Keramična posoda od delimano

Borana  

član od: 3.5.2013

sporočila: 1

3. maj 2013 15:11

tudi jaz sem kupila to posodo v akciji. Sedaj ne vem ali naj jo vrnem in zahtevam dobropis ali naj novo vzamem. Kljub samo 2 tedenski skrajno pazljivi uporabi se je del plasti na notranjem robu odkrušil in se bojim da se bo krušilo naprej proti dnu. 

Drugače sem bila pa presrečna ker se ni nič prijemalo. Posoda se mi je zdela čudovita do začetka teh krušenj :(

Borana

boob  

član od: 28.9.2009

sporočila: 11

22. maj 2013 15:14

Pozdravljeni,

bom kar tukaj vprašala, da ne začenjam nove teme. . danes sem kupila DELIMANO TEMPO PIU, a imate kaj izkušenj s tem loncem. .kako ste zadovoljni?

 

hvala in lp

boob

tanjanakov  

član od: 22.9.2010

sporočila: 2

23. maj 2013 13:22

pozdravljeni,

prve različice delimano posod so bile samo za steklokeramiko, od lani naprej tudi za indukcijo.

 

tempo piu ne poznam, poznam pa delimano vok, ponev in kozico, ki ju uporabljam že nekaj časa.

okrušen rob sem zaenkrat opazila le pr kozici, ni se mi pa zvilo dno od nobene posode. kuhanje v voku je super, sploh meso, vendar se po skoraj enoletni uporabi pozna veliko praskic.. res je da nisem čist "šparoven" tip kar se posode tiče, in včasih tud pomešam s kakšno vilco. zato moram reči, da glede na enoletno uporabo posoda še ni tako hudo opraskana. se pa v praske kar rado prime noter barva od hrane, npr paprike, in se ne da več umit.

 

Kozico konstantno perem v pomivalnem stroju in je presenetljivo edina z najmanj praskami (konstantno pražim česen čebulo tuno itd..)

 

Sem pa tudi jaz opazila da so se jajca začela prijemati na srednjo ponev.. dokler nisem prebrala vaših komentarjev, se nisem niti zavzela za to..

 

Sicer pa keramična ponev naj ne bi bila občutljiva na visoke temperaturne razlike, predvsem zaradi kemijske sestave, ki to keramiko drži skup. teflon pa se naj ne bi uporabljal na plinskih štedilnikih, saj na konicah plamena temeperatura preseže 400 stopinj in teflon razpade na fluor in ogljik, in fluor je izredno škodljiva snov za organizem. kar se tiče kuhanja na keramičnih ploščah in indukcijah, pa se segreva teflon enakomerno in ne doseže teh temperatur da bi razpadel. in tudi če ga nekaj pojeste, je v nerazpadlem stanju neškodljiv, saj nima prostih radikalov. :)

 

 

Renat  

član od: 27.1.2012

sporočila: 85

25. maj 2013 22:15

Borana je napisal/a:

tudi jaz sem kupila to posodo v akciji. Sedaj ne vem ali naj jo vrnem in zahtevam dobropis ali naj novo vzamem. Kljub samo 2 tedenski skrajno pazljivi uporabi se je del plasti na notranjem robu odkrušil in se bojim da se bo krušilo naprej proti dnu. 

Drugače sem bila pa presrečna ker se ni nič prijemalo. Posoda se mi je zdela čudovita do začetka teh krušenj :(



Borana

 

Mi imamo popolnoma enake izkušnje! Po le parih uporabah se je najprej začel krušit rob, kar nas niti ni motilo, potem se je začelo krušit pa še na dnu. Danes sem jo odnesla nazaj in dobila dobropis. Na srečo smo imeli še račun (ker je bila posoda kupljena 14 dni nazaj).

Gre pa za Mercatorjev delimano, v akciji z nalepkami. Možno, da je ta serija zanič, ampak meni se je cel delimano zameril.

Renat

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

29. maj 2013 9:13

Delimano sem kupila v Merkurju pred dobrim mesecem, po le nekaj uporabah in pazljivemu ravnanju, sem že opazila prve praske na dnu, pri kuhanju so se mi prijele testenine. Sicer ni bil velik problem, da jih odstanim, samo obrisati pa tudi ni bilo dovolj. Mislim, da je enako občutljiva vsa posoda s keramično prevleko, ne samo Delimano in vsekakor ni vredna denarja, ki ga zanjo plačamo. 

kara

sonic  

član od: 1.3.2006

sporočila: 319

29. maj 2013 17:14

Hm. Imam že kar nekaj posode s keramično prevleko raznih proizvajalcev (tudi Delimano). Je veliko v uporabi, pa ni nikjer niti praskice. 
No razen pri nekaterih, ki nimajo kovinskega roba, se ponekod kruši zaradi steklenih pokrovk. Po dnu pa nikakor ne.

sonic

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

29. maj 2013 17:43

Berem tole debato in se sprašujem kako to, da so izkušnje s posodo Delimano tako različne.

JJ

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

29. maj 2013 18:43

Ne vem, zakaj so tako razllične, te posode nimam, ker sem pač opremljena z lonci in ponvami za naslednjih par desetletij. Izkušnje iz drugih logov pa učijo, da se razno razne zadeve ponavadi ne prodajajo s 50, 60, itd. % popusti brez razloga.

Sonja

situla  

član od: 6.1.2012

sporočila: 45

29. maj 2013 19:11

Tudi jaz sem se že pred nekaj časa navdušila za keramično posodo, je nakupila kar nekaj in sicer od različnih proizvajalcev. Izkušnje z njo pa so mešane - so bolj občutljive kot sem predpostavljala, saj se hitro podrgnejo in okrušijo, v eni od ponev s črnim premazom (ki so jih v Intersparu, Mercatorju na videih prikazovali v superlativih), pa se mi prijema hrana. Še vedno pa keramično posodo rada uporabljam.

Ravno razmišljam, da bi pri Mercatorju (v akcijski prodaji za točke) kupila keramični pekač. Ima kdo kakšno izkušnjo z njimi?

situla

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

30. maj 2013 9:19

Po mojem je še najbolje kupiti pekač. Nimamo ga prav vsak dan v obtoku, vsaj tistega za pecivo in kvašeno testo ne. Je pa res odličen, ker se redko kakšna sestavina prime in pečeno kar zdrsne iz njega.

Posoda, ki je na kuhalni plošči je bolj na udaru, treba jo je premešati, segrevanje je bolj neenakomerno itd.

Pekače bom še kupovala. Kar se tiče akcijskih cen in posledično slabše kvalitete, moja posoda ni bila znižana oz. v akciji. Prav lepo sem jo plačala. Res je tako kot pravi Situla, verjetno imamo previsoka pričakovanja glede na slavospeve reklam. Ja, lepo bi bilo imeti posodo ki je trpežna in hkrati tudi ni zdravju škodljiva, kot recimo teflon.

kara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti