Magnezijev klorid

Lennaa  

član od: 25.8.2011

sporočila: 1

25. avg 2011 17:27

Hauschka je napisal/a:

Pozdravljeni vsi kulinariki!

Pred kakim mesecem dni je zakrožil e-mail o koristnosti uporabe magnezijevega klorida. Omenjen je njegov dober učinek pri premagovanju raznih bolezni in tegob, recept za pripravo napitka ter še, da se magnezijev klorid nabavi v lekarni.

Zanima me vaše mnenje o tem, ter če kateri/a od vas ve v kateri lekarni se ga dejansko lahko kupi. Sama sem že spraševala v nekaj lekarnah v Ljubljani in povsod sem dobila odgovor, da se je povpraševanje po njem povečalo, da pa zaenkrat tega preparata še nimajo in ne vejo ali ga bodo imeli. Ni mi jasno da na povpraševanje ne odgovrijo s ponudbo - oz. ne vem, ali je lahko z njegovo uporabo kaj narobe, ali lekarne rajši prodajajo draga sintetična zdravila.

Če ima kdo kakšne informacije ali celo izkušnje, vas prosim da jih podeli z vsemi nami; menim, da če je ta zadeva res tako (ali vsaj približno tako) učinkovita, bodo te informacije koristne za vse. 

 

 

Hauschka

Pozzdravljena,

Pred časom se mi je prijateljica pohvalila, da pije magnezijev klorid in da se počuti krasno. Bila je tudi pri zdravniku in ji je rekel, da če bi imela več takih pacientov bi lahko ordinacijo zaprla. :)

Moje osebno mnenje glede tega je, da vsak človek sam odloča o sebi, kaj bo jedel in kaj bo pil, sam najbolje ve kaj mu pomaga. V lekarnah te prav radi povprašajo...kaj pa vam bo to?..Prekleto dobro vedo, da to ni slaba stvar...samo kaj...ko pa potem ne bo več take potrošnje tablet. Prav tako ti noben zdravnik ne priporoča konopljinega olja pa čeprav se ve kako zdravilno je. Noben zdravnik ti ne priporoča bioresonance, ker...kdo bo pa potem trošil tablete. Greš k zdravniku..poveš težave pa ti nič pametnega ne svetujejo, predpišejo zdravila in to je to..po možnosti še kakšna za povrh, ki sploh niso potrebna. Kar se hrane tiče..zdrave...katera hrana pa je zdrava, ko pa je vsa že gensko spremenjena???...če pa želiš kupiti bio..je pa pregrešno draga pa še ta je pod velikim vprašajem saj nekateri na tržnici kupujejo v BTC in nato prodajajo kot domače. Sama imam luskavico...ker mi ni nič pomagalo (dermatolog).. sem odšla na bioresonanco...spremenila prehrano...in izboljšalo se je...pijem konopljino olje in super se počutim...ne pomnim kdaj sem bila pri zdravniku in na bolniški. Sedaj pa bom začela piti še magnezijev klorid...seveda po navodilih.. Bolje preventiva kot kurativa.

 Lep pozdrav

Lennaa

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

25. avg 2011 19:02

A imaš kakšen tehten argument, da je BIO hrana boljša od tiste pridelane na konvencionalen način?

masters

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

25. avg 2011 21:33

Lena, dečva, ti kar. Kakor ti paše, kolikor ti paše.....

janko1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. avg 2011 21:42

lennaa, spregledala si pomemben podatek: lekarne veliko več služijo s prodajo  magnezijevega klorida (plus vsega ostatega podobnega) kot pa s prodajo zdravil. Če je veliko ovc za striženje, kateri bedak bi se pa odpovedal  zaslužku?

Ampak, kot si rekla, kakor komu paše. Jaz na primer ne maram, da kdo na meni služi ali me celo z nekimi kvazi domnevami v nekaj prepričuje, pa z donatom dobim vse (in še kaj zraven), kar bi mi dal magnezijev klorid, kupljen v lekarni. Je pač vse v glavi, drugače smo naravnani, in kot ti je janko1 rekel, ti kar, kakor ti paše. Ker če verjameš, pomaga. Sicer je pa proxima o tem vse lepo napisala.

 

Mamamia

 

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

25. avg 2011 22:41

Lennaa, tvoja neznosna lahkost posploševanja me pa res navdaja s/z....ah, ne bom, sem ravno danes poslušala nekaj dobrih predavanj pametnih ljudi, tudi enega na temo prehranskih dodatkov.

rimljanka

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

26. avg 2011 23:51

Lennaa je napisal/a:

... V lekarnah te prav radi povprašajo...kaj pa vam bo to?...

... Greš k zdravniku..poveš težave pa ti nič pametnega ne svetujejo, predpišejo zdravila in to je to. ...

Lennaa

 

Hja, mislim, da bo najbolje, da obvestiš  ustrezne ustanove o nepotrebnem trošenju sredstev za zdravila... res nesramno, kako ti proti tvoji volji vsilijo zdravila in jih celo zanima, za kaj jih rabiš, pa še plačat ti jih ni treba...

Glede na aktualno razpravo o zdravstveni reformi bo najbolje, če predlagaš, da se zdravnikom in farmacevtom strogo prepove vsako predpisovanje in izdajanje zdravil.

Tako bi lahko bolnikom z luskavico namesto biološkega zdravila (npr. Humira injekcije po 15000 € letno za enega, ali pa Belosalic mazila po 1,64 € za tubo) ) vsem razdelili stekleničke konopljinega olja (21 € za pol litra), ostali denar pa namenili izdelovanju informirane vode, s katerim bi pozdravili ostale bolezni... 

(pa še konopljino olje bi ti šlo bolje v promet, a ne?)

 

Nasja

neznan uporabnik

27. avg 2011 1:36

Nasja sweety, daj me poduči kaj je informirana voda???

 

Jaz drugač ne verjamem v te štose, to se mi pa zdi blazno fajn, da bi mel. Ker rad mam kokakolo pa pivo, bi si omislil še informirano vodo. Jaze ne hecam, sem rad update in bi mi blo blazno fajn potegnit informirano vodo. Saj okus ni važen. Bolj, če pol več pameten ratam. Madona, bi s važo s tem. Hvala za info, da bom informiran.

 

 

Te ne hecam, me pa res zanima kaj je informirana voda. tenks darling.

 

Multivitamin

multivitamin

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. avg 2011 12:43

Multi(vitamin), informirana voda je še večje znenasveno dognanje od magnezijevega klorida... no, ta kategorija. Celo kozarec se menda dobi, v katerem navadna voda postane informirana.... Obveščena voda bi se menda tako preprosto slišlo? Čeprav baje zdravi ni vse, ni je reči, pri kateri ne bi pomagala. Še vitenamskega pujsa bi lahno z njo zalivali, po moje ...

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

27. avg 2011 14:21

Mamči darlin, sem se odločil, da nem tega pil. Mislim, če grema kdaj na ful pira bo tud okej. Mogoče edino morš več spit, da si infermeran

 

Kakorkol že, a celo, da kozarce majo za to. O ****. Jaz pa, ko vsak dan spijem 1,5 l cocacole pa morm fehtarit za glaže. Niti tolk niso, da bi vidli koliko tu pišem o coci pa mi kake tri majce L poslali, da mam za poletje. Ma svašta. Bom nehal pti Coca Colo, kr je itak baje strup. Pa, če se že giftam bi mi lahko poslali majce pa kak jacket, da bom lepše zgledal

 

 

Hec na stran, to za informirano vodo sem res prvič čul. Za informatiko in stuff ja, za vodo prvič.

Tenks draga.

 

Zaj bom pa itak znoro, ker ma pikica pevske vaje.

 

Multivitamin

multivitamin

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

28. avg 2011 18:39

http://www.situlanova.si/program-informiran-kozarec-vr

Če klikneš tole, multi, boš informiran skoz in skoz. Tole si nabavi, zraven rukni še žlico magnezijevega klorida na dan in boš živel večno. Saj poceni ravno ni, ampak nesmrtnost pač nekaj stane.

Bi moral nekdo poskusiti, kaj se zgodi, če takole informiraš tudi pir ali škropec.....

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti