Magnezijev klorid

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

27. maj 2011 22:13

Glej pujsek prvi: to, kar si ti napisal o magnezijevem kloridu enostavno ni res in niti ni nobene teorije po kateri bi to lahko bilo res. Lahko se na glavo postaviš, lahko trdiš kar hočeš, to enostavno ni res. Pa ne, da to ni res, ni res niti en procent od tega kar ti trdiš. A si lahko predstavljaš, kakšne laboratorije ( in zraven strokovnjake ki to ( laboratorije ) znajo uporabljat ) imajo farmacevtske tovarne, če bi MgCl2 pomagal recimo le pri hemoroidih ( tega sem se sedaj spomnil iz tvojega seznama ), bi to pomenilo nekaj velikega za farmacevtsko tovarno, in bi to gotovo že ugotovili. Farmacevtska industrija raziskuje redke organske snovi iz kakšnih egzotičnih rastlin, tale tvoj anorganski klorid je zagotovo že Paracelzus ( verjetno ) temeljito preiskal. Kakorkoli obrneš, to kaj ti trdiš enostavno ni res, pa če se ti na glavo postaviš. A sem bil dovolj jasen? Pa recimo še enkrat, za vsak slučaj: to kar ti trdiš ni res, in če lahko dokažeš le eno od tvojih trditev o delovanju magnezijevega klorida, si preskrbljen do konca življenja. Torej, ti osebno lahko verjameš kar hočeš, ko stopiš v javnost, tvoje verovanje ni zadosti, rabimo kaj več.

Na kulinariki smo zbrani s vseh vetrov, morda so/smo nekateri naivni, večina pa nikakor, in, če nič drugega, znajo/mo logično razmišljat, in če je tako, tole tvoje ne drži vode. Pa, oprosti, ker sem bil direktan, v prvem postu sem bil bolj previdan, pa nisi hotel zastopit, torej še enkrat: to, kar ti trdiš o delovanju MgCl2 enostavno ni res.

Glede nabave MgCl2: to je navadna kemikalija in ni npobenega problema, da bi je nabavil, pri dobavitelju kemikalij, lahko se pozanimaš tukaj, kateri je to, cena je pač kakšna je:

http://www.merck-chemicals.com/slovenia/pharma

pa brez zamere, sam si iskal tak odgovor

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. maj 2011 22:24

ežoj, zlato moje, pa jasno da ponujajo po visoki ceni, ko pa naivneži gredo na limanice ...Ovce su za šišanje, kajne?

Ampak tu na Kulslo je včasih dilaog podoben konverzaciji slepega in gluhega, ili ti, po našoj južnoj braći,  jeb.. ludi zbunjenog .. .Ampak, tudi iz tega se nekaj naučimo. No, nekateri.

Mimogrede, ali kot bi najina cara amiga Vjr rekla, BTW, tisto tvoje grozdje iz teme Kaj danes za kosilo,  me še zdaj spravlja v smeh... mislim, grozdje za desert, samo da je  malo prešano ....n pri nas gre zdaj tertji liter h koncu, magnezij gor ali dol ...

 

mamamia

 



mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 27. 2011 22:25

neznan uporabnik

27. maj 2011 22:26

Minister za zdravje opozarja.......

japaja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. maj 2011 22:58

japaja je napisal/a:

Minister za zdravje opozarja.......



japaja

 

japaja, a na tvoje lupčkanje z ežojem opozarja???

 

mamamia

pujsek1  

član od: 29.10.2009

sporočila: 5

27. maj 2011 23:03

Sonja,

najprej najlepša hvala za vaš odgovor in posredovano informacijo. Na obe podjetji sem že poslal povpraševanje (na tem mestu se mi ne zdi primerno navajanje imen ljudi, s katerimi sem kontaktiral), a ponudbe, vsaj zaenkrat, ni. Zakaj, ne vem. Tudi na vsa ostala podjetja sorodne dejavnosti, ki sem jih uspel najti v Sloveniji (enajst jih je na mojem spisku), vendar mi pri večini iz že navedenih razlogov - proizvod je registriran kot zdravilo - magnezijevega klorida po zakonu ne smejo prodati, ne kot fizični, ne kot pravni osebi. Da skrajšam, ponudbo sem dobil samo eno, cena višja kot 45 EUR za kg. Mi je pa na voljo kadarkoli v lekarni, ki sem jo omenil v svojem prvem pisanju, po ceni slabih 10 EUR za 100 g, se pravi slabih 100 EUR za kilogram. Za mene odločno predrago.

Kar se magnezijevega klorida tiče, stalno govorim o MgCl26xH2O PA kvalitete, čistoče, kakor želite, v prahu. Glede čistoče: imam znanje iz kemije, vendar se zavedam, da je omejeno in ravno zato sem po posvetu s strokovnjakom (farmacevtka, Slovenija, cca. 17 let delovnih izkušenj), začel iskati MgCl najvišje možne čistoče, ki mi zagotovo ne bo škodil, seveda v omejenih in že nekajkrat navedenih količinah. Natančno sem ji razložil, kaj nameravam početi z magnezijevim kloridom in najprej je odkimavala z glavo. Ko sem ji opisal svoje dolgotrajne težave, mišične krče v hrbtu, probleme s hrbtenico, kalcinacijo v ramenih itd. ter kako se nameravam lotiti problema, je spremenila mnenje. Šele nato sem se spustil v iskanje cenovno najbolj ugodne in kvalitetne substance.

Kakšne so dnevne potrebe po magneziju mi je znano, koliko ga v resnici pridobimo s hrano pa je zelo diskutabilno, vendar se v to debato ne bom spuščal. Razmerje kalcij : magnezij pa je že zdavnaj porušeno, seveda v prid kalcija in v škodo magnezija. Če se vam to zdi dobro in prav, naj bo. Meni se ne.

Pri vašem pisanju pa me moti nekaj; pozorno sem prebral še enkrat vse, kar sem napisal na tem forumu in nikjer nisem zasledil, da bi komu rekel eno samo besedo o soljenju pameti ali da bi koga v kaj silil. Ob branju vaših odgovorov bi človek sodil drugače.

Moj namen je bil opisati lastno izkušnjo, mogoče komu pomagati, naletel sem pa na posmeh, bil obtožen pritlehnega marketinga in, če se ne motim, želje po zaslužku (ne ljubi se mi brati vseh komentarjev, a mislim, da je nekdo napisal nekaj v tem smislu), ker sem objavil svoj e-mail naslov. Žal mi je, da sem se sploh oglasil in s tem slabim priokusom zaključujem svoje prvo sodelovanje (in zadnje) na tem forumu, ne glede na to, kakšen bo vaš ali kogarkoli drugega odgovor.

 

Lep pozdrav!

 

p.s. danes zvečer sem po ne vem koliko letih pretekel (sicer kot po "jajcih") cca. 200, mogoče celo 300 metrov, ko sem bežal pred dežjem. Pritlehni marketing? Tudi prav.

pujsek1

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

27. maj 2011 23:21

OK,

najbrž ne boš več bral. Če pa slučajno boš - če uporabljaš heksahidrat, s tem prav nič ne pridobiš, le to, da za zelo drag denar kupuješ vodo. Mogoče je malo laže topen od brezvodnega klorida, druge razlike ni, saj ga tako ali tako piješ v vodni raztopini. Ampak - izvoli, kakor hočeš. Jaz nimam kaj dodati, proxima ima čisto prav, če bi bili vsi skupaj pametni, bi končali že po njenem postu.

Sonja

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

28. maj 2011 7:49

--

V zadnji številki revije Jana je članek o "čudežnem" magnezijevem kloridu in sicer v članku odgovarja tudi dr.med.Lucija Perharič z inštituta za varovanje zdravja, ki pravi, da "če bi magnezi ozdravil oziroma lajšal vse bolezni, opisane v omenjenem pismu patra Schorra, bi lahko vsa Slovenija udobno živela zgolj od prihodkov zdravilšča Rogaška".

 

V strokovni literaturi je tudi navedno, da se je treba ob tem, ko jemljemo magnezijev klorid, nujno držati posebne diete, ki jo predpiše zdravnik, opozarjajo pa tudi, da magnezijev klorid lahko obremeni jetra in da ga lahko jemljejo le ljudje z zdravimi ledvicami.

 

Sicer pa je pomanjkanje magnezija (hipomagneziemija) redko in se kaže v vzdražljivosti, tresenju, motnjam ravnovesja, krči dlani in stopal, zmedenost, epileptični krči....

---------------------

 

Če že želite uživati magnezij, ga uživajte v telesu prijazni obliki, to je magnezijev citrat, organska oblika magnezijeve soli z najvišjo bio-razpoložljivostjo.

 

lp, M.

aleksandra_f  

član od: 17.6.2011

sporočila: 3

17. jun 2011 16:35

Štirnajst dni nazaj nisem verjela nič, ko sem prebrala to o magneziju. Potem mi je pa tamlajš bratranc rekel (ful športnik, pretirava, triatlon in podobno), da ga je začel pit, ker je imel krče in da je ostal brez besed. Ve, da so mene bolela kolena, če sem čepela na vrtu, sklanjat se pa tud nisem mogla preveč zarad križa, tud s kosmodiskom ne. Na izvidih ni videt nobene obrabe, na ultrazvoku za kolena tud ne, sem jemala neke tablete za hrustance, pa niso pomagale. Bratranc mi je potem prinesu za probat in zdaj ga pijem od nedelje. Nikoli si nisem mislila, da je to možno, da se zdaj počutim tako dobro. Sem tud pisala pujsku in mu povedala, kako mi je pomagal, pa mi je odgovoru, da boljš ne bi mogu. Samo tolko, da veste.

 

aleksandra 

aleksandra_f

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

17. jun 2011 21:45

logično da če ti v prehrani primanjkuje Mg in ga pol dodaš se boš počutil bolje. Izogibaj se 1 mesec NaCl, pol ga ponovno dodaj v svojo prehrano in poročaj ...

 

masters

paulina d  

član od: 5.6.2010

sporočila: 249

28. jul 2011 9:01

Taščina mama je tudi jemala magnezijev klorid,ker jo zelo bolijo kolena.V času,ko ga je jemala je rekla,da so jo bolela dosti manj.Torej je malo pomagalo.

paulina d

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti