Čebulno-zelenjavni zavitek (štrudl)

neznan uporabnik

tema odprta - 15. jul 2011 17:24 | ogledi: 14.305 | odgovori: 42

Ojla,

ker sem se naveličal jabolčnih in ostalih zavitkov sem sklenil enkrat narediti čebulnega. Sedaj, povdarek je na veliko čebule, dodal bi pa mogoče še česen, korenček,papriko in kaj drugega.

 

Zanima me sledeče, a ima kdo že izkušnje s peko takega zavitka, ker v bazi razen pit nisem zasledil, da bi bili taki zavitki. Naslednje, a dam v testo in zavijem svežo čebulo in ostalo zelenjavo ali prej rahlo podušim in, katere začimbe poleg soli in popra menite, da bi še šle poleg?

 

Hvala za odgovore

 

Multivitamin

multivitamin

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

15. jul 2011 17:43

O, ´lej ga, inovacije, novi recepti, bravo.

Za te tvoje kombinacije, ne bi vedel, kaj pa če bi mal pogooglal pod " pita od kupusa ", potrebno znanje foring lengviđizis, pa menda ti to ne bo delalo težav!

ežoj

neznan uporabnik

15. jul 2011 17:46

Hvala. Bom tudi tako poskusil enkrat za večerjo. Sedaj sem našel en recept od Marinke v bazi - pod čebulji zavitek. Verjetno mi ga prej zato ni vrglo ven, ker sem vpisoval čebulni. Ni pa nobenega drugega. Sem si to zamislil nekako tako,da bi napekel, ko bo vroče spet tega malo več in potem v hladilnik in kos al dva tega pa kako hladno pivo bi verjetno šlo poleg.

 

No, če ima še katera ali kateri kak predlog bom vesel.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

15. jul 2011 17:49

Žojči,espanjol ne znam, bom si z ingliš pa đrman pa frenč moral pomagat. Pa kroatiš,serbiš,makedoniš bo tud šlo.

 

Multivitamin

 

multivitamin

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

15. jul 2011 18:28

Ideja: razvlečeno testo poškropiš z oljem, nanj porazdeliš kuhan, stisnjen krompir, na to namečeš čebulo, ki si jo počasi zdušil (če si za "močno", lahko skupaj s slanino), še malo dušenih bučk, začimbe po želji (svež timijan, majaron, čisto malo mete, na primer), zviješ, dobro premažeš in spečeš. Naslednji dan je še okusnejše.

 Ali pa namesto krompirja svež, mlad sir, morda rikota, veliko čebule in parmezana.

Seveda, po želji lahko dodajaš zelenjavo, predhodno na hitro podušeno ali kuhano.

lp  lačna

mzm

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

15. jul 2011 18:43

To so meni ljubi zavitki. V zimskem času navadno delam s cvetačo ali kakšno drugo zelenjavo, tako, da cvetačo natrgam na cvetke, jo samo za 3-4 minute povrem v slanem kropu, ravno tako na kolobarje narezano korenje. Skuto pomešam s kakšno žlico smetane, dodam jajček in posolim. Potem skutno zmes namažem po testu, obložim s cvetačo in korenčom, malo popopram in spečem. Zelo dobro je tudi s špinačo, svežim zeljem, v poštev pride skoraj vsaka zelenjava.

V času sezone bučk, paradižnika, paprike itd. pa uporabljam seveda našteto svežo zelenjavo, surovo. Prav tako dam na testo kot podlogo malo skutinega nadeva, potem pa nalagam na koščke narezano zelenjavo. Ker se paradižnik lepo ujema z timjanom in baziliko, ju potrosim po paradižniku, nato naložim še čebulo (česna pa moram rečt, še nisem dodajala), malo poškropim še s kislo smetano ali tekočim jogurtom, rahlo poporam, zvijem in v pečico.

Čudovit prigrizek, topel ali iz hladilnika.

zeta

neznan uporabnik

15. jul 2011 18:50

Super, hvala do sedaj in v bodoče vsem, ki boste še pisali, da ne bom skoz zahval pisal. Bom poskusil vse naštete možnosti. Najprej pa skuto,kislo smetano, jajce, ker to itak gre zgleda v vsakega. Pol bom pa nasipal gor ful čebule, česn in slanino. Bom javil kako izpade. Smo že skor cel teden na keksih, keksih in še enkrat keksih, ker je prevroče za kuhat. Seveda tud keksov ne pečemo.

 

Multivitamin

multivitamin

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

15. jul 2011 18:54

Kaj pa krompiruša???

Engie

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

15. jul 2011 19:05

Še meni si naredil takeeeee lušte. Ne pozabi čebule rahlo posolit, pa ne nareži je pretanko, kar lepo na kolobarčke jo nareži in surovo daj v testo. Potem pa poročaj, kako je bilo.

zeta

neznan uporabnik

15. jul 2011 19:06

Ja tud konc-koncev krompiruša. Samo jaz ne bi krompirja. Bi samo čebulo in česen in mogoče malo paprike. Nekako tako sem si zamislil kot jabolčni zavitek, samo namesto jabolk bi dal čebulo,česen in mogoče malo paprike za barvo. Rozine pa bi nadomestil s slanino. V tej smeri v glavnem in bi pol to ful ohladil v hladilniku in bi to jedli recmo tri dni, ko bo spet taka vročina. Nekak v tej smeri...

Pa valda bi sladkor zamenjal s soljo in poprom pa seveda brez cimeta

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti