Popolni lunin mrk

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

6. feb 2014 10:54

Uh, ali si predstavljate, kako bi bilo, če bi vsi, ki stopijo v Leclerc, zavpili dober dan !!?? Ja, in ob odhodu adijo !!??

rdkapica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

6. feb 2014 11:07

No ja, ko stopiš pa do prodajalke, na, recimo, delikatesi, pa res lahko pozdraviš, a ne? Konec koncev, ne vem, kako je v L., a v trgovinah, kamor hodim, mene pozdravljajo trgovke in trgovci, jasno, da jaz tudi njih. Kdo je prvi, ki pozdravi, sploh ni pomembno, pomemben je pozdrav. Res pa je, da se teh glomaznih trgovin načeloma zelo izogibam. Si ne predstavljam, da stopim do kioska, pomolim kartico in rečem: Za 20 evrov!

Kaj je na izpitu in kaj pričakujejo od kandidatov, najbolje vedo oni, ki niso niti sestavljali vprašanj, niso v komisiji, niti niso delali izpitov. Me nekako spominja na šolsko okolje, kjer vsi vedo več o tem, kao je tam, kot pa tisti, ki so res tam in proces izvajajo.

rimljanka

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

6. feb 2014 11:45

Saj maš prav. Meni čisto vseeno al bom jaz prvi rekel ojla al pa trgovka al trgovec. Mi je čisto vseeno. Saj tud, če se na vhodu lih ne greš protokla. Meni to čisto brez veze. Včasih pridem in nalagajo police. Kaj bi pa težil pol jaz z pozdravi? Imajo dovol dela in zelo napornega. Pač se pol pozdravimo. Al pa tud ne. Ampak sokraj obvezno in je, si ko grem rečemo adijo. Do vidjenja. Pač tega nihce ne vzame kot zalitev. Mene trgovka tika in ji tega ne zamerim. Gdo pa sem konc koncev? Mogoče še manj od nje? Se pač tikamo. Ne prenašam pa vikanja v takih primerih. Če se že vidimo ali beremo pogosto in vemo, da se poznamo, ne prenašam vikanja. Niti jaz nisem užajen na tikanje.

 

Ponorim edino, ko me uradne osebe dovolijo klicat po imnu. Je ok, samo č dovolijo, če vrnem podobno. Drugače pa povzdignem glas. Mne ni treba vikat, smatram,da smo dovolj odrasli, da s da na ti uredit zadeve.

 

Lp

preprost

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. feb 2014 16:56

Rdeča kapica, povem ti, bilo bi fino, če bi vsi zavpili dober dan. Danes sem že miljontič malo listala po Piki Nogavički in me še drži njena navihanost.

 

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. feb 2014 17:16

Priznam, sem malo površno prečitala o ščipu (ščip/mlaj...malo pozabiš, če ne uporabljaš izraza 25 let) ...potem pa pisala o polni luni. Anyway, ker je Nola omenila izgovorjave...Čeprav je oseba vedela, kako se reče Ljubljana pravilno (no, z ameriškim naglasom), jo je prečitala kot Lđublđana. Vmes je še nekaj polglasnikov kot v "pes" (v pravilni slovenščini, ne kakem narečju tipa "pjes"). 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti