Nekje na veliki planini

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

tema odprta - 22. apr 2011 22:40 | ogledi: 7.874 | odgovori: 9

Pred mnogo, mnogo leti sem bila nekje na Veliki planini, ampak ne vem kje točno. Spomnim se, da smo se peljali z avti in to se mi je zdelo sila nobel, ker nisem marala sopihat v hrib. Spomnim se, da smo se sprehajali po dokaj široki , lepi beli makadamski poti, ki je bila že skoraj cesta. Levo in desno so bile planšarske hiške, zdele so se mi kot vikendi, pot pa je bila ravninska. Ustavili smo se še pri nekem domu, kjer so "ta stari" hvalili borovničke. Pozneje me je pot še vodila na Veliko, občudovala sem staje, Marijo Snežno, na Zelenem robu so megle z hitrostjo švigale mimo, ampak kje je tista položna bela pot pa ne vem več.

Ne vem če sem vsaj približno dobro opisala ta kraj, morebiri pa le kdo ve, kje je to bilo?

Hvala

 

 

 

 

mejačka

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

23. apr 2011 0:08

Pozdravljena! To bo kar na vrhu Velike planine - planšarsko naselje. Bolj udobno kot z avtomobilom gre z gondolo iz Kamniške Bistrice do vrha. Potem pa s sedežnico do konca in peš navzdol do planšarskega naselja in do cerkvice. Prekrasen dnevni izlet ko cvetijo spomladanski podleski in imaš občutek kot da se sprehajaš po vijoličastih preprogah. Uzivaj. LP. Anja

neznan uporabnik

23. apr 2011 2:38

Mejačka darling, si ti pred mnogimi, mnogimi leti mal preveč borovničk pogoltnila?

Ha? Ajej, saj jaz sem tudi na spodnji postaji gondole in se mi je pol zdelo vse prekrasno. Ker prekrasno itak tam gor je. Mene so zmedle borovničke pol pa me je skor ena krava gor našutirala. Sem nekak zbežal, krava pa me je baje lovila. Se ne spomnim točno. Pol sem se nekaj let noro bal krav. Pujsa sem tudi izzival in sem čmerujoč odleto v gnojšnico. Čist resno. Tako dolgo sem izzival v hlevu,da me je pujs gnal, jaz sem kričeč leto in pristal v kupu gnojščnice.

 

 

 

Multi

multivitamin

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

23. apr 2011 9:34

Samo ugibam; morda pa ste šli z druge strani, mimo Kranjskega raka in Marjaninih njiv?

 

Issi

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

23. apr 2011 9:50

Mogoče ste se peljali čez Gojško planino, kot je opisala Issi?

tulka

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

23. apr 2011 10:30

Mejačka, predlagam, da si vzamete en dan za dušo in greste pogledat. V Krivčevem zavijete za Volovjek oz. Kranjski rak. Tam je parkirišče (kakor en kanmolom) in nato peš desno do Marijaninih njiv in tam iz ceste v levo v breg na bolj podrt kolovoz. Pridete na Gojško planino. Od tam naprej pa lep, res lep sprehod čez Malo planino, mimo Jarškega doma (kjer imajo krasno turško kavo) in naprej do Velike planine. Lahko pa se peljete mimo parkirišča in Marijaninih njiv do parkiršča iz katerega je tudi lep sprehod z manj višinci. (ne vem če sem ravno vsa imena prav napisala, pa naj me kdo popravi) Veliko planino rada obiščem s kolesom, vsaj enkrat, če ne dvakrat na leto in na tem mestu bi prosila voznike naj ne speljujejeo na makadamu na silo ravno pred kolesarjem, ker ni nič fino požirat prahu. To se mi je lani dvakrat zgodilo, čeprav mislim da je voznik to storil nalašč. Lep dan Hema

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

23. apr 2011 11:33

Ja, to bo to. Gojška planina, Marijanine njive. Danes sem pre pozna, jutri pa grem na oglede, kot mi je prijazno predlagala Hema. In OBLJUBIM, da ne bom prašila kolesarjev.Tudi jaz se rada vsedem na kolo, čeprav sopiham bolj po ravnini in opažam,da bi bilo potrebno marsikaterega šoferja malo po riti natepsti.

Multiju pa naj zaupam,da takrat še nisem pila borovničk, tudi sedaj mi ne gredo najbolj v slast.

Hvala za vse odgovore.

mejačka

neznan uporabnik

23. apr 2011 13:32

Mejačka, ni frke. Jaz sem se nasu lborovničk takrat. Pa pujs me ni lovil na Veliki Planini. Tam sem baje pred kravo letal. Pujs me je lovil pa v Prlekiji. To sem baje tud bil vlit,da sem v bazen gnojnice se skotalil. Joj, bom raje nehal razlagat.

 

 

Multi

multivitamin

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

23. apr 2011 17:19

Mejačka,jaz pa ti svetujem lahko samo tole;če imaš možnost pojdi na Planino med tednom.

Razlika zelo velika,tako skoraj nebo nestrpnih voznikov in objestnih novodobnih planincev.

Bodo samo tisti,ki imajo Planino za svoj mir in raj.

Če boš šla v pašni sezoni boš dobila še okusno skuto in mogoče celo že sir.

Vem da je med tednom težko,saj smo vsi  prezaposleni in v obveznostih.Vendar je takrat Planina res planina.

Lepo je tudi na sosednjih planinah;Planina Kašna in Menina planina.

Aja,za borovničke ne vem,ampak Črnuški dom ima dobre žgance in tudi z ocvirki ne šparajo.Domžalskega pa nekako ne priporočam.Njihovo menjavanje oskrbnikov nekako ne doseže ravno dobrih rezultatov.

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

23. apr 2011 17:36

Ja tako kot je rekla Anaeva, vzemi si čas med tednom, ker ob vikendih je užitek v miru in lepotah planine nemogoč. Z možem veliko hodiva (kolesariva) po hribih in nekateri "vikend planinci" pridejo v hribe samo zato da se oni in njihovi otroci nakričijo in zdivjajo v hribih. Med tednom se da videti neprimerno več živali, če ne to je pa naravo lepo že poslušat (kukavice, detli, druge ptice....) lp hema

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti