Natureta

tema je zaklenjena

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. jun 2011 20:24

Jernej, po moje je tako burko zato, ker so tako "navalili" z objavami.

Sicer imajo iste recepte na svoji spletni strani.

 

Vanja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

3. jun 2011 20:52

Tudi ena članica bi lahko "navalila z objavami". No saj veš da je število receptov končno, tako da bo polemika kmalu končana ;-)

Jernej - administrator

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

3. jun 2011 21:20

Jaz sploh ne vidim porblema in me ne moti.

V kakem drugem receptu pa piše med sestavinami npr. čokolada Gorenjka, vipavska skuta, poli....

katti

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

3. jun 2011 22:13

Mislim, da večino ne moti. Denimo:

http://www.kulinarika.net/recepti/15250/sladice/mini-ma

je v 16-tih beležkah in 13-krat natisnjen... 3 Naturetini recepti so med prvih 25 meseca junija (res je šele začetek meseca).

Mislim pa, da imajo uporabniki do sponzoriranih receptov malo distance v smislu, da se jim ne zdi korektno take recepte ocenjevati ali komentirati, zato je pod njimi v glavnem praznina. Kulinarika.net je raznolika dežela. Sprejmimo take in drugačne recepte, saj s tem večamo pestrost strani.

Osebno s tem zaključujem to "debato". 

Jernej - administrator

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. jun 2011 22:30

Jernej, meni je vseeno. Sploh je moj pristop do tega tak, da si ti šef, stran je tvoje delo in ti določaš pravila. MI smo samo obiskovalci. In za obiskovalce se spodobi, da se lepo obnašajo.

Vanja

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

3. jun 2011 22:55

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Jernej, meni je vseeno. Sploh je moj pristop do tega tak, da si ti šef, stran je tvoje delo in ti določaš pravila. MI smo samo obiskovalci. In za obiskovalce se spodobi, da se lepo obnašajo.



Vanja

 

Se povsem strinjam s teboj.

Julija

kozamurnik

sporočila: 2311

4. jun 2011 6:19

No ja. Mene zelo moti pretirano oglaševanje.Ne le tu, povsod. Kot da smo potrošniki butasti in ne vemo koliko je 1+1. Sem že prej napisala, da se velikokrat doseže ravno nasprotno. Jernej, prav, da je "število receptov končno", ampak po Natureti se bodo zagotovo pojavili tudi drugi. Ne glede na to, da je seveda res, da lastnik strani naredi, kar se mu zdi prav in kar mu je v korist, brez nas, navadnih obiskovalcev, stran na dolgi rok verjetno ne bo delovala, ker bodo oglaševalci oglaševali "v prazno". Naša mnenja bi torej morala nekaj šteti Ker eno je statistika, torej število obiskov na dan, drugo pa zanimive in koristne debate, mnenja pod recepti, nasveti.Teh bo ob poplavi reklam in sponzorjev zagotovo vse manj! Sicer so Naturetini recepti kar zanimivi, ampak glede na to, da jih bo (bi) vsaj polovica od nas njihove izdelke nadomestila z domačimi ali drugimi proizvodi ??? je ta marketinški pristop prej kot ne vprašljiv. Mislim torej, da bi morali sponzorirane recepte objavljati občasno, ne v paketu, ker je očitno, da so dosegli nasprotni učinek. Potrošniki smo tako naaaaaaaaveličani reklam in oglasov murnik

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

4. jun 2011 6:29

Meni osebno so bolj všeč "ljudski" recepti - se pravi recepti izkušenih članov in članic (predvsem če imajo veliko komentarjev vem, da je recept res preizkušen in kot tak moka uspeti) - nimam pa nič proti receptom Naturete - tudi ti bodo sčasoma lahko postali "ljudski" (če jih bodo člani in članice uporabljali, komentirali...) - saj roko na srce vsi recepti ki so tu na forumu so bili od nekje pobrani - prebrani, slišani....,in včasih so tu objavljeni taki, včasih pa jim je dodana še osebna nota tistega, ki jih je prispeval v objavo. In tudi ko se ob kakšnem receptu nekateri toliko razburjajo od kod je prepisan, sama menim, da  nekateri avtorji niti sami ne vedo od kod jim recepti (od prijateljičine mame  od kod ga je pa ona prepisala ali dobila - se seveda ne ve...), so pa seveda tudi taki, ki jim je hobi prepisovati recepte iz foruma v forum - to je pa že druga zgodba. To je seveda čisto moje mnenje in razmišljanje.

Tebi Jernej pa - hvala za vse kar nam na tej strani omogočaš in le tako naprej. Hvala tudi vsem čanicam in članom, ki se trudite da je stran lepa, prijetna (pa tudi če včasih leti perje - smo samo ljudje z dobrimi in slabimi dnevi) in da nastaja tu ena lepa "svetovna" kuharica s preverjenimi in res dobrimi recepti.

Lep dan vsem skupaj.

tedyka

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

4. jun 2011 10:21

Hvala tudi vam za sodelovanje. Žal pa je poleg sodelovanja treba plačati še nadgradnje, vzdrževanje in ostalo, kar sodi zraven. Žal je tako.

Jernej - administrator

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

4. jun 2011 11:17

No, to se mi zdi daleč najmanj moteč način oglaševanja...

Itak sem vedno pobrala od vsepovsod raznorazne reklamne  knjižice z recepti, jih trgala iz revij itd.

Zdaj bodo pač končno na KulSlo in baza receptov bo še večja. Iskalnik jih bo našel, ko bom kaj rabila in če mi ne bodo všeč, ga pač ne bom uporabila... Kaj je le pri tem spornega?

Nasja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti