Kako shraniti korenček

sharon  

član od: 5.6.2004

sporočila: 69

2. okt 2011 21:05

Zeta, tako kot praviš ti, naredim tudi sama. Je pa res, da v vrečke vedno shranim večjo količino  in potem vzamem iz skrinje, odluščim koliko korenja potrebujem in dam nazaj v skrinjo. Lahko, da se v tem času ravno toliko odtali, da potem nastane sneg...

Amapk jst bom letos vseeno shranila tudi tako... ali v mivko ali kako drugače, ker imamo doma enega mladička, ki bo pozimi začel s GH.

 

sharon

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. okt 2011 4:49

sharon je napisal/a:

Jaz pa ne vem kaj delam narobe, vendar moj korenček, ki ga dam zmrznit, se sploh ne razkuha oz. traja celo večnost, da postane mehak. Kr tak plastičen mi deluje. Zakaj to?

Jaz sem pa slišala za varianto, da korenček shraniš v boben od pralnega stroja, ki ga zakoplješ na vrt v zemljo, v boben naložiš korenje, mal pokriješ z zemljo. Kako točno gre bi morala vprašat, ampak jst bom probala letos tistih par korenjov, kolikor mi je uspelo letos (ponavadi ga imam pa za celo vas) nekako shranit, ne da bi zamrnila.

Kako gre tisto, da ga vložiš?

sharon

Najbolje se shrani v zemlji, pa naj bo to v klasični mini zasipnici, v bobnu od pralnega stroja ali  v zemljo vkopani betonski cevi. Poskrbeti je treba le, da ga ne zaliva voda. Ob milih zimah lahko ostane tudi kar na njivi in ga pulimo sproti po potrebi.

Cila

paulina d  

član od: 5.6.2010

sporočila: 249

4. okt 2011 12:28

Mene pa zanima kakšna mivka mora biti za shranjenje korenja?Ali se to kupi kar tista gradbena? Hvala.

paulina d

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

5. okt 2011 7:17

Jaz sem letos sejala korenje julija, ko sem izkopala krompir.Zelo lepo je vzkalil in razmišljam, da bi ga pustila na vrtu.Bojim se samo, da bodo imeli polži veselico jaz pa luknje v korenju.

Sem ga pa prejšnja leta naložila v plastično kanto s pokrovom (20l od barve npr.).Korenju sem oddtrgala zelenje, razgrnila, da se je lepo posušil (nisam umivala) in potem nalagala plast časopisa, plast korenja...na vrhu časopis in zaprla. Kanto sem hranila v kleti (moja je zelo suha in je cca 15c), pa sem korenje porabila skoraj do konca. Skoraj zato, ker se nekomu ni ljubilo zapreti pokrov, pa se je izsušilo.

jovita

Amazone  

član od: 13.2.2010

sporočila: 17

6. okt 2011 21:31

evo, mah nabran in ena gajbica korenja že pospravljena. Se mi tako to zdi kot da v nekaki posteljici počiva... mivka... saj bi ampak po njej meni res ni za brskati, morda bi poizkusila tole varianto v manjše kantice (imam take od barve). Se še akj oglasim, ko dokončam, ker letos zlepa ne bom konec očitno :) tista ki je spraševala, kaj je korenje naluknjalo ... strune najverjetneje ... Amazone

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti