Hujšanje na napotnico

neznan uporabnik

5. apr 2011 13:02

To je blo mišleno od oka. Ker eni spijejo dva litra vode naenkrat in mislijo,da je to dovolj. Saj ne rabi bit točno na sekundo. Če maš pa ti tako potrebo spit 4 litre vode na dan pa je to lahko opozorilo na sladkorno bolezen. In,če maš občutek,da boš umrla, če ne spiješ 4 - 5 litrov vode dnevno.

To je absolutno preveč. Če si sladkorni bolnik pa tega še ne veš, je pa druga zgodba.

 

Multivitamin

multivitamin

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

5. apr 2011 13:23

Jaz tudi pijem veliko vode, že od malega, pa nimam sladkorne. Ko sem bila majhna, mi starši niso dovolili toliko piti, ker se jim je zdelo škodljivo. Kako sem trpela zaradi tega! Meni je nepredstavljivo, da ne bi mogla piti vode po mili volji. Ampak da bi si s tem napolnila želodec in zato pojedla manj, pa pri meni ne drži. Imam vnukinjo, ki tako kot jaz ogromno pije, nikoli nobenega soka, samo vodo. Sicer težko ocenim, koliko vode natančno spijem vsak dan, bi rekla, da od 2-3 litre, odvisno od letnega časa. Vodo pijem na eks, vem, da to ni v redu, ampak po požirkih se pa ne morem navaditi. rosie

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

5. apr 2011 13:53

Da shujšaš ne rabiš nekega pretiranega gibanja, še več, ljudi, ki imajo težave s težo dati na fitnes petkrat na teden je bedarija. Stopnice namesto dvigal, hoja namesto "direkt-pred-vrata", sprehodi, itd... Začne se počasi. Sploh pa "kurjenje kalorij" via športne aktivnosti je Sizifovo delo. Preveč preveč dela za premalo efekta. "(vodena) telovadba (npr. pilates, ples, plavanje karkoli) 2-3x na teden in dnevna hoja, kolesarjeneje en dan v vikendu čisto dovolj". Jep. To je čisto kul. Sicer obstaja ogromno kvalitetnih virov v angleščini ampak recimo dva v slovenščini: Michael Pollan - V obrambo hrani (da dobiš nek osnoven občutek kaj in kako glede hrane) http://maxximum-portal.com (izpusti kosmiče in razne adamove kruhe pa imaš zelo zelo solidno osnovo za naprej) 200€ na mesec bi osebno raje zapravil za kupovanje prave hrane. limnol : Čemu tak negativen odnos do fanta iz Kopra ? Naziv Mr. pogojuje IQ po novem ? Mirjan

neznan uporabnik

5. apr 2011 14:03

Ooooo, kdo pa je ta Mr. iz Kopra, da je tak zanimiv, da se niti Vendy na Čopki ne bi obrnila za njim?

Malo razsvetljave, prosim lepo.

 

 

Multivitamin

multivitamin

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

5. apr 2011 15:45

Jaz bi te najprej opozorila na zoprno številčno zaporedje (shujšaš 10, se zrediš za 25, shujšaš 20, se zrediš za 35), ki kaže, da vsako dieto končaš na višji številki kot prvič in ji nato dodaš novih petnajst kil. To je v shujševalni praksi nam vsem prav dobro poznana zadeva, ki se ji reče jo-jo efekt (na osnovi tega efekta imajo gospa Sentočnikova in njej podobni precejšen odstotek zveste klientele, ki prihaja k njej vsako leto ali vsaki dve leti, in precej prepričana sem, da se tega vsaj ona sama zaveda, če se že zvesta klientela ne). Drugič: znanost, ki se ji reče klinična prehrana, je v zadnjih letih močno napredovala in se o njej precej govori tudi v drugih vejah medicine, od onkologije do psihiatrije, in o njej vem ravno toliko, da si ne upam kvalificirano soliti pameti prav nikomur. Vsekakor gre za močno kompleksno področje, v katerem deluje cel kup na kratko in na dolgo dobo delujočih hormonov in nevrotransmiterjev in so vanj vpleteni praktično vsi poglavitni organski sistemi, najbolj pa prebavila (skupaj z jetri in trebušno slinavko), mišičje, maščobno tkivo (ki je v nasprotju s splošnim mnenjem daleč od tega, da bi bilo neko inertno skladišče zalog za hude čase, ampak gre za močno aktiven "organ" s pisano paleto dejavnosti) in seveda možgani. Kar pomeni, da ena stvar nujno vpliva na drugo in da mora biti spremenjen način prehrane tak, da ne napravi enemu organu ali organskemu sistemu škode na račun drugega. Torej ni pametno hujšati tako, da bi izgubljala mišično maso (ker je to eden od poglavitnih razlogov za jo-jo efekt) ali si nakopala resno motnjo prehranjevanja (ker se umre tudi od anoreksije, ne samo od visokega pritiska ali diabetesa). Glede na vse povedano (moji predhodniki so ti napisali že veliko pametnega) bi ti res svetovala, da se vsi skupaj, ne samo ti, udeležite kakšne CINDI delavnice, po možnosti si pa tudi izposodite ali kupite Montignacovo buklo in jo preberite (to, da gre cela familija na ločevalno dieto vključno z pubertetno punco, enostavno pomeni, da vam v zvezi s tem precej stvari ni jasno) - buklo samo, ne njenih povzetkov ali poenostavitev, če nič drugega, je tam lepo razumljivo razloženo, zakaj večina diet na dolgi rok redi. Še zadnja stvar: čudežnega sredstva, diete, načina, pri katerem "se ti bodo kile kar topile", ni, vsaj ne na dolgi rok, tako kot ni nürnberškega lijaka, s katerim bi ti vlivali pamet v glavo, ali tablete, ki bi jo dal v avtomobilski rezervoar, da bi potem štiritaktni motor šel na vodo, ali perpetuuma mobile. Torej se izogibaj kupovanju revij, ki na naslovnici oglašajo eno ali drugo "uspešno dieto" te ali one filmske ali televizijske zvezde (kar poglej si, kolikokrat je v življenju shujšala in se nazaj zredila Oprah Winfrey), vzemi si dovolj časa za dosego želenega cilja (ni variante, da bi lahko zdravo izgubila 30 kg v pol leta) in ne obupaj na poti. lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. apr 2011 21:56

Multi, da boš razsvetljen, naša rrr je prilepila članek o fantu, ki je shujšal za 50 kil in je potem s to postavo zmagal na lepotnem tekmovanju obalne lokalne skupnosti. Kar je inspirativno za vsakogar, ki hujša, definitivno.

Je pa res, da se tisti tekst nadaljuje v en stil, ki temu fantu ravno ne dela kakšne hude usluge, malo na prvo žogo je napisano in za bralstvo, ki je slabo v razumevanju infotov med vrsticami. Skratka, tekst gre s pospeškom v profanost.

Je pa tako, da imajo vsake oči svojega malarja, kot se strinjam z rrr in moj ženski firbec je malo zmatralo to, kakšna je bila ostala konkurenca - ker, saj dečko je čisto simpatičen in prijetnega videza, samo moje oči,če ignorirajo zgodbo o hujšanju, tu ravno presežka za na pisto ne vidijo.

Vendelina jr.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

5. apr 2011 22:41

No, in v zvezi s tem moram čist pošteno povedat, da sem jaz tega dečka na TV videla in sem se pač na to zgodbo spomnila ob tej temi - poiskala sem članek o tem in prilepila povezavo do njega, članka pa sploh nisem prebrala.

rrr

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

6. apr 2011 7:12

Janis Joplin na wc sem povprečno vsake 30-45 minVčasih prej včasih pa tudi pozneje.Od začetka me je to sicer motilo,sedaj pa ne več.In ,če sem na kakšni daljši vožnji se tudi ne ustavljamo vsakih par km.

 

Multivitamin

Nimam sladkorne,čeprav je v družini ,ravno februarja sem dala kri in je bilo vse bp.In čeprav sem kar veliko predebela nimam ne holesterola .

Meni se to ne zdi preveč.In čeprav toliko pijem se moj procent vode v telesu nikoli ne dvigne nad 47-48%.To preverjam enkrat mesečno,kot tudi težo,na zavodu za zdravstvo v Celju.

Zdej pa me že žeja in grem na

 

kriznana

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

6. apr 2011 8:38

Ok, hvala za informacijo Se mi je zdelo, da mora biti nekaj takega

Hja, očitno imamo različne potrebe po količini tekočine... tako kot pri drugih stvareh

JJ

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

6. apr 2011 11:04

Kriznana, ko sem jaz toliko pila, me je zdravnica nakurila, da preobremenjujem organizem in si delam veliko škodo!

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti