Natureta

tema je zaklenjena

neznan uporabnik

23. maj 2011 13:33

Zaak, ne skrbi mene zate. Te še nisem na oltar postavil. Saj sam veš ne!

Če ne veš ti bom pa jaz napisal sedaj - tebi je kulinarika.net všeč in zarad tega si tukaj. Nihče ne šimfa,če mu nekaj ni všeč.

Pa si ti misli o meni kar si češ.

 

 

Multivitamin

multivitamin

pehtranka  

član od: 9.10.2006

sporočila: 163

23. maj 2011 14:57

Pozdravljeni vsi,

mene Naturetini recepti ne motijo, so dobrodošla sprememba receptov, ki jih tu primanjkuje, poleg tega je v tem forumu ogromno enakih receptov, NATURETINI SO PA UNIKATNI.

Pa brez zamere,

Pehtranka

pehtranka

kozamurnik

sporočila: 2311

23. maj 2011 15:14

Mene rahlo motijo kljub temu moram reči, da so nekateri dobri in izvirni. Morda jih je bilo za začetek malo preveč na kupu in je zadeva postala nekam moteča, da ne rečem vslijiva. Manj je več, bi rekla neka oseba iz ene druge teme.Preveč utruja in učinek zna biti ravno nasproten od namenov zaradi katerih so sponzorirani recepti objavljeni. Občasno sem pa vesela sprememb. murnik

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

23. maj 2011 17:33

meni so super recepti od naturete. saj si jih konec koncev tudi nek kuhar izmišljuje, ne vem zakaj naj na bi imeli osebne note? meni se zdijo zelo unikatni in pa tudi zdravi, kar sem kar malo pogrešala na tej strani. pa še fajn mi je videt tolko novih receptov na dan. recimo na hrvaški coolinariki jih vsak dan pride veliko, razporejeno čez dan in to mi je super!! 

www.mojalbum.com/naredilaana

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

23. maj 2011 17:45

Mene pa sploh ne motijo, nasprotno, prava osvežitev se mi zdijo med poplavo receptov za sladice, druge sladice in ostale sladice na bazi pudinga, nutele in biskvita pa med špageti, svedrci in ponozrnato pašto s tunino omako in kar je še takega vsak teden po nekajkrat na tapeti.

Recepta sicer nisem še nobenega preizkusila, pa saj jih tudi več kot 99 procentov drugih ne, naj jih preberem tu ali kje drugje. Prebiram jih pa rada, kakšnega do konca, večino samo preletim.

Največja prednost kuhinjskih portalov se mi zdi prav liberalnost pri objavljanju receptov in mislim, da bi jim vsakršna cenzura amputirala njihovo bistvo. Vsak recept je vreden točno toliko, kolikor pomeni vsaj enemu od njegovih bralcev (ki ni nujno tudi uporabnik tega ali kakšnega drugega recepta).

Ti recepti seveda nagovarjajo tudi in predvsem kot reklama - tako izvemo za nekatere produkte, kakšnega, posebej zmrznjeno zelenjavo in sadje sem tudi sama že kupila in nisem bila pozorna na proizvajalca, se bojim, da še naprej ne bom, vsekakor so mi pa recepti bolj simpatični kot njihova  odvratna TV reklama izpred let - starejši se boste gotovo še spominjali zoprne smrklje, ki z babico nakupuje kisle kumare ali nekaj takega - Babi a Natugeta? - ki te res vsaj naslednji dan pripravi do tega, da kupiš katerikoli drug brand, samo Natugete ne.

Sicer pa ni nobene potrebe, da uporabljate njihove produkte, mirno jih lahko zamenjate s svežo zelenjavo ali pa s kakšnimi drugimi konzervami, ki so bolj po vašem okusu.

Ta debata me malo spominja na tisto o kraji  takozvanih izvirnih receptov. Dajte no, tisti zares posebni so dobro varovana skrivnost, vsi ostali so pa zato, da jih delimo, dopolnjujemo, se o njih menimo in ob njih uživamo, pa če so neodvisni ali pa tako ali drugače sponzorirani.

nola

neznan uporabnik

23. maj 2011 17:50

Multi, ne bi bil Multi, če ne bi kaj pripomnil. Sem si ogledal in prebral vse recepte od Naturete-Ete. In se mi zdijo vsi čisto okej. Ono natolcevanje, da jih pa neka zdolgočasena tajnica skup paca je pa malo primitivno.

 

In jaz, ki sem samo član tukaj in nisem sponzoruša lahko trdim, da je Natureta dobra. In je. Meni so najbolj všeč te njihove omakce. Edino pripombo mam, da bi to lahko pakirali tud v večje kozarce. Recmo 750 ml al 1 liter. Jaz sem tukaj objavil en recept za zelenjavno omako in morm priznat, da je meni osebno Naturetina boljša. Da ne govorim o rdeči pesi. Edino kumarice se mi zdijo prekisle. Drugač pa nimam pripomb.

 

Multivitamin

multivitamin

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

23. maj 2011 18:48

zzak1977 je napisal/a:

Sarabandejev post je na mestu in razume problem, ki to niti ni. Me veseli da se je oglasil tudi moj najljubši avtor receptov, ki ga nadvse spoštujem. Pa tudi potrdilo da je ta stvar dejnsko moteča.

 

Če ti je moteče ti je, če ti ni, ti ni. ne rabiš potrdila in absolutne resnice tu, ker je NI! Moja je ta, da več različnih receptov je, boljše je. pa tako kot je nola napisala o pudingastih receptih!!!

www.mojalbum.com/naredilaana

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

23. maj 2011 19:09

Če bi bila kulinarika za vse plačljiva, potem bi lahko rekli, da nočemo plačanih receptov in bi imeli toliko muzike, kolikor bi je pač plačali  sami. Pa ni tako. Zanimivo -  sponzorirani recepti motijo tiste, ki niso pripravljeni niti vsake par let enkrat seči v žep za pluskota. Ja lahko je zahtevat vse zastonj, ampak vsaka reč pač nekaj stane in od nekod mora priti. Naj kar bodo še naprej, saj jih ni treba brati, niti ni treba kuhati po njih, ali pa lahko za nalašč vzameš svež grah z vrta namesto tistega iz konzerve. Lahko so pa komu tudi všeč, zakaj pa ne, saj sploh niso slabi.  

 

Lep pozdrav,

Sonja

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

23. maj 2011 21:06

Jaz priznam da ne plačujem foruma, niti ga nikoli ne bom. Zakaj bi ga? In ničesar ne zahtevam, je pa tako da forum deluje zaradi uporabnikov, če teh ni, tudi sponzorjev ni in je treba mnenja malih uporabnikov (ali manjvrednih? Ker nekega pluskota ne plačujem) vseeno upoštevati da se ohranja neka zdrava simbioza med uporabniki, lastniki foruma in oglaševalci.

Sicer pa nihče ne zahteva da plačanih receptov ni, le da so ločeni od ostalih. Ne vidim nekega velikega problema.

Seveda me recepti ki jih je omenila nola, motijo še veliko bolj. Za kar je pa tudi odgovorno uredništvo, recept le čaka en teden na objavo, ampak vem pa da si ne morejo vzeti pravice določevati, kateri je primeren in kateri ne.

Commis débarrasseur

neznan uporabnik

23. maj 2011 21:51

Pol kolega Zaak pa si zberi forum,ki tudi ni plačljiv in tam pametuj o korelacijah med vsebino,kvaliteto,uporabniki. Mislim, je dovolj strani kjer lahko pametuješ. Ta ti je pa prirasla h srcu pa nisi pripravljen...

 

Ne bom raje dalje. Če ti je tukaj všeč ostani, če ne odidi. Jaz pač plačam pluska, ker se meni zdi vredno in si ne izklapljam reklam. Ker me ne motijo. Jaz vem kaj iščem in to tudi najdem. In prenehaj filozofirat o zadevah o kterih se ti malo ali nič ne sveti, razen tega, da prideš zjutraj v pisarno in pričakuješ kak fajn recept, ko boš odprl kulinarika.net.

 

Kulinarika je družabni,amaterski forum ljubiteljev kuhanja, ki se pogovarjajo tudi o driskah. Če se pa želiš ti pogovarjati o specialnih nožih in kako se točno vreže meso in kako se ga najbolje speče pa si plačaj članarino na profesionalnem kuharskem forumu. 30 evrov mesečno pa debatiraj in pametuj. Če te pa tok moti,da na stisk gumba ne morš dobit kar želiš pa še vedno lahko brskaš zastonj tle med recepti. Samo se je treba malo potrudit ne. Razlagaš kako hodiš v najboljše picerije v Ljubljani, kjer si je treba mizo mesec dni vnaprej rezervirat, jočeš pa ko mala ukakana beba, ko bi blo treba dat tle za paket.

 

Temu se v Zagrebu reče - HOHŠTAPLERAJ.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti