Kuhinje

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

tema odprta - 11. jun 2011 13:03 | ogledi: 46.659 | odgovori: 27

Ker vem da tukaj znate odgovoriti na vsa vprašanja ,se obračam na vas z vprašanjem o kuhinji.Odločam se za novo kuhinjo ,vzela bi jo pri GA pa me zanima če imate izkušnje z njimi ,cena, kvaliteta ali pa kje drugje,kje ste kupovali in ali ste bili zadovoljni? Več ljudi ,več ve......

Hvala za odgovore ,nasvete ...

lp

 

marjeta10

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

11. jun 2011 21:41

Pri nas smo kuhinjo zamenjali letos marca. Pregledala sem ponudbo Gorenjevih kuhinj, kuhinj v GA, v Cubisu v poslovni coni Šenčur ter Dankuchnovih. Na koncu nam je najbolj ugajala Dankuchnova. Nad Cubisom (odnos do strank) sem bila izredno razočarana zato smo kar kmalu zaključili s sodelovanjem. V GA mi ni bil všeč noben model - en, ki mi je bil pa  so ga nehali delati. Na koncu sta v ožji izbor prišli Gorenjeva in Danova kuhinja. Presenetila me je kar visoka cena Gorenjevih kuhinj. Tako je na koncu zmagala Danova kuhinja. Kljub temu, da smo doma z Gorenjske, sem poleg lokalnega trgovca prosila za izračun še v nekaj salonih po Sloveniji (kontakti po mailih in telefonu). To se je na koncu izkazalo kot dobra poteza. Med najcenejšo in najdražjo ponudbo, je bilo za eno in isto kuhinjo 2000€ razlike. Na koncu smo jo naročili v Murski soboti v Il ambientih. Z montažo, roki in kvaliteto smo bili zelo zadovoljni.

 

Svetujem ti, da greš v več salonov in povprašaš za zadnjo ceno, ki ti jo lahko ponudijo. Kolikor sem sama izkusila, se prodajalcem kar gre, da bi ti prodali kuhinjo.

 

Pa dobro kuho v novi kuhinji.   

http://www.mojalbum.com/tajda

silven  

član od: 26.8.2009

sporočila: 130

12. jun 2011 20:33

Mi smo tudi letos menjali kuhinjo. Narejena je po naročilu. Predračune smo zbrali od večih izvajalcev s primerljivo kvaliteto materijalov. Izvajalci naredijo hitro in vse lepo paše v prostor. Aparate smo kupovali v GA in H.Norman. Z obema trgovcema smo bili zadovoljni. Se je pa potrebno pogajati za ceno in pozanimati pri večih  kot pravi ga Darjuška. Se splača.

Veliko sreče pri prenovi!

Silven

silven

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

13. jun 2011 8:05

Nobilia...

 

lp

robida

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

22. jun 2011 22:39

To pa je moja nova kuhinja Panles

 

Engie

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jun 2011 10:11

Marjeta, takole bi rekla

Kuhinja bo tvoja, denarnica je tudi tvoja. In odločitev tudi.

 Če denarnica pravi, da imaš za kuhinjo 10.000 EUR, bo ena zgodba, če denarnica pravi, da imaš za kuhinjo 5.000 EUR bo druga zgodba, če denarnica pravi, da imaš za kuhinjo 15.000 EUR bo tretja zgodba.

Ker preprosta resnica je pa takšna: če znaš lepo ravnati s pohištvom - to pomeni; ne loputa se s kuhinjskimi vratci, elemente se redno čisti s primernimi čistili (in se ne pusti, da se gor nabira maščoba in ostala packarija, ki jo je potrebno na bolj agresivne načine odstraniti), bo lepo zdržala tudi najcenejša kuhinja, če pa te veščine ni, se bo pa sfižila tudi najbolj trendy-brany kuhinja.

Moj topli nasvet pa je, da ne kupuj kuhinj, ki imajo videz, da "so po zadnji modi", ker bo stvar čez dve-tri leta imela obupno letnico in se bo točno videlo, kdaj si jo kupila. Raje izbiraj kak brezčasni klasični videz kuhinje (što je v tem, da so taki elementi pri vseh ponudnikih v resnici cenejši). Tako te bodo še po desetih letih vprašali, če "imaš novo kuhinjo".

Vendelina jr.

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

24. jun 2011 13:24

Predvsem ti svetujem, da kupuj direktno pri proizvajalcu in ne pri trgovcih. Ko sem sama ne tako dolgo nazaj kupovala kuhinjo me je kar privzdignolo, ko mi je trgovec v Lesnini začel kvasiti o kar 40% popustu pri Svea kuhinji. Lahko ti "da" trgovec 40% popust edino, če osnovno ceno dvignejo za tako maržo, vendar na žalost še vedno mnogi nasedajo na tovrstne butaste trike. Dejstvo je, da sem pri Svei direktno za enak model in isto raporeditev dobila enako končno ceno kot v Lesnini s 40% popustom. S tem, da bi mi Lesnina seveda zaračunala še prevoz in raznos, kar je bilo pri proizvajalc že v ceni.      

Lp

leandros

RožicaCvetka  

član od: 7.11.2010

sporočila: 1

24. jun 2011 18:12

Tudi mi smo ravno v fazi nakupa nove kuhinje. Zagotovo ne bom več imela Nobilie, ker so se mi po petih letih polomila vsa vodila pri globokih predalnikih, zlomil se je majhen plastični hakeljček, ki drži cel predal na vodilu. Drugače je kuhinja na zunaj brez napake, ampak vodila so res slaba.

Zdaj sem bila v nekaj salonih, na prvi pogled je vse super fajn, potem pa pridejo podrobnosti: večina za svetovanje zaračuna, dostava in montaža sta za doplačilo, eni pridejo tudi na izmero, drugi ne, eni celo svetujejo prek interneta, najboljše pa so finte pri cenah. Gledala sem kuhinjo folija visok sijaj, mediapan, cena 7000, s 40% popustom 4200. Drugje zelo podobna kuhinja, isti materiali, cena 4800, a le 10% popusta, končna cena skoraj ista. Tako da se strinjam z mojo predhodnico, ni važna višina popusta, važna je končna cena in kaj vsebuje. Meni je pomembna stvar še montaža, ker so mi pri prejšnji kuhinji monretji preveč odrezali pult in smo morali potem čakati na novega 2 meseca (!). Do zdaj imam ponudbe od Dan Kuchen v BTC, Gros-Novak, Culina in Lesnine.

 

LP od  male rožice

 

RožicaCvetka

Racek80  

član od: 10.1.2013

sporočila: 4

15. jan 2013 9:03

Zadnjih nekaj mesecev razmišljam o nakupu nove kuhinje in me zanima katere proizvajalce priporočate oz. kakšne imate izkupnje z njimi. Jaz se zaenkrat vse bolj nagibam k mizarstvu Potočnik. Ima kdo izkušnje z njimi?

Najlepša hvala

La_Rosa  

član od: 15.2.2011

sporočila: 79

20. jan 2013 12:45

Ravno v teh dneh nama montirajo Marlesovo kuhinjo Alea - kombinacija barv merano in magnolija sijaj.

Naročila sva jo v salonu pohištva Nova oprema.

La_Rosa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti