Spletne knjigarne, diskonti, bukvarne...

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

24. jul 2011 8:59

www.bukvarna.net

 

Spletna bukvarna, kjer včasih najdem knjige, ki jih sicer nikjer ne dobim. Znajo presenetiti tudi z novejšimi knjigami, ki so realtivno ugodne

terakota

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

24. jul 2011 9:00

Kolikor imam sam izkušenj in sem pred časom debatiral na nekem drugem forumu, je carina plačljiva tam nekje od zneska 23€ naprej. Poleg tega plačaš še storitev carine ko pošljejo neko trapasto obvestilo po pošti, ki znese evro ali dva. Baje pa na carini ne uspejo pregledati vseh pošiljk in dobiš marsikatero tudi na dom brez plačila carine.

Glede brezplačne poštnine. Ta pač je brezplačna, vsaj zame kot kupca, lahko pa jo plača prodajalec ali v primeru kitajske jo časti država ker s tem spodbuja prodajo njihovih izdelkov in prevlado vsem nam...ne moreš reči da poštnine ni bilo. Poštna usluga je bila uporabljena, razen če obstaja že kakšna teleportirna naprava.

 

Commis débarrasseur

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

24. jul 2011 10:27

No, ne vem, če ima kak smisel riniti v detajle; po mojem bi bila poštnina brezplačna, če je pošta ali dostavni servis ne bi zaračunala nikomur - kar se pa seveda nikoli ne zgodi, ker pošta pač od poštnin živi. Poštnina je torej še kako plačljiva, razlika je samo v tem, kdo jo plača. Z drugimi besedami, dragi kupci: če vam nudimo brezplačno poštnino, vedite, smo vam jo že vračunali v ceno knjige.

Glede slovnice pa naj razpravljajo slovničarji: nestrokovno sicer mislim, da zveza "poštnina je brezplačna" strogo slovnično ni nepravilna, vsebinsko pa še kako. Lahko se pa seveda motim.

Lepo nedeljo vsem, dež gor ali dol!

 

 

Sonja

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

24. jul 2011 11:43

ok, poštnina+ SSKJ:

 

poštnína  -e ž (ȋ) pristojbina za poštno storitev: plačati poštnino / poštnine oproščene pošiljke ♪

terakota

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti