Blender

žižula  

član od: 10.4.2011

sporočila: 78

26. mar 2013 22:51

Kupila sem ga na nemškem E-bayu, pa zdaj vidim, da tam ni več nobene ponudbe. Te blenderje lahko kupiš na angleškem E-bayu za približno 247€. V teh dneh se splača kupovati s funti, ker je vrednost funt/euro izredno vabljiva

Imela sem srečo, saj sem dobila na izbiro obliko mešalne posode: izbrala sem okroglo, ki je bolj praktična za manjše količine hrane, le čiščenje zna biti na začetku malo oteženo kot npr. pri ovalni posodi, kjer je več možnosti za manevriranje z gobico.

Tu imaš ponudbo: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sac

 

Potrebovala boš nastavek za angl. vtič oz. galahko samo zamenjaš z našim vtičem ker imajo prav tako omrežno napetost 240V. V tem primeru ti potem garancije (2 leti)  ne bodo upoštevali, ker boš posegla v elektroniko.



žižula

Sporočilo je spremenil(a) žižula dne 26. 2013 22:54

aby  

član od: 18.5.2008

sporočila: 539

28. avg 2013 13:33

Zanimam se za nakup blenderja, in sicer imam v mislih Blendtec ali Vitamix. Zraven pogledujem še po Omniblend-u, ki ima precej bolj privlačno ceno. Nekaj izkušenj s slednjim je zapisala že žižula zgoraj, zanima pa me, če ima še kdo izkušnje s prvima dvema, morda kak nasvet kje preveriti ponudbo itd.. Nekaj tujih revizij sem že našla na netu, tudi tehnične podatke, zato me zanimajo bolj izkušnje.

Blender bi uporabljala redno in za vse (sadje, zelenjava, oreščki, suho sadje, led, presne sladice..) in želim res kvalitetne rezultate - trenutno imam enega nizkocenovnega, ki je premalo močan za mletje suhega sadja v pasto ali recimo za popolno sesekljanje listov sveže mete v ledenem napitku (moj jih zgolj spešta v kepo).

Prosim za kakršnekoli nasvete, namige ali mnenja

aby

Titikaka  

član od: 13.9.2008

sporočila: 128

28. avg 2013 14:51

Zdravo,

z blenderji imam izkušnje in moram reči, da kakšne prav posebne razlike med temi tremi "top" brandi ni. So določene specifike,  o katerih je na youtube milijon zadetkov in vse lepo nazorno prikazano. Ker zadeva ni poceni, je dobro premisliti, zakaj bi to kupili. Za smoothije je tak nakup brez veze, ker sadje in zelenjavo "zblendajo" ostali blenderji (klasični) čisto ok. Če pa je namen v smeri presnih sladic in podobnega, potem se že bolj splača, čeprav jaz za "testo" pri presnih sladicah uporabljam klasični multipraktik (S rezilo), ker se veliko bolje obnese. Za kreme pa je blender res zakon. Meni oreščke zmelje bolj v "granulat" obliko, kajti ti blenderji niso namenjeni suhemu mletju. Lahko meljete na suho, samo morda rezultat ne bo čisto tak, kot bi ga pričakovali. 

 

Lp

Titikaka

aby  

član od: 18.5.2008

sporočila: 539

29. avg 2013 8:37

Hvala, Titikaka, za tole. Ja, blender bi uporabljala tudi za presne sladice, seveda tudi za smoothije (če že bo pri hiši, bo tudi za to :) čeprav jih prav dobro zmeša tudi moj sedanji nizkocenovni blender). Potem sem imela v mislih še pripravo masla iz oreščkov pa kakšnega mandljevega mleka ipd.. Bom pogledala še youtube posnetke.

Če ima še kdo kak nasvet, bom hvaležna.

aby

Titikaka  

član od: 13.9.2008

sporočila: 128

29. avg 2013 11:27

aby, samo dane bos razocarana;) jaz sem imela predstavo, da so ti blenderji vsemogocni, nato pa ugotovila, da ni ravno tako;) denimo masla iz oresckov se ne bi lotila... Re se splaca pogledatna youtube ipd. 

Titikaka

zverinica  

član od: 20.7.2009

sporočila: 86

29. avg 2013 12:01

Moj blender oreščke zmelje v moko, ne v granulat (masla še nisem delala), datlje pa v pasto (recimo pri blendanju za presne sladice). Pa zelišča mi je tudi dodobra sesekljal, ko sem npr. vanj stresla čičeriko in peteršilj za falafel.

 

Imam pa tega: http://www.ideo.si/a/ALU_blender_HR2096_00_PHILI

Življenje je prekratko, da bi pili slabo vino.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

29. avg 2013 19:43

Ker je moj blender po dolgih letih izdihnil, sem brskala, kaj naj nabavim v zamenjavo oz. če je vredno kupiti kaj dražjega.

Ob tem sem naletela na tale video, če koga zanima, kako se dela arašidovo maslo (začne se pri 2:45)

 

http://www.youtube.com/watch?v=S3VG24BJ0-Q

 

 

Vanja

žižula  

član od: 10.4.2011

sporočila: 78

29. avg 2013 19:55

Jaz s svojim brez težav naredim maslo: arašidovo, lešnikovo,.. brez dodatka maščob. Pri industrijskih hitro vidiš, da je kje dodano olje, npr. pri lešnikovem maslu sem že zasledila. ko delam lešnikovo maslo sama, je bolj gosto, trgovinski 100% p ima v večini primerov dodano olje (lešnikovo seveda).

Omniblend je meni več kot odličen. Ker nisem toliko v smeri presnojedstva ne gledam toliko na to kakšna rezila ima, ker kolikor se spomnim ima Omniblend delno naostrena rezila, Vitamix in Blendtec pa topa rezila. Za kaj več informacij se pa obrni na forum o presnojedstvu, jih imajo naštudirane v nulo.

žižula

aby  

član od: 18.5.2008

sporočila: 539

29. avg 2013 20:52

Uh Vanja, tako arašidovo maslo bi jaz imela! :) Za katerega si se pa potem ti odločila?

Hvala punce za nasvete, vidim da sem se malo preveč zagnala v ta drage modele. Bi znalo bit, da bi bila razočarana ja.. Če bi že dala celo premoženje za blender, potem pri meni ne bi bilo kompromisov, ima da dela vse

Grem kar z lažjim srcem v nakup, sem zadovoljna da takole slišim iz prve roke, super ste!

 

aby

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

29. avg 2013 21:25

Nisem se odločila, ker ga ne rabim tako pogosto še posebej ne za surove jedi. Do nadaljnega bom uporabljala paličnega. 

Arašidovega masla ne jemo, če ga slučajno rabim za pasje piškote (1x na leto), kupim takega, ki ima za sestavine samo arašide in sol. 

Dragega se verjetno splača kupiti, če ste na veliko presnojedci. Juhe je naredil fino kremaste tudi moj Black and Decker za $20.

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti