Več ljudi več ve

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

21. apr 2011 8:38

Jaz sem nolino vprašanje oziroma pripombo vzela tako, da nekatere naše članice torte pečejo tudi za druge in jim naročniki seveda to plačajo. Četudi gre za prijatelje. To je tista "polovica", ki jo je omenjala nola,  in ki se razlikuje od tiste, ko nekdo na svojem blogu zgolj pojasnjuje postopek, in svojih izdelkov ne zaračunava, ko jih naredi za koga drugega.

 

Če pa kdo, ki sem lepi svoje bloge, ne zaračuna torte, piškotov ali česa drugega, kar pripravi za druge, pa

tudi "polovička" oglasnega odpade.

 

Vrag je vedno v podrobnostih.

 

Čisti komercialni oglas je pa spet nekaj drugega.

 

Mamamia

 

 

 

mamamia

neznan uporabnik

21. apr 2011 8:41

Mamamia, jaz nisem upal napisat kar si ti lepo pojasnila. Da ne bi spet rekli, da sem zmešan. Se strinjam.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

21. apr 2011 9:01

Aja draga Syu, pa menda ni finančno nedosegljiv oglas tu. Menda je 40 al 50 evrov. Pokliči Jerneja ali mu piši pa tu naj tvoj sin prilima oglas. Saj obisk je ogromen. Potem pa gre to ustno naprej. Razmisli o tem. Saj ne bo propadel. Pač se je znašel v poziciji in trenutno ne vidi izhoda. Bo že splaval. Z malo podpore sigurno. Nič ni nikoli tako črno kot se zdi na prvi moment.

 

Multivitamin

multivitamin

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

21. apr 2011 9:51

Ma jaz sem si posebej še enkrat šla ogledat Katarinin link in nisem dovolj pametna, da bi našla, kje punca svoje stvari prodaja. Nič, niente, nada.

Tistega drugega sem pa poskusila in mi je zablokiral računalnik, tako da, tudi če kaj prodaja, meni prav gotovo ne bo, ker je kot tak najboljša antireklama sam zase. Je bilo pa prvo, kar mi je padlo v oči, "OBIŠČITE SPLETNO PRODAJALNO". Zdaj si lahko vsak misli svoje, ampak za moje pojme je to reklama.

 

Sonja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

21. apr 2011 11:08

Mah, saj ... kompliciramo lahko, kolikor hočemo. Saj pravim, tudi tule na sami Kulinariki kar povprek omenjamo neka podjetja, trgovine, proizvajalce in jim delamo brezplačno reklamo. Veliki trgovski giganti  imajo nekateri tu gor celo svoje teme, v katerih se člani pogovarjajo o svojih izdelkih. No, mene bolj moti tovrstno "oglaševanje" ... ko trgovcu niti s prstom ni treba migniti, pa se ljudje sami na nekem forumu postavijo v vlogo raklamnih panojev.

 

Zdaj pa nazaj k našima blogerkama, jima vsaj malo "reklame" delamo. Ja, res je, Lidka ima na blogu nalepljeno povezavo do spletne trgovine, jaz je niti opazila ne bi, čeprav je žive barve, ker so me pač bolj pritegnile fotke. Ampak povezava do spletne trgovine ni nalepljena tule gor, v njenem podpisu. Skratka - do reklame pridemo posredno, če najprej sploh kliknemo na povezavo na blog.

In kaj zdaj? Če se bi uredniku Jerneju zdelo to neskladno z usmeritvijo te spletne strani, tega pač ne bi dovolil. Kot lahko tudi sploh ne bi dovolil lepljenja povezav do drugih spletnih strani in poimenskega omenjanja proizvajalcev oz. blagovnih znamk, ki ne plačajo za reklamo.

Zdaj pa res ne vem več ... a je tak problem sprejeti ustvarjalnega  človeka, ki se rad pohvali s svojim lastnim delom tudi na virtualni ravni, ne da bi ga takoj "osumili" da mu gre samo za dobiček?

Po drugi strani pa molče trpimo vizualni kriminal v obliki "jumbo" plakatov, ki si ga multinacionalke privoščijo povsod okoli nas ... a je kdo od nas slučajno kaj dobil za to, ker mora ob vsaki vožnji po avtocesti, z vlakom ali sprehodu peš po naselju prebavljati to oglaševalsko nasilje? Nismo, ne ... nihče nas ne vpraša, če nam je všeč ali ne ... pa jim še sami delamo dobiček z "romanji" v njihove hrame potrošništva ...

 

Zdaj pa zadosti, ne bom vas več gnjavila, dragi kolegi. Danes imam rojstni dan, jaz in angleška kraljica. Grem skuhat nekaj za dobrodošlico prijateljem.

Lepo se imejte, pa dobre volje ostanite (kljub polnemu nabiralniku naročenih ali nenaročenih reklam)

 

Mojca

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

21. apr 2011 11:16

mamaF, kongratuliram ( pa Beti tudi )!

Za tebe :

Tole je za Beti:

ežoj

neznan uporabnik

21. apr 2011 11:19

Draga Mojca, sem vedel, da si pametna in inteligentna.

 

Iz vsega srca in pameti, ki jo premorem ti želim vse naj-naj-naj. Ne samo za danes, tudi v bodoče. Pa kaj res finega skuhaj in lepo se imej s prijatelji. To je najpomembneje.

Mačko sem prilimal, ker ti moja mic-mac tudi želi vse lepo. UŽIVAJ.

 

Multivitamin

multivitamin

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. apr 2011 13:32

Mama F, prejmi čestitke za rojstni dan tudi od mene, pa tudi za svoja razmišljanja.

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

21. apr 2011 13:59

Mene pripeti linki do blogov ne motijo, itak lahko vsakega takoj zapremo, če nam ni povšeči, ko ga vidimo.

Samo potrudila sem se malo razjasniti nekatere pojme.

Smo se na forumu srečevali z nefer reklamami, in sem tudi tam, kjer se mi je to zdelo več kot očitno, stegnila jezik. Linki naših članic do svojih blogov pa se mi ne zdijosporni, dokler te ne nagovarjajo na neko znamko, trgovino ali kaj podobnega.

 

Sicer pa Jernej presoja, kot je že mamaF omenila.

 

In je prav tako.

 

A ja, pa vse najboljše, draga MamaF, mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. apr 2011 19:28

Joj, mamaF ima takrat B-day kot angleška kraljica!

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti