Pridobivanje teže

katkaluka  

član od: 11.8.2010

sporočila: 14

tema odprta - 9. jul 2011 15:18 | ogledi: 17.361 | odgovori: 53

berem samo kako shujšati....jaz imam drugi problem...rada bi se zredila pa ne gre glih najbolje.. rabila bi malo vaše pomoči če ima kdo dober nasvet kako se zrediti :)



katkaluka

Temo je spremenil(a) katkaluka dne 9. jul 2011 15:22

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

9. jul 2011 16:11

Sprijazni se, da nikoli ne boš imela viška kil; jaz imam enak problem, in mi je uspelo šele po 15 letih dobiti 5 kil gor; uživam, dokler trajajo

Imaš mogoče kakšno bolezen, da ne smeš uživati določene hrane? Si konstantno pod stresom? Vse to močno vpliva ...

 

Drejček

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

9. jul 2011 17:20

Imam obraten problem, vse življenje v bistvu hujšam, efekt.....no ja. Šele na stara leta mi je kapnilo, da so diete v bistvu bedarija, na račun katere mnoge branže in posamezniki krasno živijo. Kot predebelim, bi tudi tebi svetovala najprej kakšno knjigo o zdravi prehrani. Ne za prelistat - preberi jo in potem se skušaj kar najbolj pametno prehranjevati. Če boš suha, pač boš - še vedno bolje kot da bi bila predebela. Suhih zaenkrat ne stigmatizirajo kot debele (ki naj bi bili na počez požrešni, brez vsake samodiscipline, rahlo butasti, nerazgledani...ipd). Obleči cunjice, ki jih lahko dajo gor samo suhice in se obnašaj manekensko.

Ne verjemi tistim, ki te bodo skušali navajati na redilno hrano! Morda je tvoja suhost krajšega roka in se boš s tako hrano po 35.-tem nemarno zredila, da ne govorim o tem, kako nezdravo je to.

Stavi na zdravje in se sprejmi kot si.

Lisa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. jul 2011 19:04

Drejček ima prav.

Drugače se mi pa zdi naša kolegica katka take bolj mlade sorte (hja, barvice, še v tisti mentalni fazi, ko se tekst piše z različnimi barvami, zgolj zato, ker radi barvamo....), pa bi morda rada imela malo bolj izrazite prsi ali boke, pa se to še ni zgodilo.

Ker, katkaluka, če bi ti zdravnik povedal, da imaš prenizke indeks telesne mase, bi ti dal tudi napotnico za nadaljnje preglede? Imaš napotnico? Prav, če jo imaš, ti bodo pregledi verjetno kaj pokazali. Če pa nimaš napotnice ali pa sploh nisi bila na nobene zdravniškem pregledu, kako si pa potem prišla do zaključka, da si "presuha"? Je to rekla kakšna preveč skrbna teta, ki vtika nos v vse, kar je ne briga? Se ti vidiš "presuho"? Ti je kakšna moška oseba povedala, da mu "paše nekaj v roke prijeti" in si se ti zasekirala čez mejo dobrega okusa?

 

Katka, nauči se imeti rada. Pa rada imej svoje telo. Je pač suhljato. Mnoge bi naredile mnogo za to, da bi ga imele. Ti ga imaš. Si pa morda želela kaj drugega. Hja, ne moremo imeti vsega.  Je pač tako. Imej pa rada tisto, kar imaš, pa malo športaj, da se bodo mišice naredile, da bodo pomagale skeletu nositi telo okoli. In namesto, da stokaš zaradi suhosti, raje nadeni lepo poletno oblekico, ramena nazaj, boke naprej, hoja stopalo pred stopalo in s tem catwalkom lepo dol po Čopovi do Prešerca in vmes diskretno poglej, koliko nesrečnikov ima odprta usta, ker so očarani nad tabo. Ker mislijo, da si model, ki je ravno prišel iz Milana malo na dopust.

Ko to vajo narediš nekajkrat, se nehaš ubadati s kilažo. So druge teme na dnevnem redu. Got it? Samo ne vsakemu butlju tako dati številke mobilca.

Če ti je to rekla kakšna teta ali nekdo iz te ekipe.... ji lepo povej, da si seksi in vitka. To takim primerkom za večno zapre usta glede te teme.

Vendelina jr.

katkaluka  

član od: 11.8.2010

sporočila: 14

9. jul 2011 21:28

am....mam zlo prenizek indeks...posledica manekenstva sem imela napotnice bila v bolnici ampak bolnce niso edina resitev vec sam naredis k pa v bolnici.problem je v tem da nikakor ne spravim kg nazaj usaj mal cez 50kg bi blo kul za mojo visino..

katkaluka

katkaluka  

član od: 11.8.2010

sporočila: 14

9. jul 2011 21:46

am....mam zlo prenizek indeks...posledica manekenstva sem imela napotnice bila v bolnici ampak bolnce niso edina resitev vec sam naredis k pa v bolnici.problem je v tem da nikakor ne spravim kg nazaj usaj mal cez 50kg bi blo kul za mojo visino..

katkaluka

melcii

sporočila: 39

9. jul 2011 21:57

A te smem vprašat koliko pa kaj poješ? Praviš da se ne moreš zrediti, torej sklepam, da nimaš problemov s tem da bi več jedla. Pred dvema letoma je imel fant podoben problem, sam ga je rešo z fitnesom in svoje kg povečal z mišično maso.

Sedaj pravi, da se je komaj kasneje začel zavedati kako malo je v bistvu jedel. Da se je držal jedilnika in vnosa zadostnih kalorij je bila na začetku prava muka.

Ne pravim sedaj, da se loti športa ampak predvsem, da razmisliš o lastni prehrani :)

 

LP

melcii

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

9. jul 2011 21:58

Če si bila v bolnici, gre za resno težavo. Obrni se na strokovno pomoč.

tulka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. jul 2011 22:41

Tej resni težavi se na široko reče motnja prehranjevanja. To se interdisciplinarno zdravi s profiji. Mi smo samo amaterski kuharčki.

Vendelina jr.

katkaluka  

član od: 11.8.2010

sporočila: 14

9. jul 2011 22:42

jem...odvisn od neva...ucash ful ucash pa normaln....am v bolnico sem sla sama da bi se zredila ampak z njihovo obupno hrano se res ne mors...drgac pa mam mal kg ampak se ne počutm slabo pa da nebi mela energije...je pa res da po splavu mam ful prebavne motne..in grem zelo velikrat na wc

katkaluka

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

9. jul 2011 22:59

Deklica draga, Tvoji zapisi iz enega v drugega odpirajo Tvojo bolečino - drznim si sklepati, da si še najstnica, in to z zelo travmatično življenjsko izkušnjo (=splav).

Nisem expert, imam pa življenjske izkušnje (kar dolgo kartoteko pri psihiatru ...), in Ti imaš hudo travmo v svoji psihi. Poišči si strokovno pomoč, ki se ji reče psihoterapevt, in se začni učiti razvozlavati mentalne probleme. Če hočeš več zasebnosti, Ti lahko odbovorim tudi preko ZS, če boš imela vprašanja. Vsekakor pa ne odlašaj in pot pod noge! Pa ponovno h kinekologu tudi ne bo škodilo.

Srečno,

Andrej

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti