Podarim mlade muce

nana2  

član od: 31.7.2009

sporočila: 13

tema odprta - 20. apr 2011 18:07 | ogledi: 9.120 | odgovori: 23

podarim mlade muce sobno čiste oddajajo se kot notranje ali zunanje za oddajo bojo konec naja oz.začetek junija! gsm.031408125 sandi

nana2

neznan uporabnik

20. apr 2011 20:08

Zelo lepo in pohvalno od tebe. Resnično pohvale vredno. Želim in upam,da se ti bodo javili resni in pošteni bodoči lastniki.

 

Multivitamin

multivitamin

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

21. apr 2011 11:54

Tudi na naši vasi je polno mačk, ki nimajo lastnika,ki bi skrbel zanje. Vsake toliko časa jim kdo da hrano, ki mu ostane in tako se futrajo, nihče pa ne reče, da je njegova takrat, ko ima mlade, kar se mi zdi zelo neodgovorno. Sama sem eno tako posvojila in jo dala sterilizirat, me je stala nekaj,in ni mi žal za to. Ne morem pa razumeti tako brezkrbnih ljudi v vasi, da samo redijo,za vse ostalo(koliko mladičev se skoti itd. jim pa ni mar. Zato polagam na srce vsem ljudem; če imate žival skrbite zanjo, ne samo občasno hranjenje ampak tudi za njihovo reprodukcijo, saj iz ene mačke, ki jo iuzpustite nekje na vasi ali na smetišču rata v parih letih mnogo več tega. Tako je v našo vas prišla ena mačka, ki je preživela vse tegobe in se zelo razplodila. Ljudje dajte razmisliti tudi o tem, komu podarite mladiča in ne samo, da se ga znebite. franciska

neznan uporabnik

21. apr 2011 12:06

Tako je in basta. Bravo Franciska. Trebajo imeti ljudje v zavesti in jim je treba nekako v glavo vbit, da je vsaka žival živo bitje. To ni igrača, da nekomu pač čas mine. In skrbno je treba zbirat komu podariš in nato nadzorovat kako ravna. Tu pri meni ni pardona. Absolutno ničelno toleranco imam za ljudi, ki si nabavijo žival in potem za njo ne skrbijo. NE IN NE. Če jaz kaj takega zvem,da kdo pol grdo ravna, znorim.

Mačko,mačka,psa,psico je treba oskrbet kar se tiče razploda. Ne pa pustit,da se vleče okol in pol pobijat odvečne mladiče. Sem videl precej utapljanj v vodi,da bi ostal ravnodušen. Pa ni važno al je mačka, pes al kača al karkoli drugega. Z živalmi je treba ravnati spoštljivo.

 

Multivitamin

multivitamin

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

21. apr 2011 13:11

Ja, za živali je potrebno poskrbeti pravi čas. Mi imao doma dve "klošarki". Obe smo sterilizirali in tako preprečili, da bi bilo še več ubogih mačjih klošarjev.

 

Spela

neznan uporabnik

21. apr 2011 13:16

Spela, upam, da boš vzgled enim bumbarkam in bumbarjem. Obožujem potepuhice in potepuhe. Zelo, zelo lepo od tebe. Hvala.

 

Multivitamin

multivitamin

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

21. apr 2011 13:57

Mi imamo tudi mačjega klošarja. Ko smo ga dobili, smo ga dali kastrirat, ker je v naši okolici tudi ogromno potepuških mačk. No, ko je tale naš mladiček ozdravel - imelje garje, vnetje oči, pa bolhe, se je, očitno po zgledu drugih začel potepati še sam. Vedno je na balkon, kamor smo mu dali hrano s seboj privlekel še cel trop drugih. Okrog in okrog nas pa sami vrtovi! Seveda so se začeli sosedje pritoževat, ker hranimo mačke in potem letajo po njihovih vrtovih. Na balkon smo potem namestili tiste kovinske špice, ki sicer v mestih odganjajo golobe, tako, da je dostop na balkon za mačke zdaj onemogočen. Hrano našemu mačku smo začeki nastavljati pred hišo, ker v hišo sam od sebe, če ga ravno ne prineseš notri, ne pride, tudi ujamemo ga kar težko, ne da bi nas popraskal. Večine potepuhov smo se na ta način znebili (zdaj hodijo jest k enemu bolj oddaljenemu sosedu). Naš pa vedno pripelje sn seboj na kosilo, zajtrk in večerjo eno mačko. Ker se zavedamo, da bo prej ali slej s sabo pripeljala še mladiče, jo je mož poskusil ujeti, da bi jo dali sterilizirat. A ga je tako popraskala po obrazu, da jo je izpustil. Malo mi je neumno to, da se baje po zakonu smatra, da je žival tvoja, če jo hraniš. Po eni strani se nam smilijo, po drugi so hudo nadležni. Ne vem, kaj nam je storiti? rosie

neznan uporabnik

21. apr 2011 14:05

Ja Rosie, če nekoga hraniš, kar pomeni preživetje, si jo ali ga nekako posvojil. Mačke pa rade krampajo in grizejo. Ne iz hudobije, bolj iz igre. Kaj pa sosedje pravijo, bi se pa jaz malo nasmehnil in jim nabrusil al samo vprašal, če jim vse štima v lajfu in v postelji. Kr direkt. Na to se bo marsikatera ali marsikater skril od zadrege.

 

 

Ti kr pogumno naprej. Tudi živali rabijo družbo. In, če tvoja mic-mac prpelje kolegice in kolege na kosilo jim ga pač daj.

 

Multi

multivitamin

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

21. apr 2011 14:20

Ah, Multi... rosie

neznan uporabnik

21. apr 2011 14:24

Nič ah, če prpelje kolegice pa kolege na kosilo, se jim postreže. Pa ah in oh, gor in dol.

 

Multi

multivitamin

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

21. apr 2011 14:45

Mačke živijo tudi do dvajset let, zato moramo biti sigurni v svoje želje in čustva(ne igrača otrokom) , da skrbimo za žival, ki smo jo izbrali in se zavedati tudi stroškov, ki pridejo spotoma. V naši vasi jih že veliko let opozarjam na zelo slab odnos do živali tudi do tistih, ki jih imajo za pojest. V glavnem jih je veliko jeznih na mene, kar me niti ne moti, če sem z mojim opozarjanjem rešila žival samo za eno trpinčenje mi je v zadoščenje.Upam, še vedno , da se nas bo slišalo in bomo kaj spremenili. franciska

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti