Hujšanje na napotnico

.deklica  

član od: 27.1.2009

sporočila: 107

7. apr 2011 7:40

japaja zelo pohvalno! Kaj pa si rabutala že tako zgodaj zjutraj? .deklica

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. apr 2011 9:22

Japaja, jaz sem sova. Vedno bila in bom ostala. Saj se mi posreči in ugotovim, kako je lepo, ampak ne gre. Tisto ta pravo je proti večeru. Zdaj sem zamenjala 24ur za pospešen sprehod, včasih že lučke migljajo in se potapljajo v Ljubljanico. Tudi lepo. Ljubljana zvečer je čudovita. Vse polno ljudi, ki se družijo, ali tečejo, sprehajajo kužke. 

Ti si pa škrjanček, vidim. Vidiš, tukaj bi nama prišel prav kolega, ki obvlada vesolje in take zadeve.S ptičje perspektive in pogleda z vesolja je vse uravnoteženo in dela. To pa je najbolj važno.

Si mi pa dala energije za danes! 

 

naor

neznan uporabnik

7. apr 2011 12:33

Hehe..sem rabutala eno zanemarjeno forzicijo. Tko da kakšne večje škode nisem naredila.

 

Naor, tudi jaz sem sova v bistvu. Edino kadar moram kaj v miru razmisliti in postoriti, takrat vstanem sredi noči, še preden začnejo golobi preletavati ljubljanske strehe..

Me veseli, da sem ti dala energijo za danes

Jaz si svojo lenobo, utrujenost in vse ostalo, kar me ovira, predstavljam kot nasprotnika na tekmi. In potem se gremo "pripravljeni, na štartu, zdaj!"!

 

Iz vesoljske perspektive so tile moji nasprotniki zgolj sateliti, ki kar nonstop nekaj krožijo okoli mene, da pa ne padejo name, moram imeti...no ja..nekaj v smislu omega3

 

 

 

 

japaja

Žabica Regica  

član od: 30.12.2010

sporočila: 16

7. apr 2011 15:14

Draga Shikana! Jaz bi ti dala pa par nasvetov, ki jih vzami ali pa pusti - kot ti najbolj paše! 1. Najdi si nekaj, kar te veseli! Res veseli. Kar bo močnejše od hrane. Kadar sama postopam po stanovanju in me pograbi "lakota" (beri nuja po tlačenju nekaj v usta), se v zadnjem času vsedem za klavir. Misli grejo na sprehod in urice minevajo, kot bi mignil! To lahko narediš tudi kot premor med delom, tisti premor, ki bi se drugače končal pri hladilniku. 2. Naredi si jedilnik za sproti. Za jutri, na primer. Vsak dan. Tako ne bo improvizacije in bo manj skušnjav in pasti. Če veš, kaj boš jedla, potem ne bo stanja pred hladilnikom in odločanja "Kaj bi pa zdaj? Nekaj bi, ampak ne vem, kaj." Pomembno je, da v naprej veš, kaj boš jedla. Improvizacija pri hrani oziroma odrekanju le te ubija! No, pravzaprav redi. :) 3. Zapiši si vse, kar poješ. Potem to primerjaj z narejenim jedilnikom. Naj ti primerjava ne bo v slabo vest, temveč v razmislek, kako bi sestavila boljši jedilnik, tak, ki se ga boš držala. Želim ti veliko volje, še malo volje - uspeh bo potem prišel sam od sebe! Le ne bodi neučakana! Žabica Regica

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

7. apr 2011 16:34

Žabica Regica, ti imaš pa tako originalen avatarček, da ga je užitek pogledat. Celo meni, ki sicer nisem najbolj navdušena, če srečam kakšno taveliko. Ampak, saj regice so pa tudi v živo čisto simpatične.

zeta

cocky  

član od: 30.3.2008

sporočila: 23

2. maj 2011 17:22

Shikana, glede na tvoje težave je najpomembnejše to, da se boš morala najprej sama "odločiti" in predvsem vztrajati pri tej odločitvi. Glede na pestro zgodovino poskusov hujšanja, ne bi bilo slabo, da se udeležiš kakšnega programa, če misliš da boš tako lažje dosegla samodisciplino. Posvetuj se z nekom, ki ti bo pomagal pri sestavi jedilnika.

Govorim iz lastne izkušnje, saj sem se pred leti (v času šolanja) spopadala z odvečnimi kilogrami. Zaradi svoje teže, (imela sem kar 90kg pri 16-ih) sem bila postavljena pred dejstvo: ali bolezen ali zdravje. Odločila sem se da temu naredim konec. Dieto, ki so mi jo pripisali v bolnici ni bila ravno idealna, a ker sem se sama pri sebi odločila, da znižam težo, sem se lotila spremeniti način življenja in prehrano. Ni pa bilo lahko, priznam, da so bila obdobja, ko bi najraje odnehala. A mi je na koncu vendarle uspelo. Čeprav sem spremenila prehrano, sem si občasno vseeno privoščila kakšen priboljšek - zaradi tega nisem pridobila nobenega dodatnega kg. Sem pa med hujšanjem res veliko časa preživela v naravi in se ukvarjala z športom. A brez večjega pretiravanja.

Je pa najbolje, da začneš postopoma, saj hitra izguba teže ni zdrava, tvoje telo se mora namreč navaditi na spremenjen način prehranjevanja. Ko se bo metabolizen navadil na novi urnik, boš videla, da bo vse steklo kakor je treba.

Ni pa ti treba zaradi tega zapraviti toliko denarja. S tem denarjem lahko kupiš tisto kar je zdravo, naravno, ali porabiš za kaj bolj koristnega (glede na to da še študiraš).  Tudi če boš pojedla kaj bolj kaloričnega, se zaradi tega ne obremenjuj, ampak uživaj pri tem.Kajti veliko bolj boš zadovoljna in neobremenjena, kot če boš samo mislila, koliko kalorij si zaužila ter kako jih boš skurila.

Prav pa je, da te tvoja družina pri tem podpira, saj ti bo veliko lažje. Poskusi jih vključiti - da skupaj pripravite kakšno zdravo jed, ter jo tudi skupaj pojejte.

Želim ti veliko sreče, pa predvsem ne obupaj  - če boš vztrajna, se bo to tudi obrestovalo!

 

cocky

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti