Pomoč!! mami praznuje abrahama :)

resita  

član od: 26.4.2011

sporočila: 47

tema odprta - 26. apr 2011 14:55 | ogledi: 26.489 | odgovori: 5

pozdravljeni,

jst pa rabm pomoč pri pripravljanju žura za mamin abraham. to bo cev žur,povabljeni smo vsi sorodniki in še sodelovci s službe,..tu pa nastane problem ker sem kot hčerka poplnoma brez idej kako in kaj ji pripraviti.

Moram povedat, da je mami vsem ostalim naredila zmeri dobre fore in bila glavna za vse. Zdaj je na vrsti ona in jo res nebi rada razočarala.

je super ženska,pripravljena na vsako dobro foro in tudi sama za žur, zato bi ji rada skupaj z ostalimi člani priredila zabavnega in humornega abrahama.Želim ideje za igrice v katerih bo sodelovala tako ona kot tudi drugi udeleženci.

Hvala vsem ki mi boste kakorkoli pomgali,

lp resita

resita

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. apr 2011 16:01

Draga resita.

Človek, ki pripravlja scenarij za rojstnodnevno veselico (ali pa misli, da bi to moral storiti), mora biti pismen. Tudi, če se oglaša na forumu. Pismen človek lažje artikulira svoje ideje, poleg tega pa ga ljudje reseneje obravnavajo. Z esemesovsko slovenščino pa boš tak učinek težje dosegla.

Poleg tega menim, da si si naložila pretežko nalogo. Ti imaš svojo mamo rada (kar se vidi iz tvojega zapisa, vsem stilskim grozljivkam navkljub) in to je najbolj važno. Mamo najbolj razveseliš s tem, da jo imaš rada. Pa s tem, da dobro delaš šolo. In da si izbereš kvalitetno družbo, prijatelje, fanta.....in skratka, da delaš pametno.

Nimajo vsi otroci radi svojih mam. Tvoji je to uspelo in je zanesljivo simpatična punca.

In simpatične petdesetletnice imajo zanesljivo odraslo družbo,  v kateri je kdo, ki ima več smisla in izkušenj za komiko, kot jih imaš ti. Praviš, da je na veselico povabljeno vse sorodstvo in sodelavci - in od vseh teh imaš TI nalogo za sestavljanje skečev? A ostali bodo prišli pa jest in pit? In tudi, verjetno imate v sorodstvu poleg mame koga, ki je dober za hece, pa se z njim poveži. Pa skupaj kaj napravita.

Ker tako je to: kdor je zabaven, je zabaven skoraj vedno (in najde tudi v najbolj tragičnem trenutku zrno komičnega in potem tudi ostalim to zna pokazati). Kdor tega daru nima, ga pač ne bo imel in tega se ne da priučiti. Z vajo se lahko kvečjemu pride do stanja, ko se smeje ob pravem času... Zgolj zaradi tega, ker ima nekdo rojstni dan, pa ne bo nihče postal komik. Tudi bo tako leseno organiziral skeče, da bi bilo bolje, da ne  bilo nič (in s tem postavljal slavljenko v ponesrečen položaj, ker se bo morala smejati šmafu izvedbi in šmafu domislici).

Vendelina jr.

saskia02  

član od: 17.5.2010

sporočila: 53

26. apr 2011 19:09

Jaz od svoje hčere ne pričakujem štosov za abrahama, jih pa od sodelavcev; ti si lahko dajo duška. Od hčere bi imela raje kakšen kulinaričen podvig, mogoče slavnostni govor, okrasitev, fotografiranje, izdelava vabil... pomoč, da bo zabava organizacijsko uspela. Lahko ji s sorodniki pripravite njen življenjepis v obliki časopisa (ki ga nato razdelite med goste) in prispevaš fotko iz maminega albuma. Od štosov ti pa lahko predlagam, da ji slavnostno izročiš set skodelic za kavo, ki ti v trenutku, ko ji darilo predaš - padejo na tla. Zavito mora biti tako, da je vsaj nekaj že vnaprej razbitega, ker še tla niso betonska ali keramična se ne bo razbilo. Skodelice naj bodo seveda stare, jih boš že pri kom našla. Potem pa ji izročiš še pravo darilo. Ali pa ponoviš z vazo, ki si jo kao ročno poslikala prav zanjo.... Dobri štosi nastanejo spontano, v dialogu z drugimi. Najslabše so oguljene fore iz interneta, predvsem kar se tiče verzov. In še nekaj: si prepričana, da ne bere kulinarike?

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

26. apr 2011 20:46

Resita, podpiram Vendelinin nasvet. Zraven dodajam tole - ko je moja mami praznovala 50 let, sem napekla pecivo, naročila torto. Na zabavi sem sprejemala goste, jih usmerjala, pomagala pri aperitivu... Njene prijateljice so ji pripravile "fore" in štose. Sem ji pa na sami zabavi prebrala pesem Toneta Pavčka - Mama in pa z bratom sva povedala Kaj naju je naučila mama ( smešne fore). Pa sestavila sem njen življenjepis v verzih. Moycaa

resita  

član od: 26.4.2011

sporočila: 47

28. apr 2011 7:47

Pozdravljene punce. Najprej ful hvala vam za vaše nasvete,..kar se tiče mojega pisanja se nam opravičevala,sem svobodomiselen človek in to je forum na katerem se pogovarjamo,si pomagamo in delimo mnenja,zato res ne bom gledala ali pišem pravilno,v narečju kam in kdaj postavim piko ali vejico Jst sm sam hotela če je že katera bila u podobni sitauciji da mi pomaga kako in kaj pripraviti. Darilo smo ji že dali in imeli družinsko praznovanje. Zdaj je res čas za žur in sodelovci imajo zanjo pripravljen program sam tu smo še domači, zato sm se obrnila na vas. Z mami imam tak odnos kot ga nimam niti s prijateljicami, zato vem da karkoli naredim ji ob tem nebo nikoli neprijetno, hočem sam da izpade čimbolj odbito Uglavnem,hvala vam bom še mal pobrskala in se pogovorila z ostalimi!!Super ste, tud če imate vse popredalčkano z besedami resita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti