Izkušnje s kuhinjskim robotom ronic

DARLING 58  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1

29. dec 2008 22:22

Pozdravljeni vsi! Tudi jaz imam tega robota-ronic in naj povem,da ni vse zlato kar se sveti.Namreč kupila sem ga pred štirimi leti in ni bil zelo veliko v uporabi.Pa se mi je zgodilo,da sem nujno potrebovala drobtine in sem jih nameravali pripraviti v robotu.Vstavila sem suhe kajzerice hotela priviti pokrov (ZAPRETI)in kar iznenada,aparat je ponorel,pokrov je odletel ne vem kam,posledično seveda tudi nož(potem sem ga našla v enem kotu kuhinje)si lahko predstavljate s kakimi obrati dela.....in s kakšno močjo je odletel v kot(kaj bi se zgodilo,če bi zadel mene si ne upam razmišljat)jaz sem zbežala iz kuhinje,kjer pa je pokalo,kot bi delala 100 tonska štanca...dokler ni priskakljal do konca pulta in ga je njegova lastna teža izklopila iz vtičnice....in padel na tla......GROZA razbito je bilo vse kar je bilo na pultu....in potem smo ga dostavili na servis,kjer so dejali da takšnega primera še niso imeli(bil je še v garanciji)....aparat sem dobila po enem tednu po hitri pošti in poleg je bila priložena kuverta in gospod direktor je izjavil,da je aparat brezhiben ampak,da so mi le zamenjali zgornji pokrov,če ravno ne bi bilo potrebno....res se mi je strgal film,poklicala sem gospoda direktorja,kateri pa mi je dejal,da me ni dolžan poslušat in vrgel slušalko dol....res pa je,da mora biti brzina na nuli in se potem postopoma povečuje pri meni pa je bila pač na najvišjo stopnjo...ampak kljub temu,aparat SE NE BI SMEL ZAGNAT brez da je bil pokrov zaprt...zato pozor,preglejte tiste jezičke-zatiče na pokrovu,pri mojem je bil eden očitno odlomljen in varnostni sistem je popolnoma zatajil.....ZATO POZOR,RES NI VSE ZLATO KAR SE SVETI....LP

sreckob  

član od: 29.12.2008

sporočila: 3

5. jan 2009 14:36

Pozdravljeni, DARLING 58! Aparat redno uporabljam kakih osem let. Ob branju vašega zapisa sem si kar nekaj časa belil glavo, kako je lahko prišlo do takšnega dogodka. Mislim pa, da odgovor tiči v dejstvu, da aparat ni bil veliko v uporabi. Predvidevam, da ste ga po zadnji uporabi pred opisanim dogodkom shranili z zaprtim pokrovom. Kadar je pokrov zaprt, je gumb varnostnega stikala (to je tisti mali gumbek na ohišju aparata) pritisnjen navzdol, kar omogoča delovanje aparata. Lahko da je med gumb in steno zašlo nekaj ostankov hrane, ki so se zasušili in je zato ostal gumb varnostnega stikala blokiran v pritisnjenem položaju. V tem primeru boste lahko aparat zagnali tudi če pokrov ni zaprt. Drobtine je treba mleti na največji hitrosti, zato pride na začetku do precej močnega sunka in nekaj sekund poskakovanja aparata, ki ga preprečimo tako, da aparat držimo z rokami. Ker v vašem primeru pokrov ni bil dobro zaprt, ga je začetni sunek vrgel s posode, aparat pa je zbezljal po pultu. Kakor pišete, ste pobegnili iz kuhinje, aparat pa je opletal po pultu še nekaj časa, preden je padel na tla. To pomeni, da se je nož vrtel v posodi in ga je vrglo iz nje šele takrat, ko je aparat ni padel s pulta. Pozorni bodite na tisti dve kontrolni lučki, ena je rdeča, tista gori, kadar je aparat priključen na vtičnico in je glavno stikalo vklopljenjo, druga je zelena in gori takrat, ko je gumb varnostnega stikala pritisnjen. Če gorita obe lučki pri odprtem pokrovu, je to znak, da je nakj narobe, saj lahko v tem primeru poženete aparat tudi če je pokrov odprt. Upam, da je s tem skrivnost ponorelega ronica pojasnjena. LP! sreckob

Ivika  

član od: 11.11.2013

sporočila: 2

11. nov 2013 15:11

V sparu imajo kar ugodno ceno kuhinjskega robota First. Zanima me, če ga kdo ima, kako je zadovoljen z njim in če se dajo dokupit še ostali pripomočki. Ta ima namreč samo tri nastavke. Za stepanje in gnetenje. Pa tudi znamka mi je čisto neznana.

Ivika

Gabriela  

član od: 25.10.2003

sporočila: 112

18. nov 2013 13:58

 

 

Tudi jaz moram kupiti nekaj za mešanje testa. Pred pol ure mi je namreč crknil ročni mikser.  Med gnetenjem testa za pizzo. Že leta uporabljam mikser tudi za mešanje kvašenega testa, saj zato so pa zraven metlice za gnetenje, kajne? Kaj naj kupim, če sem finančno omejena? Potrebujem pa nekaj za mešanje biskvitnega testa, za kvašeno testo, smetano, sneg... Sicer imam multipraktik, ki ga bolj uporabljam v druge namene, testo samo kadar delam kašo ali testo za rezance. 

IVIKA...Kakšen je ta "first"?  In koliko stane?  

 

Lp, G

Gabi

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

5. jan 2014 14:47

Malo delam čistko. Nastavkov za Ronic: sokovnik, ožemalnik, nastavek za stepanje, rezanje, ribanje redko ali nikoli ne uporabljam. Če bi morda komu prišli prav, jih z veseljem odstopim. Naj mi piše na ZP. 

trac

Alenka Bohinc  

član od: 8.2.2014

sporočila: 2

8. feb 2014 20:06

trac je napisal/a:

Malo delam čistko. Nastavkov za Ronic: sokovnik, ožemalnik, nastavek za stepanje, rezanje, ribanje redko ali nikoli ne uporabljam. Če bi morda komu prišli prav, jih z veseljem odstopim. Naj mi piše na ZP. 



trac

POZDRAVLJENI

MENI BI PRIŠLI NASTAVKI PRAV IMAM ZLOMLJENE,

MOJ MAIL ALENKA.BOHINC@AMIS.NET

MOJ MOBI 051 232 921

 

Prosim če mi lahko sporočite vaš mobi



Alenka Bohinc

Sporočilo je spremenil(a) Alenka Bohinc dne 08. 2014 20:07

Alenka Bohinc  

član od: 8.2.2014

sporočila: 2

9. feb 2014 17:04

trac je napisal/a:

Malo delam čistko. Nastavkov za Ronic: sokovnik, ožemalnik, nastavek za stepanje, rezanje, ribanje redko ali nikoli ne uporabljam. Če bi morda komu prišli prav, jih z veseljem odstopim. Naj mi piše na ZP. 



trac

 

Zainteresirana sem za vaše nastavke: alenka.bohinc@amis.net, mobi 051 232921. Prosim za kontakt

Alenka Bohinc

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. feb 2014 22:17

Glede na to, da si nova, pa mogoče tudi trac ne visi vsak dan tu gori, bo še najlažje, če ji napišeš zs, to je tista kuverta zraven imena zgoraj levo nad sporočilom (v rubriki avtor). Pač tudi zaradi tega, ker je ona navedla, da naj se ji piše na ZS.

Čeprav vseeno ne vem, zakaj si dvakrat napisala praktično isto. Mogoče jih je v tem času že oddala.

 

 

Ne vem, ampak sama cenim svojo privatnost in svoje številke ne pišem kar tako po spletu, niti ni objavljena v imeniku, še za raznorazne potrebe raziskav, nagradnih iger... imam ekstra telefonsko številko, pa še se včasih vprašam, kje so me spet kaki vesoljci našli. To ne leti direkt nate, misel se mi je pač utrnila in sem jo želela zapisati.

Loni Makaroni

sergejom  

član od: 31.8.2015

sporočila: 1

31. avg 2015 12:19

Pozdravljeni!

Zanima me če se še kdo srečuje s slabo kvaliteto posode?

Meni je posoda aparata dobesedno razpadla. Konkretno sta se odlomili tački, ki zasidrata posodo na aparat, razpadajo zobje ob zgornjem robu posode, ki zagrabijo pokrov in v delu kjer pokrov ob ročaju posode pritisne na stikalo,... Nasplošno se po vseh robovih vidijo razpoke, odlepil in zlomil se je okrasni trak iz temne plastike na posodi...

Ob tem, da je aparat na splošno zelo malo v uporabi, mogoče 1 x na mesec.

Prodajalec/servis trdi, da nimajo problemov s posodami, razen ene serije iz leta 2006.

Nova stane 50€ (samo posoda, brez pokrova)! Ker se mi to zdi oderuško drago, me pred odločitvijo za nakup nadomestne, zato zanima, če se s podobnim problemom srečuje še kdo.

 

Vnaprej Hvala za iskrene odgovore.

LP Sergej



sergejom



Sporočilo je spremenil(a) sergejom dne 31. 2015 12:20



Sporočilo je spremenil(a) sergejom dne 31. 2015 12:21



Sporočilo je spremenil(a) sergejom dne 31. 2015 12:21

Sporočilo je spremenil(a) sergejom dne 31. 2015 12:22

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti