Magnezijev klorid

Pasionka  

član od: 27.3.2012

sporočila: 16

17. apr 2012 22:07

Hvala za dobrodošlico.

Bom pošteno razmislila, če se bom vključila še v kakšno temo - to je odvisno od sogovornikov.

Lep pozdrav vsem!    

 

Pasionka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. apr 2012 8:41

Sogovornikov se pa ne da izbirati. Če nekaj napišeš, to bere vsak, kdor hoče, in če se mu zdi, ti kaj napiše nazaj, pa se potem zmenita, kakor vesta in znata. Saj vidiš, kaj se zgodi, če poskusiš pripeti seznam, kdo vse ti ne sme odgovarjati. Če že iščeš same take, ki razmišljajo enako kot ti - ali se ima potem sploh smisel pogovarjati? 

Sonja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

18. apr 2012 10:15

 evo, po skoraj enem letu in 14 napisanih straneh ste me prepričali, da je to nekaj enkratnega, pa točki 17 in 16 iz posta na drugi strani te teme je treba uresničit, pa razkisat se moramo, ker smo zdaj precej regrata v solati pojedli (mi regratovo solato kisamo) in včeraj grem v lekarno, hočem kupit par kil tega, lekarnarca naštima učke tako , me milo pogleda in prosi, naj grem v drugo nadstropje našega zdravstvenega doma, zadnja vrata desno.

Priznam, nisem šla v drugo nadstropje... in bila sem zelo nejevoljna. Jezna, pravzaprav. In sem si mislila, da me prav nihče ne mara in ne razume in noče razumet in ima nekaj proti meni. Po moje bi bilo treba ustanovit stranko Magnezijev klorid, pol pa naj kaj reče kdo, če upa.

 

 

 

Ognjič

Pasionka  

član od: 27.3.2012

sporočila: 16

18. apr 2012 20:02

Gospa Sonja, se strinjam z vsem, kar ste napisali. Vsak prebere in vsak lahko poda mnenje - če bi na tem ostalo je vse ok. Kolikor pa sem zasledila  pa nekateri sogovorniki podcenjujejo, žalijo sogovornikovo mnenje in se iz tega tudi norčujejo. Žal, meni ni do tega.

 

Lep pozdrav vsem

 

Pasionka

Borchi  

član od: 3.5.2012

sporočila: 28

3. maj 2012 12:42

Pozdravljeni vsi,

prebral sem celoten forum, ne arvno vsake besede, ampak večino pa. Med branjem sem imel občutek nelagodnosti in me je stiskalo v želodcu. Žalostno, da smo sLOVEnci šezmeraj narod poln nevoščljivosti, ki želi, da sosedu krava crkne. Opazil sem tudi ogromno postov, kjer so ljudje pisali samo zato, da so zadovljili svoj prav in ego. Tudi ena od sLOVEnskih karakteristik - strašen egotrip, ki je v bistvu pomanjkanje samozavesti in zavedanja svoje vrednosti. Dokler ne bomo pogledali čez te okvirje, bomo točno tu, kjer smo. Ena redkih držav, mogoče celo edina evropska,  v sedanji krizi, ki ne more doseči konsenza na političnem področju. Namesto da bi stopli skupaj, ko nam že teče voda v usta, raje potisnemo soseda pod vodo, da bomo mi še dve minuti dlje živi. In ta forum se mi je zdel točen odsev vsega tega. In proti koncu, ko sem že skoraj obupal, par svetlih izjem.

No, sedaj pa k magnezijevemu kloridu. Zahvaljujem se vsem za vsa vaša mnenja. Jaz sem ga kupil včeraj (3 doze) in ga bom od danes naprej pil. Potem pa vam čez čas napišem svojo izkušnjo. Kupil sem ga pa v Sarajevu, kjer živim, in je cena za 33 g cca 1 eur, se pravi bi bilo kilo okrog 30 eur. Zanimivo, da imajo vrečke že tako pakirane. Ko sem vprašal zakaj, mi je prodajalka rekla, da je to doza za mešanje z enim litrom vode. Se pravi, Bosna je na tem področju očitno že pred sLOVEnijo. Kupil sem tudi magnezijev sulfat za postopek čiščenja jeter, ki ga opravim kakih 2x na leto. 50 g je spet cca 1 eur. Če ima kdo željo, vam lahko prinesem, ko pridem. V Slo sem na relaciji GO - LJ.

Email o magnezijevem kloridu sem dobil že pred več kot letom. Od moje mami. In ona ga je pila zaradi strašnih boilečin v rami, ki kljub konvencionalnemu načinu zdravljenja (fizioterapiji) niso in niso prenehale. Sedaj problemov nima več.

Moje mnenje je, da če je težava v pomanjkanju magnezija (in zgleda, da zaradi načina prehranjevanja, ki ga večinoma prakticiramo, dostikrat je), zadeva lahko pomaga. Tudi jaz pa ne razumem, zakaj ne bi recimo tableta keliranega magnezija prav tako pomagala. Mogoče pa, samo tako je bolj enostavno in predvsem ceneje.

Jaz imam težave s hrbtenico podobno kot pujsek1. In poskusil sem že vse živo v zadnjih letih. Pa bom še to. Bomo videli.

Lep sončen dan vam vsem želim, predvsem v svojem srčku nosite ta sonček in z njim razsvetljujte sebe in svoje bližnje,

B

Borchi

Borchi  

član od: 3.5.2012

sporočila: 28

3. maj 2012 12:55

Pozdravljeni še enkrat,

želim dodati še slednje. Na tole stran zaradi receptov in drugih prispevkov ter nasvetov prihajam že leta. Super, in pohvala urednikom in vsem članom za svoje prispevke. In danes sem se prvič še jaz včlanil. :)

Vesel sem, da se čedalje več ljudi prebuja in dojema, kako farmacevtski, naftni in drugi lobiji krojijo našo usodo.

Našel sem pa pravkar še tale zanimiv članek o magneziju, ko sem iskal recept za uporabo:

http://vsi-zdravi.org/index.php?option=c

In naročil še gel in kosmiče. Res se bom zgleda zafiksal s tem magnezijem do konca. :)

Lep pozdrav,

B

Borchi

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

3. maj 2012 13:03

Borchi, ti kar uživaj v tem kloridu in na zdravje ti želim iz srca, morda ti pomaga tudi pri tistem stiskanju v želodcu. Svoja razpredanja o Slovencih pa lepo omeji na prvo osebo ednine. Hudo, če živiš v takšni okolici! Moji sosedje, prijatelji...vsekakor ne spadajo v tvoj opis.

Sicer pa dobrodošel na tem tem portalu.

Ognjič

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

3. maj 2012 13:15

Borchi, prosim, vzdrži se politiziranja, ki prav gotovo ne sodi v temo o magnezijevem kloridu, pa tudi na našo kulinarično stran ne. Hvala.

Borchi  

član od: 3.5.2012

sporočila: 28

3. maj 2012 13:15

Haha,

se mi je zdelo, da bo kost takoj priletela nazaj.Tipično sLOVEnsko. Govoril sem, kako jaz vidim. In vidim v prvi osebi množine. Ali imam pravico povedati svoje mnenje? In zato so forumi, da lahko vsak pove svoje mnenje, ali ne? In potem vsak sebi vzame, kar misli, da njemu odgovarja in kar je v skaldu z njegovim prepričanjem. Ali so forumi zato, da drugemu poveš, da nima prav in se na vse načine boriš, da svoj prav uveljaviš? naj si vsak odgovori sam...

Na strani, ki sem jo omenil v prejšnjem postu, je kar nekaj linkov tudi do ogromno zanimivih informacij o magneziju in njegovih učinkih, podprto z navedbo storkovnih virov.

Pa še ena super pesmica o vseh nas, ki se nanaša na sLOVEnstvo in je ravnoikar priletela na moj email.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=vLLAQnlC6GU&

Uživajte,

B

 

 

Borchi

Borchi  

član od: 3.5.2012

sporočila: 28

3. maj 2012 14:09

In še zadnjič,

obljubim! :)

Za vse tiste, ki bi se pred začetkom uporabe dodatno informirali in prebrali o desetinah pozitivnih izkušenj uporabe MgCl preglejte tole stran.

http://www.wix.com/magnezijevklorid/si#!1-vas-dn

lpb

 

Borchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti