Zavrete borovnice

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

25. jun 2011 18:03

Lej kolega 666, vse do stavka ,ko si napisal da je vsako sadje ki se skisa uporabno ravno tako kot drugo sem z zanimanjem bral tvoje inovativne kulinarične namige, izpeljanke in ideje. Ja, všeč so mi bile kombinacije, ki si jih vehementno nametal čeprav dvomim, da si jih tudi kdaj skuhal. OK. Ampak skisano sadje pač ni nek presežek, ki bi mu jaz nasedel in bi ga častil v neke visoke gurmanske sfere, naka, imam rajši stvari iz sadja ki ni skisano. In ker lahko zaenkrat še zbiram, se pač odločam za bolj čisto verzijo. Ti pa , če ti je drago, navali. Bi te pa zanesljivo krcnil po prstih, če bi hotel v moji prisotnosti onečastiti tako plemenite jedi ,kot so morske (hobe, sipice, lignji, etc....) kajti tukaj pa sem totalni čistun in ne prenesem nobenega novodobnega plastičnega preseravanja z dodatki, ki niti skučajno ne sodijo poleg. Ampak , jasno, ker nisem ob tebi, ko hobe polivaš z borovničevim kisom, ti to mirno počni naprej v svetem prepričanju, da si dober , inovativen kuharček!! Ampak pri tem dopusti, da tudi kdo drug pove svoje mnenje in da tisto, kar je tebi všeč njemu pač  ni to tudi  pove.

Aha, pa še to, solata iz kolerabic in vsem kar si naštel mi je čisto všeč ampak tako kot si napisal - z jabolčnim kisom !

Eco.

hedonist

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

25. jun 2011 18:45

Včasih prav paše malo se porepenčiti ;) Hvala za iskrenost.

Kar se zapisanih jedi tiče: najbrž mi ne boš verjel, a skuhal sem vse do zadnje - dobesedno do zadnje, ne pa tudi vključujoč zadnjo :D Od zapisanega sem namreč, po domače, pripravil že vse razen tiste solate z morskimi sadeži.  Z jabolčnim kisom, se razume.

Kar se skisanega sadja tiče: presežek ali ne, to je bolj kot ne stvar mode, prestiža. Dejstvo pa je, da skisano sadje lahko uporabiš kot kis - ali je boljše od jabolčnega, ali je vredno denarja, časa, ali ni bolje porabiti sadje sveže ipd. so druga vprašanja, o katerih svojega osebnega mnenja nisem navajal. Avtorica prvega prispevka je pač stala pred dejstvom - kislimi borovnicami.

Mimogrede - ali bi bilo dovoljeno v tvoji prisotnosti jesti glavonožce z lešniki (npr. v rižoti, na testeninah, nadevane)? To je namreč za moje pojme precej posrečena kombinacija okusov. Brez kisa, seveda ;)

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

25. jun 2011 19:14

Postajaš mi simpatičen 666 in samo zato ti sploh še odgovarjam. Ja, je dovoljeno, uporabljati lešnike in še kar koli se ti zazdi , če kuhaš z mehkužci, glavonožci in ostalo morsko žlahto neznanega izvora. Ponavadi iz Azije, zmrznjeno kakopak,odtajano, pa spet zmrznjeno- da je temu tako ti pove nos, če si subtilen za kulinariko nasploh in seže tvoja praksa kaj dlje od goveje župe, dunajskih zrezkov in restanega krompirja.

Če ti pa zgodaj zjutraj prinesejo ribiči tam doli v Dalmaciji ulov iz vode, svež in še živ, potem je stvar jasna. In v tem v primeru bi jih kolega 666 dobil po prstih, če bi hotel tlačiti zraven kaj, kar tja ne sodi, Ker enostavno ni potrebe saj je primarni okus tako prefinjen, fascinanten in prvinski da je res zločin uporabljati poleg npr. kis iz skisanih borovnic.

Evo, to sem ti hotel povedati in če si res tak kulianik, kot pišeš, me boš razumel.

Je pa jasno, sam se boš odločal kako in kaj boš kuhal in si niti ne lastim te pravice, da bi te pri tem oviral. ti diktiral ali kakor koli drugače vplival na tebe.

Bom pa, to pa ti mora biti tudi jasno, povedal svoje mnenje pa če ti je to všeč ali ne.

 

hedonist

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

25. jun 2011 19:40

Ja, sem nekaj pozabil, sem vedel. Rezance z makom sem jedel v nebroj kombinacijah v Vojvodini in ne boš verjel, tudi pripravljal sem jih že ,čeprav testenine niso ravno moja preferenca. Sladice tudi ne, tako da me razne rulade in ostalo sploh ne ganejo in ti dopuščam,da vanje bašeš tudi jesih.

Evo, sem ti zaradi načelnosti moral to dopisati pa bog ne daj, da bi se ob tem repenčil.

hedonist

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti