Magnezijev klorid

Hauschka  

član od: 9.10.2009

sporočila: 80

tema odprta - 11. maj 2011 8:52 | ogledi: 86.950 | odgovori: 178

Pozdravljeni vsi kulinariki!

Pred kakim mesecem dni je zakrožil e-mail o koristnosti uporabe magnezijevega klorida. Omenjen je njegov dober učinek pri premagovanju raznih bolezni in tegob, recept za pripravo napitka ter še, da se magnezijev klorid nabavi v lekarni.

Zanima me vaše mnenje o tem, ter če kateri/a od vas ve v kateri lekarni se ga dejansko lahko kupi. Sama sem že spraševala v nekaj lekarnah v Ljubljani in povsod sem dobila odgovor, da se je povpraševanje po njem povečalo, da pa zaenkrat tega preparata še nimajo in ne vejo ali ga bodo imeli. Ni mi jasno da na povpraševanje ne odgovrijo s ponudbo - oz. ne vem, ali je lahko z njegovo uporabo kaj narobe, ali lekarne rajši prodajajo draga sintetična zdravila.

Če ima kdo kakšne informacije ali celo izkušnje, vas prosim da jih podeli z vsemi nami; menim, da če je ta zadeva res tako (ali vsaj približno tako) učinkovita, bodo te informacije koristne za vse. 

 

Hauschka

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

11. maj 2011 9:08

..

kar nekaj ljudi z raznimi težavami na fizični ravni me je že spraševalo, če bi bilo priporočljivo piti magnezijev klorid, ker so pač prebrali, da ozdravi vrsto težav (nekdo si je menda ozdravil raka - ni pa pisalo, kaj vse ostalega je še počel zraven). Magnezijev klorid naj bi razkisal telo in vas na ta način ozdravil.

 

Najprej jim povem, da NE obstajajo bližnjice - ne moreš npr. deset, dvajset let napačnega prehranjevanja, ne dovolj gibanja in očitno zgrešenega pogleda in razmišljanja na življenje popraviti samo z eno samo stvarjo, v tem primeru magnezijevim kloridom.

Primer: bolečine v sklepih so največkrat posledica zakisanosti organizma, saj telo kisle presnovke, ki jih zaradi pomanjkanja mineralov v telesu ne more izločiti, skladišči čim dlje od srca - in ponavadi so to sklepi.

 

Odločiti se je potrebno za drugačen način življenja, prečistiti (oz. tudi razkisati) svoje telo, najti smisel v svojem življenju, biti pripravljen na spremembe....itd

Za to pa je potrebno seveda več časa, kar pa ljudem ne diši preveč... Lažje je očitno vzeti eno tableto (ali v tem primeru prašek), ki bo čudežno odpravil težave.

 

Če že želite razkisati/razstrupiti svoje telo:
- se odločite za drugačno prehrano (izločite živila, ki zakisajo; uživajte več zelenjave in sadja),
- poskrbite, da se bo vaše telo spet napolnilo z  minerali (najboljši so tisti izdelani iz citrusov)
- spijte vsaj dva litra vode (!!) dnevno (večina ljudi, ki ima težave s sklepi, je tudi kronično dehidriranih)
- začnite razmišljati v smeri, da začnete končno živeti manj stresno

 

Če boste zgoraj našteto izvajali tiste tri mesece, ko bi namesto tega pili samo magnezijev klorid, vam zagotavljam, da si boste popravili svoje zdravje na veliko bolj naraven način in da se vam bo ta sprememba zelo obrestovala.

 

Lp,
M.

Hauschka  

član od: 9.10.2009

sporočila: 80

11. maj 2011 9:18

Draga Mojca2007!

Povsem se strinjam z vsem zgoraj napisanim, po svojih močeh se tudi sama trudim živeti na vsaj približno tak način, tisto s stresom mi sicer ne gre najbolje (vem, da moram sama nekaj narediti, ampak ne morem- ali še nisem na "tisti" stopnji, ali pa je ta svet res že čisto nor, ne vem).

Kljub temu me zanimajo vaše izkušnje z uporabo magnezijevega klorida, ker nekdo, ki že ima kronične težave, je pripravljen "v sili tudi muhe žret" ali kako že gre pregovor. O zdravem načinu življenja že tako ali tako vse ve in se po svojih močeh trudi tako tudi živeti.

 

Torej ali napisano o magnezijevem kloridu drži ali ne drži?

 

LP 

Hauschka

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

11. maj 2011 9:26

Oprosti, če sem odgovorila, ne da bi imela lastno izkušnjo z uživanjem magnezijevega klorida...:)) Poznam pa ljudi, ki so to poskusili in ni bilo takega uspeha, kot je bil opisan v tistem mailu, ki je krožil naokoli.

 

Dejstvo je, da je magnezij eden od nujnih oz. najpomembnejših mineralov za naše telo. Problem je oblika tega magnezija, po kateri sprašuješ:  klor, ki nastaja pri razgradnji magnezijevega klorida je problematičen za organizem in potrebno bi ga bilo vezati z neko drugo substanco. V nasprotnem primeru se utegnemo soočati s posledicami nastajanja klorovodikovih spojin, ki so lahko agresivne in strupene.

 

Vem, da v "sili hudič muhe žre" - ampak resnično ni bližnjic in če si dosti časa uničujemo zdravje, ga ne moremo popraviti z enim "čudežnim pripravkom" v treh mesecih.

 

Eco, zdaj pa ne pripomnim nič več. Naj se oglasijo tisti, ki imajo osebne izkušnje z magnezijevim kloridom.

 

lp, M.

 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. maj 2011 9:54

Ljudje božji, zakaj kupovati po apotekah, ko pa kozarec ali dva donata (ta je re sbogat z magnezijem) na dan prispevata k vnosu magnezija v telo. Namreč, donat na tešče pospeši prebavo, a pitje te mineralne vode (in ne le te, tudi ostalih mineralnih vod) v popoldanskih urah in po požirkih, pomembno prispeva k vnosu potrebnih mineralov v telo (tudi magnezija, pa še katerih). Tole govorim iz lastnih izkušenj, me je zdravje nekaj krat prisililo v Rogaško. Sicer si pa preberite nalepko z vsebnostjo naših mineralnih vod.

 

Kak bolj poklican od mene bo pa, upam, še kaj stokovno utemeljenega navrgel.

Mamamia

mamamia

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

11. maj 2011 11:30

V tretje gre rado. Po točkah, ker sem izgubil veselje za stavke.

- Mamamia, na Donatovi strani piše, da liter Donata vsebuje "več kot 50 mg" magnezija, RDA pa je 400mg.

- Pri vnosu raznih stvari je treba biti pozoren na biorazpoložljivost (bioavailability). Recimo le 4% magnezijevega oksida se absorbira medtem ko je ta meja pri drugih oblikah (citrat, laktat, aspartat, klorid,...) večja toda največ do 30% (Wikipedia, ni naveden mehanizem niti primarni vir v povzetkih študij), če jih vzamemo oralno.

- Bojda je najbolj učinkovito magnezijevega olja (zgolj izraz) - 1:1 mešanice magnezijevega klorida in vode, ki se nanese/vmasira/pospreja na kožo (in ne pije kot pravi "pater"). Proizvajalec enega teh olj priporoča, da se zadeva na koži posti vsaj 30 minut.

- Ne vidim logike (nisem pa biokemik) v izogibanju kloridne oblike magnezija, ker po tej logiki bi se morali bati vseh snovi, ki imajo vezan klor. Naše želočne kisline je sestavljena iz HCl, NaCl in KCl. Kloridna manija.

- Zakisanost (Eskimi, Masaii ?) teh uber sadni minerali so mi pa enako neznani.

Sporočilo je spremenil(a) Mirjan dne 11. 2011 11:33

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

11. maj 2011 11:49

Mojca2007 in mamamia

sonci

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

11. maj 2011 11:51

Danes je koristno to, jutri spet ono; magnezij je eden od ključnih mineralov za človeško telo, najbolj sprejemljiv je v oksidirani obliki Mg2+.

Kot je rekla mamamia, vzemi donat, kjer je že raztopljen, pa telesu ne bo potrebno izločati odvečnega klora.

Drugače pa pokliči na lokalno komunalo, če jim je od zime ostalo kaj soli za posipanje, in če je le-ta magnezijeva - cestarji običajno uporabljajo kalcijev klorid, ker je najcenejši, ampak v primeru odsotnosti le-tega pa vzamejo tisto, kar je pri roki, in to je lahko tudi magnezijev klorid.

Če ga boš pripravljala sama, vzameš magnezij in ga poliješ s solno kislino, ampak priporočam uporabo zaščitnih sredstev (zaščitna obleka, rokavice, očala, ...) in hlajenje z mrzlo vodo, ker je reakcija eksotermna in sprošča toploto.

LP

Drejček

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

11. maj 2011 12:16

 Preden komu pade kaj v uč.

Lekarna Murgle.

Mirjan

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

11. maj 2011 12:44

Priporočena dnevna doza magnezija je visoka zato, ker je biorazpoložljivost relativno majhna - resorbira se le približno 40% magnezija, ki ga zaužijemo s hrano, večina se izloči z blatom, pri čemer se stopnja absorpcije nekoliko poveča, kadar je v telesu primanjkljaj. Po drugi strani je magnezija veliko v vseh vrstah hrane, od mesa do zelenjave, tako da prihaja do resnega pomanjkanja v glavnem pri ljudeh, ki imajo motnje ledvične funkcije ali ki jemljejo zdravila za odvajanje vode, in ti so ponavadi tako ali tako pod zdravniškim nadzorom; po drugi strani pa pri tistih, ki se hecajo z raznoraznimi dietami in dietnimi režimi, vključno z alkoholiki, ti so si tako ali tako navajeni sami predpisovati "zdravljenje", pa naj si pripišejo še posledice. lp, proxima

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

11. maj 2011 14:45

Mirjan je napisal/a:

 Donatovi strani piše, da liter Donata vsebuje "več kot 50 mg" magnezija, RDA pa je 400mg.

ker sem tudi sama iskala med temi podatki popravljam - liter donata vsebuje 1030 mg mg2+. ucinkovitost je pa res vec kot 50 mg/L

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti