Več ljudi več ve

neznan uporabnik

20. apr 2011 20:56

No, pa saj Katarina je članica že 3 leta. Pa veliko postov ima. Jaz osebno res ne vidim nekega problema, če kaj pripopa gor. Tud, če bi prodajala. Saj redno sodeluje in je aktivna članica. Mene osebno bolj motijo tisti, ki se prijavijo pa pošljejo 5 postov v 5 letih in še od teh so vsi komerciala. Taki me pa resnično motijo. Kot oni burek prejšnji teden al kdaj je že bilo.

 

Multivitamin

multivitamin

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. apr 2011 20:59

Sem razumela, hvala vsem, ki ste mi pojasnjevali.

Ampak še vedno se mi zdi, da gre pri linkih, ki sem jih omenila, za zadeve o katerih govori limnol v drugem odstavku.

In dokler to nikogar ne moti, sporočam, da imam še nekaj olivnega olja (lokacija Fiesa-Pacug-Šentjane, sorte buga, črnica, štorta, pendolino)  za prodajo.

Prijetnim odjemalcem in tudi drugim, ki bi jih to utegnilo zanimati,  sporočam, da ne glede na to ali se boste odločili za nakup našega olja, podarimo tudi mlade muce.  

To je pol komercialno sporočilo.  (Olje prodam, muce šenkam).

 

 

nola

neznan uporabnik

20. apr 2011 21:01

Hehe, GO Nola, GO...

 

 

Multivitamin

multivitamin

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. apr 2011 21:09

Pa še en mali oglas:

Prodam dve rabljeni hiši in pripadajoča gospodarska poslopja na zemljišču 1500m neposredno ob morju in deset minut  hoje do mesta. Kot bonus dodam rabljen šivalni stroj.

nola

neznan uporabnik

20. apr 2011 21:14

Hehehehe,jaz pa prodajam mojo slabo voljo, stresan, občasno,ko me prime. Če kdo želi sem na uslugo vsak teden enkrat. Zelo ugodno.

Bonusa in popustov ne dajem.

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. apr 2011 23:35

nola je napisal/a:

Ampak še vedno se mi zdi, da gre pri linkih, ki sem jih omenila, za zadeve o katerih govori limnol v drugem odstavku.

To je pol komercialno sporočilo.  (Olje prodam, muce šenkam).

 nola

Zakaj se ti tako zdi? A so potem tudi albumi na KulSlo s tega vidika "sporni"? Tale, recimo:

http://www.kulinarika.net/uporabniki/enalbum.asp?ID=355

... vsebuje fotografije postopka izdelave neke stvari, enako kot je to storjeno v blogih dveh članic, do katerih povezave si navedla. Nekateri pač svoje izdelke in svoje "privat prčkarije" pokažemo javnosti na tak način, brez kakršnega koli namena okoriščanja. Čisto preprosto, tele "filane" mucke sem izdelovala zase in za svoje najbližje in sem postopek izdelave samo prikazala na slikah, če bi si še kdo želel sam narediti kaj podobnega. Tudi vsi ostali albumi na tem forumu so prikaz kulinaričnih, likovnih, fotografskih in drugih spretnosti lastnikov - kot vidimo je večina fotografij "iz domače kuhinje". Nekateri objavljamo celo fotografije s svojih potovanj, pa verjetno nihče ne "sumi" da delamo za turistično agencijo, ki bi ji na ta način delali reklamo.

 

V tem je osnovna razlika med čisto osebno spletno stranjo, kjer se človek pač "považi" s svojimi hobiji oz. spretnostmi in pa stranmi, ki so namenjene izključno prodaji nekega izdelka oz. storitve.

Pa še ena razlika obstaja: na osebnih spletnih straneh (in blogih) pogosto sploh ne najdemo osebnih podatkov tistega, ki se predstavlja. Večina blogerjev uporablja nadimke, pravega imena pa ne, prav tako redko kdo napiše svoj naslov in podobno -  za razliko od komercialnih spletnih strani, kjer so resnični kontaktni podatki nujni za komercialni uspeh te strani oz. prodajalca.

Upam, da sem razumljivo pojasnila.

 

PS: Upam, da bodo mlade mucke dobile dober dom, morda bi bilo pametno tovrsti "mali oglas" objaviti tudi na katerem od "živalskih" forumov. Pa sterilizacija mame muce verjetno tudi ne bi bila slaba "naložba", razen če je "odjemalcev" vedno dovolj.

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. apr 2011 0:48

nola je napisal/a:

Pa še en mali oglas:

Prodam dve rabljeni hiši in pripadajoča gospodarska poslopja na zemljišču 1500m neposredno ob morju in deset minut  hoje do mesta. Kot bonus dodam rabljen šivalni stroj.



nola
A je mozno kupiti samo eno hiso? Z dvema in gospodarskim poslopjem nimam kaj poceti. :) Sivalni stroj bi znala uporabit. Vanja

neznan uporabnik

21. apr 2011 0:49

MamaF, ti si ena od redkih tu gor,ki je pametna. Poleg Nole in še par njih se najde. Ne več kot 20. Koji vrag si se spravila na Nolo?

 

In, ker se jaz sam štejem za pametnega in, še več, inteligentnega, bi lahko ti, ki si tudi taka kak stavek zbrisala ali spremenila. In, ker sem jaz inteligenten te imam rad in te spoštujem tako kot vse ostale. In me boli, ko berem neki kr tako. Da ne napišem še,da si eni prvoščijo tudi pekmajzarste vrste pisanja.

 

Meni baje ni pomoči. Mogoče pa še komu je dano, da spregleda. Se strinjaš?

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

21. apr 2011 1:20

Multivitamin, nič se nisem "spravila na Nolo". Jernej in limnol sta že razložila razliko med komercialnim oglaševanjem in blogerstvom oz. čisto osebnimi stvarmi, pa Nola pravi, da se ji še zmeraj zdi, da gre pri navedenih linkih za "zadeve, o katerih govori limnol v drugem odstavku" (ta pa govori ravno o komercialnem reklamiranju).

Zato jo pač sprašujem, zakaj tako misli (ker niti v primeru Lidkinega niti Katarininega bloga ni nikjer ponudbe za prodajo njunih stvaritev) in ji hkrati še po svoje in na lastnem primeru albuma razlagam razliko med enim in drugim. Iz  Nolinega pisanja sem pač začutila nek dvom v "nekomercialnost" objav avtoric blogov.. Zakaj sem se vtaknila? Ker oba bloga spremljam že nekaj časa in nisem nikoli zasledila "nagovarjanja" bralcev, naj "kupijo" njuno delo. In sta ta dva in še kup drugih blogov v ogromnem nasprotju s pravimi komercialnimi oglasi (ki, kot vidimo, lahko zakupijo svoj oglasni prostor tule gor in čisto komercialno oglašujejo svojo dejavnost, kar je tudi njihov namen).

Nola, če sem narobe razumela tvoje pisanje in ti "podtaknila" sumnjičavost, se opravičujem.

Ne vem, zakaj naj bi kak stavek zbrisala ali spremenila, saj se nenazadnje nisem jaz vtikala v zadeve, ki si jih člani lepijo v svoj podpis, pa naj bodo to povezave do fotografij tort, živali ali lastnega vrta - in v svojem mnenju nisem bila ne žaljiva, ne cinična. Če se kdo želi predstavljati članom KulSlo tudi na na način, ki ni v nasprotju z "uredniško politiko", je to stvar vsakega posameznika.In ne vidim razloga, da bi vsakega, ki se na ta način podpiše, "sumila" da ima komercialne namene.

 Forumi so zato, da se sprašuje, odgovarja in izmenjuje mnenja, mar ne?

Lahko noč

Mojca

neznan uporabnik

21. apr 2011 3:00

Seveda je forum za to. Kaj si zakomplicirala toliko? Saj se da razbrati kdo prikrito oglašuje in kdo sodeluje. Eno je aktivno sodelovanje in tistemu ali tisti nobeden - al vsaj jaz - ne bo zameril, če malo podtakne kaj komerciale. Drugo pa je, kot sem že napisal, če se kdo prijavi, ne sodeluje, pol pa enkrat letno pripopa link na svojo obrt.

Jaz sem mnenja,da vsi člani aktivni lahko kaj pripopajo. Ne pa samo komerciale.

 

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti