Magnezijev klorid

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. maj 2012 14:45

Borchi je napisal/a:

Haha,

se mi je zdelo, da bo kost takoj priletela nazaj.

 
Borchi

Aaaaa, torej si vrgel kost čisto namerno. Tititi, poredni fantek!

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. maj 2012 15:56

Poglej poglej, saj to je pa pujskov portal. Očitno se je vrgel v poslovne vode in zdaj prodaja Mg klorid heksahidrat po ceni za brezvodni MgCl2, nad katero se je pred letom tako zelo zgražal. No, upajmo, da se kupci ne bodo kaj preveč sprehajali po spletnih straneh naših prodajalcev kemikalij, ker bodo tam našli nabavne cene, pa bo šel posel po zlu. Ampak glavno je, da so vsi zadovoljni pa da pujsek davke plačuje, da ima tudi preostalo ljudstvo nekaj od tega. Pujsek sit, koza cela. 

Sonja

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

3. maj 2012 23:33

Nasja je napisal/a:

Nasja je napisal/a:

A ni zanimivo, da se je že 5 uporabnikom  (pujsek1, aleksandra_f, zdravc, risbo,  eilinel) zdelo vredno registrirat se na KulSlo ali se oglasit s komentarjem na forumu samo in izključno na temo MgCl2?  In pri tem so vsi že prepričani v koristnost uporabe in rabijo samo še majčken nasvet, kje in kaj kupit.... ? 

Pa ne, da je kakemu "dobremu prijatelju "  upadla prodaja čudežnega zdravila?

Samo osvežujem: 6 uporabnikov ...

Dobrodošla na KulSlo, pasionka, in upam, da boš ostala z nami tudi pri drugih temah


Nasja

 

 

 

 

 

No, da ne bi bilo zamere, če koga zgrešim: borchi je 7 uporabnik, ki ga je MgCl2 pritegnil na KulSlo...

Nasja

modronebo  

član od: 18.5.2011

sporočila: 4

2. mar 2013 8:25

Tale odgovor je že malce pozen glede na datume debate, vendar bo morda komu le koristil...

Magnezijev klorid. Izkušnja moje znanke, ki ji je "vrli" zdravnik napovedal ostanek življenja v blečinah in na vozičku. Gibanje je imela že zelo ovirano zaradi kalcinacije po vsem telesu, hoja zelo otežena, že obračanje v postelji je bilo muka. Poslala sem ji tisti mail (ki ga sedaj ne najdem) o koristnosti te spojine in TAKOJ je začela s svojo terapijo. Še danes se mi zahvaljuje, da sem ji rešila življenje (pa sploh nisem zdravilec, zdravnik...le zanimajo me te alternativne metode, ki ne polnijo žepov farmacije in t.i. zdravstva). Kalcij, ki je bil vezan v njenih tkivih, se je počasi izločil in danes šiba okoli z nasmejanimi usti do ušes...stara pa je gospa tam 73 + . Škoda, da nisem skavtinja, bi se mi štelo dobro delo! :)) 

Druga znanka je imela stalne krče v nogah...seveda je zgoraj omenjena gospa takoj navrgla, kaj je njej vrnilo življenje in vzelo bolečine. Pomanjkanje magnezija v telesu seveda povzroča krče...in tako smo še eno trpinko rešili neprijetnosti.

Sama bom posegla po olju in ga mazala, saj je tudi učinkovito...in ne tako grenko...odlično se absorbira skozi kožo in deluje hitro.

Tole sem imela povedati na to temo. Bodite zdravi in raziskujte, se učite in ne verjemite slepo pametovanju zdravnikov, ki so le reveži, ki sami umirajo za boleznimi (njihovo šolanje je namenjeno ne le nabiranju podatkov,ampak je financirano in nagrajevano s strani farmacije...tako pač je), ki bi jih lahko pozdravili s preprostimi ali celo preziranimi domačimi zdravili. Tako pa se raje podvržejo nožu, strupom iz kemoterapije ter mučnemu umiranju...vse za "znanost", čeprav je tista ta poštena znanost že davno odkrila (večkrat) zdravilo ali metodo zdravljenja n.pr.raka. Pretresljiva je zgodba dr. Reifa (njegova metoda z frekvenčnim generatorjem), dr. Downove (radijski oddajnik z zdravilnimi frekvencami), sestre Caise s svojim zeliščnim zvarkom indijancev, ki je naprodaj kot čaj Esiac, prav tako so v Ameriki skušali onemogočiti nadvse krasnega in učinkovitega zdravilca Edgarja Caseya... oh, in teh zgodb sem se res s čudenjem načitala...veliko jih je. Kaj je to mogoče, v naši družbi, ki si vendar tako prizadeva, da bi bili zdravi (tole je cinična pripomba)? VSE, ki so razglasili, da so našli zdravilo, to tudi dokazali, so onemogočili in poskrbeli, da je njegovo/njeno odritje šlo v pozabo ali pa vsaj v ilegalo in tako postalo dostopno manjšemu številu ljudi. Deležni pa smo tudi intenzivnega pranja možganov in posmehu na račun domačih zdravil, ki ne prinašajo mastnih zaslužkov elitam. Še naprej pa navdušeno "iščejo" zdravilo za raka, za kar grejo neverjetne vsote. A ni čudno, da to iščejo že 100 let? Sistematično zavračajo vse cenene načine.

Še glede Donata...za gotovo je zdrava pijačica, vendar vsega ne zmore, ker je verjetno pomembna tudi spojina, v kateri nastopa magnezij vezan.

 

Lep pozdrav

Meta 

modronebo

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

2. mar 2013 8:37

Daj, modronebo, še enkrat preberi, kar si napisala, in prosim, izbrisi žaljivke na račun tistih, ki mislijo drugače od tebe. Zmoreš?

Kar tako v nič dajati vse zdravnike oziroma uradno medicino? A je pod vplivom farmacevtskega lobija tudi zdravni,, ki i zravna zlom na nogi? Mi bo tu pomagala magnezijev klorid ali kakšna travica?   Posploševanje je hudo zoprna reč, dajanje vseh v isti koš? Kaj če jaz tebi in tebi podobnim z enako mero nazaj zabrusim, da nimate pojma? 

Glej, ti pljuvaš po uradni medicini. Ampak tudi za vse oblike alternativnega zdravljenja, zdravilce, bioenergetike, zeliščarje, magnezijeve kloride in živosrebrne prirpavke je treba plačati, kajne, in to zelo veliko. In tudi ta stran torej služi, se ti ne zdi?  Zdeavilci in bioenergetiki celo brez davka, saj ne poznam niti enega, ki bi iszatvil račun. Sevdam prostovoljne prispevke dajem, ne plaučejmo njihovih storitev ...

Kaj torej,  če s te strani veter piha, da se služi s prodajo teh pripravkov?

 

Ni pomembno, v kaj kdo verjame, to je presoja vsakega od nas. Tu sem samo načelna vprašanja zastavljala. ,

Nisem niti strokovnjak, se pa zmorem odločat po zdravi pameti. Kako, je pa moja stvar.

mamamia

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

23. apr 2013 18:22

Tudi jaz imam eno vprašanje glede magnezijevega klorida

Zanima me če magnezijev klorid topi kalcij v telesu oziroma jaz ga imam na rami in me boli roka.Sploh pa nevem od česa nastane kalcij,saj se nisem nič poškodovala niti nisem nič pretiranega delala.

To da me boli roka ni prvič ampak se mi je to zgodilo že pred šestimi leti nakar sem odšla k zdravniku in me je dal na fizioterapiji na nekakšno elektomagnetno valovanje z nekakšnimi magneti.

Tudi sedaj bi šla k zdravniku vendar je treba pol leta čakati na to terapijo zato sem nekje zasledila da magnezijej klorid topi kalcij.Sedaj to pijem dvakrat na dan in bom videla če bo kaj pomagalo.

Vaša mnenja mi bodo dobrodošla.

Kupila sem ga v kalčku v ljubljani

lp 

-pika

Omnomnom  

član od: 13.1.2013

sporočila: 21

1. feb 2015 18:15

Joj, ne morem verjet, kako ste eni tukaj ubogi na duhu. Hvala bogu, ce to komu dejansko pomaga. Ne razumem zakaj tako nasprotovanje, nihce vas ne sili, da probate. Pustite to temo ljudem, ki imajo s tem dejanske izkusnje! Joj kokoske slovenske zaplankane. Drugace pa sem tudi jaz ze od kolegice slisala, da ji je izredno pomagalo. Se sreca, jst ji privoscim.



Omnomnom

Sporočilo je spremenil(a) Omnomnom dne 01. 2015 23:50

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. feb 2015 19:41

Bonton in olika, človeka sta slika.

To je naslov priročnika za mladostnike, ti svetujem, da obiščeš kako knjižnico in si ga sposodiš. Če še ni prepozno.

 

Loni Makaroni

Omnomnom  

član od: 13.1.2013

sporočila: 21

1. feb 2015 21:58

Oh, naj vas ne skrbi zame prosim, povedala sem samo resnico. 

Omnomnom

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. feb 2015 22:02

Omnomnom je napisal/a:

Oh, naj vas ne skrbi zame prosim, povedala sem samo resnico. 



Omnomnom

 

Loni prav tako. 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti