Zelenjava in bakterije

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 801

1. jun 2011 13:33

Vsako leto "pobegne" iz labolatorijev farmacevtskih lobijev kakšen virus ali bakterija z novo boleznijo. Verjetno farmacevtom kakšna zdravila, ki jim bo potekel rok, ostajajo v skladiščih, pa jih morajo čimprej porabiti. Pri prašičji gripi se je tresla gora, rodila pa miš. Ljudje so zganjali paniko, kupovala so se zdravila in... nič.             

In tako so sedaj nasankali španski kmetje (če se jim bodo "strokovnjaki" iz Nemčije, ki so to novico objavili, opravičili,  kaj bodo imeli od tega!?) zaradi nekaterih, ki ne znajo umiti kumare ali paradižnika. Pri naši družini bomo še vedno uživali zelenjavo in meso (se še spomnite bolezni norih krav?).

malaga

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

1. jun 2011 14:16

Kot je že Rimljanka povedala je Ecsherichia coli pogojno patogeni mikroorganizem, ki se normalno nahaja v črevesju in ustni flori. Povzroča vnetje sečil, slepiča, kirurških ran itd. Je indikatorski MO, ki je znak slabe higiene. Torejjjj... z E.coli se lahko okužite kjer koli, tudi z domačo zelenjavo, saj se E.coli prenaša z gnojem (torej domačo zelenjavco veselo pognojite, jo ne operete dobro in hopala, sem vam že veselo razmnožuje v telesu, tam kjer se ne bi smela).

Jaz sploh ne morem verjeti kakšna panika se dela okrog tega. Saj ne povzroča kolere, davice, listerioze, tetanusa ali katere hujše bolezni, kot ostali MO, ki se nahajajo povsod okoli nas, vodi, zemlji, zraku...Še z okužbo Salmonello je več sranja kot pa z ubogo prvo damo genskega inžiniringa. Pa da o borreli in meningoencefalitusu sploh ne govorim. Pa o tem, da se v medu nahajajo spore Clostridium bottulinuma, ki je smrtno nevaren nevrotoksin (nevaren sicer le za dojenčke)...pa a kdo dela paniko? noben...dojenčki ne jejo medu, po prihodu iz gozda se pregledaš za klope, jajca termično obdelaš. ampak za E.coli pa dajmo paničart

 

Sicer pa ne vem kdaj boste sprevideli da se vsako leto pojavi neka nova ekstra smrtno nevarna zadeva? ČISTO vsako leto je nekaj...nekaj kar si ali izmislijo mediji, izmislijo politiki ali pa namerno izpustijo iz laboratorija, da se malo zasluži. LOGIČNO a ni? Prav ob živce me spravlja, ker imam doma histerično mati, ki je ob prašičji gripi jokala da bomo vsi pomrli, ob bolezni norih krav smo skoraj morali prodati kmetijo,  od ptičje gripe naprej skorajda nimamo več kokoši...Lepo vas prosim nehajte zganjati paniko in se rajši prej pozanimajte s kakšnim mikrobiologom, biologom ali pa laborantom.

Roncolino

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

1. jun 2011 14:17

malaga, E. coli ni nič nova bakterija, tisto o uhajanju/"uhajanju" virusov in bakterij iz laboratorijev pa si pobrala iz katerega relevantnega vira? Rekla-kazala ni ustrezen vir. Bi rekla, da se znanstveniki še kako zavedajo možnih tveganj, če bi do tega res prišlo.

 

rimljanka

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

1. jun 2011 16:27

jao meni. Še dobro da imamo farmacevtska podjedja, če ne po mnenju nekaterih sploh nebi imeli bolezni...

masters

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

1. jun 2011 16:32

masters je napisal/a:

jao meni. Še dobro da imamo farmacevtska podjedja, če ne po mnenju nekaterih sploh nebi imeli bolezni...



masters

 

Najbolje, da uničimo farmacevtska podjetja in bomo vsi zdravi

JJ

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

1. jun 2011 18:30

No po mnenju medijev in tistem kar se je pisalo zadnjih 5 let bi morali biti pa tako ali tako že vsi pod rušo. pa nismo...in tudi ni nas vsak dan manj ampak vedno več...ne glede na vse grozovitosti, ki so nam pretile...

Roncolino

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. jun 2011 20:39

Vidim naslednje:

- Okužba z e.coli se širi in so jo našli tudi na Češkem

- Ampak zanimivo, kljub večjemu interesu in pozornosti javnosti niso našli (še) nobene take okužbe v Španiji (precej redno spremljam tamkajšnje medije)

- Nemške stroka še ni ugotovila, kaj je povzročilo okužbo.

 

Kar seveda v nobene primeru ustavilo hamburške oblasti, da ne bi kar takoj s prstom pokazali na španske kumare.

In jaz si ne morem kaj, da ne bi ob tem pomislila, kako malo je minilo do leta 2006, ko so bili Nemci tako simpatični na nogometnem prvenstvu, ki so ga gostili, pa kako simpatično so se veselili uspehov svoje reprezentance in bili ponosni na svoje. Pa kako nam je bila simpatična multi-kulti nemška repka lani.

 

In kako je ta simpatičnost kratko trajala. Ker še isto jesen je njihova gospa kanclerka povedala, da "multikulti" ne deluje. In so ob tem svobodomiselni ljudje začeli zardevati. Pa to ni gospe ustavilo. Diskurz, ki ga človek spremlja iz Nemčije v stilu "mi delamo in mi imamo denar, tisti južnjaki pa samo zapravljajo", to ni diskurz, ki je nastal v pivnici. To je diskurz, ki ga producira trenutni vodilni Berlin, ki zadnje čase obsceno in arogantno uči vse ostale, kako da je treba funkcionirati (tako kot pravi oblast in gospa Merklova), kako bi morala imeti vsa Evropa enake praznike, ne pa tako, da ima vsaka država svoje, ker se kao delajo dodatni stroški in kar je še takih, ki jih zadnje čase sproča tale koznervativni nemški kabinet ne samo svojim državljanom, temveč tudi nam.  Zadnje pol leta za moj oksu nemška oblast s preveč arogantno držo sporoča, da ima ona prav in zato ji je tudi dovoljeno, da kaže s prstom na koga. Nič hudega, če nimajo materialnih dokazov, se bo že kaj našlo.-... Hočem reči, v kulturnih časih bi, če bi neka deželna oblast takole okrcala eno drugo državo, bi se malo bolj opravičevali. In vodstvo tiste oblasti bi odstopilo. Tako pa nič. So se pač zmotili. Arogantnost Hamburga je samo večji prikaz tega, kar trenutno producirakonzervativna vrhuška v Berlinu. Če lahko vrhovna oblast, potem lahko tudi deželna, a ne, si mislijo v Hamburgu in evotigana. Upam, da jih bodo obilno in izdatno tožili.

In seveda, tole ni več diskusija o kumaricah.

 

 

Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

2. jun 2011 7:02

Samo kot zanimivost: njega dni so sifilisu Italijani, Nemci in Poljaki rekli francoska bolezen, Francozi italijanska bolezen, Nizozemci poljska bolezen, Turki krščanska bolezen, Tahitijci pa angleška bolezen, kar seveda pove, da so ga vedno prinesli tisti grdi tujci (ker domači pa ja nismo taki packi in kot pribito živimo čisto brez greha ). Kaj več o EHEC in črevesnih infektih nasploh, tudi v luči že od raznega svinjskogripnega bombastičnega napihovanja novic, ki to pravzaprav sploh niso, pa malo kasneje. lp, proxima

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

2. jun 2011 21:29

In seveda je bkterija ŽE mutirala! In je še bolj ekstra nevarna...zdaj te pobere že samo da zelenjavo pogledaš ali pa je mogoče tako mutirana da brez genskega inižiniringa proizvaja insuilin...luštno Roncolino

antonija7  

član od: 11.5.2011

sporočila: 219

3. jun 2011 8:18

ubogi Španci, sedaj so oni potegnili kratko,vsako leto kaka panika na svetu.Enkrat je to bolezen norih krav,drugič ptičja gripa in tako naprej.Dosti tega je umetno ustvarjeno,ampak vseeno bi se iz  zadnjega primera lahko nekaj dobrega izcimlo.Kupujmo domače izdelke,ki niso rabili dolgega transporta in je v njih še veliko vitaminov in tudi naša zemlja še ni tako zastrupljena kot nekod v tujini.

antonija7

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti