Zeleni volk na wc školjki

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

21. jul 2011 9:21

*Etka je napisal/a:

No če je že tako gravži tema ... bom še jaz nekaj vprašala. S kakšnim čistilom pa čistite notranjost školjke - tam kjer stoji voda. Jaz se nekaj trudim ampak tam kjer ne seže ščetka je

Kaj naj vlijem notri, da bo delovalo?



Vodo poberi z lončkom ven in čez noč vlij kokakolo(najcenejšo). Dela čudeže. Preverjeno

vida70

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. jul 2011 10:00

Gracias, multi

Vendelina jr.

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

21. jul 2011 12:32

Alkoholni kis dela čudeže (pustim od večera do jutra). Če pa se ta čudež ne zgodi, pa uporabim (žal) kemijo - rumeni Domestos. Nalijem 1 dcl v školjko in tisti del, kjer stoji voda, je kristalno čist.

Drugače pa kis in soda delata res čudeže in sem njun velik uporabnik.

Lp, Asja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. jul 2011 13:29

Za čiščenje školjke že dolgo uporabljam alkoholni kis - takole enkrat na mesec ga zlijem v školjko toliko, da doseže običajni nivo vode. Potem pa krepko zdrgnem z  metlico.

Več kot polovico vode pred čiščenjem se da odriniti tako, da z višine na hitro vanjo zlijete pol vedra vode in curek ravno tako zelo hitro prekinete.  Potem za cunjo ne ostane več veliko.

Namesto metlice se dobijo tudi lični mali tuši, ki jih je možno namontirati na cev pri ventilu pred kotličkom. Tam, kjer sta tuš kabina in školjka dovolj blizu in cev dovolj dolga, lahko uporabimo kar tega. Z metlico je pa fino na vsake par dni podrgniti stene v vodi, da nimajo časa porjaveti. 

Cila

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8686

21. jul 2011 14:27

Vsi nekaj počnemo; ena je rekla "gravž". Ampak, s tem gravžom imamo opravka vsak božji dan.

 

Moji opravki s to belo stvarco v WCju (beri šKOLJKA). Notranjost školjke polijem s čistilom za WCje, krtačko ta čas pravtako pustim v školjki. Če se WC obriše detaljno vsak drugi dan oz . vsak dan uporabnik sproti, pod  nobenim pogojem ne moreš imeti nekih volkov in lisic.


Enkrat na mesec iz školjke spraznim vodo. Gre najbolj z jogurtovim lončkom. Zavrem polovico kisa in polovico vode (recimo 3 dl), zlijem v školjko in posujem majhno žličko sodobikarbone. Pustim približno eno uro, da odstoji in potem zdrgnem s krtačo.

Krtačo zamenjam vsake 2 - 3 mesece!

 

Pozdravček!

 

 

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

21. jul 2011 14:41

Školjko nalažje izpraznimo tako, da vodo s krtačko potiskamo navzdol. Na koncu ostane še kakega pol decilitra vode, ki jo brez problema popivnamo s papirnato brisačo. V prazno školjko potem nalijete kar se vam zdi primerno, jaz nalijem kis, drugi vsebino Wc račke, tretji varikino.

Volkovi in lisice se zaredijo na vlažnih kovinskih tečajih pokrova, ni važno ali je ta lesen ali plastičen.

Običajno se to zgodi v zaprtih in vlažnih  prostorih, ki dlje časa niso v uporabi, navadno v kakšnih počitniških hišahčez zimo.

Nekaj pomagajo kocke proti vlagi, kopalnico je tudi pametno puščati odprto.

Preden hišo zapremo za dalj časa, vlijemo v vodo v školjki nekaj kisa ali pa tekočine za čiščenje.



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 21. 2011 14:44

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

21. jul 2011 21:05

Z wc varikino brez težav očistim vse, kar je v zvezi z wc školjko. Res pa je, da školjko čistimo kar sproti, celo moški del družine je tega vajen, in ne pomnim, da bi se kdaj kaj bilo nabralo. Krtačo menjam na kake tri mesece, smo pač pogosti uporabniki školjke in posledično krtače (da o tolaetnem papirju ne govorim, hehe9.

Mamamia

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. jul 2011 5:23

Madonca, kolk packarije imate pa ve po vecejih? Jao bože.

Evo: Kremno ali želejasto čistilo s krtačo očistijo notranjost. Čistilo za okna in papirnate brisače pa za zunanjost, pokrov itd. Buhnedaj kakršnekoli cunje, ki niso za enkratno uporabo! Ob vseh papirnatih brisačah sem tolk zverzirana, da rokavic sploh ne rabim.

Kot drugo, ne razumem, zakaj bi kdo še imel lesene pokrove. Te se ne dajo sterilizirat  (no saj je v resnici ne steriliziram, ampak vsaj nič ne leze v sam material in se površinsko lepo očisti) in po moje nimajo nobenega biznisa sedet na školjki. Če bi bile higiensko neoporečne, bi uporabljali lesene instrumente pri dohtarjih. (no, vsaj na moji strani luže so jih davno zamenjali za plastične - mislim na tiste, s katerimi so ti včasih pogledali v grlo). (in ne, moje deske za rezanje mesa in zelenjave so plastične in končajo v pomivalcu, enako je s kuhalnicami in čopiči- vsi narejeni iz raznih vrst plastike)

Kot tretje, tiste "nemške" školjke, o katerih govori Žižek, smo imeli množično tudi v Sloveniji. A je to tudi omenjal? Se opravičujem, ker več kot toliko nisem mogla poslušat. Se bom raje ugriznila v jezik.

Zdaj naj se pa še katera razpiše o fantih in sedenju na školjki, ko gredo lulat, pol smo pa tam.

Če bi kis nalivala v školjko in jim prepovedala uporabo, bi me pa poimenovali "WC naci" in oddali prvemu mimoidočemu.  Je več kot dovolj, da mi pravijo, da sem "sink naci" (govorim o umivalniku v kuhinji).

 

Tale tema me je nasmejala, kot kaka dobra komedija.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22. 2011 05:51

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

22. jul 2011 6:07

Lesene dile, kuhalnice in podobne stvari so v resnici bolj higienične od plastičnih, ker vsebuje les tanine, ki delujejo antibakterijsko - so preverjali z jemanjem mikrobioloških vzorcev. Podobne raziskave so tudi pokazale, da so najbolj svinjske stvari v stanovanju ponavadi računalniška tipkovnica, televizijski daljinec in telefonska slušalka, ne pa krtačka od sekreta. Eni šaljivci so tudi po raznih lokalih primerjali vsebino ledomata z vodo v straniščni školjki glede količine patogenih bakterij, z ne tako presenetljivo prednostjo zadnje (teoretično bi bilo torej v lokalih varneje piti vodo iz sekreta kot coca-colo z ledom). Sicer se pa pri nas uporablja Cilina varianta (zaenkrat s tušem, že nekaj let pa iščem omenjeno malo prho, ki ima še eno prednost, nadomesti namreč lahko bide). lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti