Kaj proti kopanju psa?

kalika  

član od: 3.2.2010

sporočila: 51

tema odprta - 6. maj 2011 9:50 | ogledi: 7.278 | odgovori: 4

Pozdravljeni,

imam problem in sicer imamo 5 let starega psa kokeršpanjela. Že pred leti je kopal po vrtu, delal luknje itd. Potem je bil mir, sedaj smo pa naredili skalnjak in se je zgodba ponovila. Kar hodi tam okrog, voha in koplje. Mislim, da ga motijo martinčki, ki zaidejo tja. Včeraj je hči prišla iz šole in rože, ki jih je tako lepo sama posadila, so bile zunaj. Ali obstaja kakšno razpršilo, da ga odžene? Hvala za vsakršno pomoč. Naj še povem, da je navajen biti zunaj, če samo spi kdaj v garaži, je groza (popraskana vrata, cviljenje...).

 

LP

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

6. maj 2011 13:01

V vsaki trgovini tipa Kalia itd imajo spreje za odganjanje mačk in psov......

rimljanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. maj 2011 19:08

Kalika: imeti psa in imeti tudi hišo brez prask, dlak, sline in po drugi strani dvorišče z lepo travo in fotogeničnim skalnjakom in giralndami......to ne gre. Ali eno ali drugo.

Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

6. maj 2011 19:49

Kalika, pes se očitno dolgočasi, zelo dolgočasi. Edino zdravilo proti kopanju po vrtu je omejeno gibanje, ko je pes sam doma (to pomeni zaprt pesjak, ali z ograjo omejen del vrta, ki je samo "njegov" ali pa stanovanje. Ko pa ste doma, naj bo pes aktiven, sprehodi, igra, učenje, vse to bo psa zaposlilo in ga odvračalo od neželenega početja. Če še niste obiskovali nobene pasje šole, vam to priporočam, tudi tam doste od izkušenih inštruktorjev dobili veliko koristnih nasvetov.

Za začetek priporočam kak dober "pasji forum", ko je tale:

http://www.mojpes.net/forum/index.php?action=collap

(v rubriki "vzgoja" najdeš tisoč in en nasvet za odpravljanje raznih težav),

pa pot v knjižnico po odlično knjigo "Psi za telebane" Gine Spadafori (da ne bo kdo mislil, da sem žaljiva, knjiga ima res tak naslov in je super), "Težave s psom" Celine del Amo in podobno literaturo.

Srečno!

Mojca

noemi  

član od: 4.10.2008

sporočila: 365

6. maj 2011 20:16

Tudi mi imamo kokeršpanjela in tudi naš  kopa po gredicah, vendar le ko želi nekaj zakopati - npr. manjšo žogo, plastično igračo ali kako fino kost.  Ravno danes sem odkrila eno veliko tovrstno "uslugo" v cvetlični gredici.

Da bi ga odvadila, je verjetno prepozno, saj ima že skoraj 10 let. Opazovati moram kdaj je prave volje za kopanje in ali ima v dosegu primeren predmet. Le tako ga preženem od namena.

Vem, da nisem nič pametnega svetovala, pa vseeno lep pozdrav

Noemi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti