaj pa ne vem kaj bi to eno kremo dala gor, da se ne bi stopila v stiku s čokolado, da se "čokoladna" slikica ne bi spacala.
Potem bo pa dobil pravo torto, sem se odločila, da bom spekla kar Sacher torto, sva oba čokoholika. Tudi torto sem želela okrasiti in sicer s sliko njegove najljubše živali, pande. Zanima me kako bi se to dalo narediti, da bi bila slikica, ne figurica? A lahko to s tičino maso (marcipan mi ni dober)? Da bi jo na tanko razvaljala in oblikovala, pa potem nalagala po plasteh na glazuro? Problem je tudi glede živilskih barv, nujno bi rabila črno. Ali katera ve kje bi se jo dalo dobiti? Sem pa iz okolice MB.
V glavnem, čisto sem zmedena, ker se nisem še nikoli v tako zahtevni meri lotila dekoracije, pečem že, dekoriram pa ne ravno kaj ekstra...



Syrinx

Temo je spremenil(a) Syrinx dne 13. avg 2011 12:52

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. avg 2011 18:29

Draga moja, za začetek poglej, kakšna je vremenska napoved za "v kratkem". Namreč, če bo precej sončno in toplo, potem boš morala precej zagnati klimo, da bo hladila kuhinjo, ki jo bo ogrela pečica. Skratka, si opozorjena, ker spustiti temperaturo v kuhinji po tem, ko je tam kurila pečica...poleti ni najbolj enostavno.

Tista bela krema ali polivka ni ne vem kakšen matr. Poliješ s stopljeno belo kuverturo. Ki se topi nad paro.

Potem daš pa še kakšne čokodrobce notri. Ne piši teksta na muffine, rožic pa tudi nima smisla postavljati gor.  Fantje niso that much into decorating....Ono muško ljudsko biće će ionako sve pojesti....

Glede sacher torte, kaj pa vem, meni ni nikoli posebej potegnila. Se mi zdi en avstrijski overrated nateg.  Odkar je naša teta torta rekla, da je sacherca bolj eno kakavovo pecivo za petkov melšpajz, sem totalno happy, ker vsaj še nekdo deli podobno mnenje. Na tem portalu je masa mnogo boljših receptov za čokoladne torte.

 

Predvem se pa ne zafrkavaj z okraševanjem. Raje okrasi sebe, v smislu, obleci kaj prozornega in dobro linžerijo, tičinaste in marcipanaste figurice boš delala pa takrat, ko boš imela na geplu položnice, hipotekarni kredit in kar je še takih življenjskih radosti.

 

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. avg 2011 19:11

Vendy, hvala za odstavek o sacher torti,se mi je skala odvalila od srca. Delim mnenje s tabo in s teto torto. Če je pa še slabo narejena, pa še petkovemu melšpajzu ni podobna, ampak nekemu suhemu, sladkemu žaganju.Ampak, saj vemo, o okusih ni za razpravljati. 

 

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. avg 2011 8:41

Ma nič ne bomo stran metali - ga ni meljšajza, ki se ga z dovolj ruma in stepene smetane ne bi dalo narediti čisto pasabel. Ampak imate punce prav - ga ni čez pošteno jabolčno pito.

Sonja

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

15. avg 2011 11:09

Se pridruzujem zgornjemu klubu! Tudi meni se ne zdi Saherca nic posebnega. Pri meni je No 1 jabolcni zavitek s sultanami .

 

Nena-morje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti