Hujšanje na napotnico

shikana  

član od: 21.1.2011

sporočila: 2

tema odprta - 3. apr 2011 21:02 | ogledi: 20.269 | odgovori: 68

Pozdravljeni!

Opazila sem sicer, da je bilo že nekaj govora o hujšanju pod zdravniškim nadzorom pa vseeno ne v taki obliki.

Naj najprej poved da je moj ITM okrog 35. Zato sem dobila napotnico za hujšanje. Vem da ta program izvaja dr. Sentočnik in ko sem se pozanimala bi me ta avantura stala še dobri 200 dodatnih evrov na mesec. Za pol letni program bi tako odštela 1200eur. To se mi zdi kar veliko denarja, zato me zanima, če obstaja še kak drug podoben program, kjer bi se lahko vključila z napotnico. Branje po forumih namreč ni obrodilo sadov.
Dr. Breznikar sem prebrala izvaja operacijo na napotnico samo za ITM nad 40. Drugo pa niti nisem našla.

Ima kdo kak predlog, ima kdo kako informacijo ki bi mi pomagala??


Se že v naprej zahvaljujem.

LP

Temo je spremenil(a) shikana dne 17. jun 2013 11:32

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

3. apr 2011 21:08

www.cindi-slovenija.net%2F&ei=XMWY" target="_blank">http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi= osebni zdravnik ti da napotnico, na linku pa poglej, če se izvaja tudi v vašem kraju. Ognjič

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. apr 2011 22:01

Zelo toplo ti priporočam Cindi programe, pa tudi program dr. Vojke Kostevc, ki ga izvaja v svoji zasebni ambulanti na Savski cesti  v Ljubljani.

Cindi skupine so po vseh večjih zdravstvenih domovih po Ljubljani, ampak so precej polne. Pokliči in vprašaj.

Pri čisto vseh pa ostane bridka resnica, da moraš hujšati sama; pa to še ni vse - shujšati je smešno lahko, potem novo težo obdržati je pa garanje in vsakodnevni boj, dokler ti novi način življenje resnično ne zleze pod kožo. Zdravniki ti lahko samo svetujejo, ti moraš pa opraviti sama s seboj in se nasvetov držati, kar je težko. Ne samo tistih o načinu prehranjevanja, predvsem tistih o gibanju. Ampak se da.

Veliko trme, dobre volje in uspeha!

Sonja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

4. apr 2011 7:26

Tudi jaz ti želim veliko potrpljenja, vztrajnosti in uspeha!

Atina

tikica  

član od: 8.11.2009

sporočila: 50

4. apr 2011 8:02

Ja limnol se strinjam na tej poti je na začetku polno tvojih "spodbujevalcev" in potem tistih ki ti "ploskajo" nazadnje pa ostaneš SAM S SEBOJ. Res ti želim veliko potrpljenja in vedi vse delaš sama za sebe. tikica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. apr 2011 9:22

shikana je napisal/a:
Pozdravljeni!

 Vem da ta program izvaja dr. Sentočnik in ko sem se pozanimala bi me ta avantura stala še dobri 200 dodatnih evrov na mesec. Za pol letni program bi tako odštela 1200eur. To se mi zdi kar veliko denarja, zato me zanima, če obstaja še kak drug podoben program, kjer bi se lahko vključila z napotnico. Branje po forumih namreč ni obrodilo sadov.

 

Draga moja, tole se na prvo branje ne bo zdelo najbolj prijetno, ampak včasih je palica, ki tepe po denarnici, hudičevo dobro vzgojno sredstvo. In tudi določene stvari je včasih potrebno izraziti v denarju, ker potem dobi vse skupaj drugačno podobo, recimo bolj realno.

Ne vem, kakšno je tvoje trenutno ekonomsko stanje. In je tudi res, da je cenejša hrana ponavadi tista, ki je bolj redilna, škodljiva in kar je še tega. Ampak, draga moja, svoj ITM si pridelala v dolgih letih (to se ne da od danes na jutri, pa tudi v enem letu načrtnega prevelikega hranjenja se tega ne da storiti) ko si pojedla preveč in si se premalo gibala. Tistih 1200 EUR si ti na nek način že pojedla vnaprej in zdaj ti ni druge, kot da to akceptiraš. Hočem reči, tudi če najdeš programe, kjer je manj lastne udeležbe v smislu, da je treba manj plačati iz svojega žepa - dejstvo je, da si pač vsaj za 1200 EUR preveč v življenju že pojedla in za vsaj takšen znesek se verjetno tudi nisi gibala. V teh 1200 EUR je na nek način zajetih tudi tistih 150 EUR, ki bi jih lahko namenila, kaj pa vem, korektnim pohodnim čevljem in nogavicam (pa bi stvar zdržala kar nekaj sezon redne uporabe in glej ga zlomka, cenejše bi bilo, kot je hujšanje). Pa v tistih 1200 EUR je na nek način zajetih tudi vrsta hobijev in druženj brez hrane, ki bi se jih lahko udeleževala (in bi šel čas za kaj drugega kot za hranjenje), pa se jih nisi. In v tistih 1200 EUR je vsekakor vključeno tudi to, da ste kupovali preveč hrane, skratka v bistvu se trka na tvoj proračun in njegovo porabo.

Kakorkoli obračaš in kakorkoli se to ne sliši prijetno, 1200 EUR je račun, ki ti ga je izstavilo življenje zaradi napačnih odločitev. In sedaj imaš šanso, da tole popraviš. Ne zakockaj te šanse, ker druge morda ne bo več. Če pa bo, pa zanesljivo dražja.

 

Da ne govorim o tem, da je misel na to, da se plača 200 EUR na mesec za hujšanje, strahovito dober motivator.

Saj tudi ostali, ki ne hujšamo, včasih razmišljamo, če bi šli na večerno organizirano rekreacijo, ampak si rečemo, če sem že plačal/a, pa grem. In nam je hitro jasno, da je bila to pametna odločitev.

Vendelina jr.

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

4. apr 2011 11:10

Upam da ne bo izvenelo kot reklama ,skušam pomagati.Danes je bilo v tv oddaji "Dobro jutro" vabilo,zbirajo kandidate za zdravo hujšanje pod strokovnim vodstvom dr.Sentočnik.Prijave zbirajo po el.pošti in navadni pošti.Hujšanje bo brezplačno,čas za prijave je le nekaj dni.Lep dan. adalbert

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

4. apr 2011 11:19

Vse lepo in prav, zmotilo me je edino tvoje razmišljanje, shikana : "... Tak, ki ne bo zahteval vsakodnevne telovadbe, vsakodnevnega kuhanja kosila.." NAPAKA! Točno to je bistvo sprememb v tvojem življenju, brez tega "štrka" v tvoji glavi ne bo nič, verjemi, govorim iz lastne izkušnje. Z malo organiziranosti se to da, vsak dan!

lp



mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 04. 2011 11:20

neznan uporabnik

4. apr 2011 11:26

Dej poglej Zvezdano Mlakar, je šla na stara leta garat in evo ti rezultat.

Menda ne boš ti pri teh tvojih letih občepela v ..nevemkakobirekla ?

 

Akcija!!!!

japaja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

4. apr 2011 11:38

Marsikaj je v glavi in dokler nisi odločen in samodiscipliniran, nič ne pomaga, tudi napotnica ne. Zato je bilo po mojem Zvezdani Mlakar lažje, ne težje, zaradi let. Po mojem te z leti življenje nauči, da si bolj samodisciploniran, da se sprijazniš s tem, da se je treba odrekati itd., tako da so leta kvečjemu prednost ne pa slabost (zaradi izkušenj).

Po mojem se tudi da vsak dan telovadit in imeti redne doma kuhane obroke. Odvisno je, koliko volje je za to.

Ne bom pametovala, tudi sama sem bolj pri težkih, ki se skušajo teže znebit, zato vem, da je vse odvisno od volje. Pri sebi sem opazila, da je trajalo zelo zelo dolgo in mnogo poskusov je spodletelo, preden sem postala relativno samodisciplinirana (vsak dan vsaj pol ure hoje, zadnji obrok najkasneje ob 18.00, pijem samo vodo). Ne rečem, se še pregrešim (bolj pri hrani kot gibanju), ampak se skušam minimalno, predvsem pa se potem ne sekiram, ker to rado vodi v star pregovor: "Če je šel bik, naj gre še štrik" (tako nekako) in potem smo spet na začetku.... Ker mislim to prakticirat celo življenje (kar se mi zdi čisto uresnjičljivo), potem ena čokolada ne bo povzorčila katastrofe.



JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 04. 2011 11:40

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. apr 2011 11:56

Ljubica, pri 19-ih nam večini marsikaj ni bilo jasno, samo ena stvar je bila pa lažja - nismo imeli takega ITM in vsaj tega ni bilo treba popravljati. Tole, kar si ti opisala, meni vleče na širok sklop tistega, kar imenjujemo motne hranjena. To se brez dolgotrajne strokovne pomoči in še večje volje pacienta preprosto ne da popraviti. 

Glej, tvoja mama se zaveda, da si s težo fino biksnila. In verjetno tudi ve, da si se tega naučila v družini (oziroma, da v družini nisi zaznala podatka, kaj je pravilno in kaj ni prav). In mama bi ti rada pomagala. Naj ti mama kar plača tale tretma in lepo odšteje tehle 200 EUR pri tvoji mesečni žepnini in boš s pospeškom ukapirala tisto, kar sem ti prej napisala (ko še nisem vedela, koliko si stara).

Glede ostalega: v resnici nihče ne telovadi čisto vsak dan (niti Pega, Bertoncelj in Petkovšek ne), ampak fit ljudje v resnici nekaj športamo celo življenje. Včasih z več volje, včasih se malo prisilimo. In ključna beseda je tale: včasih se je pa treba malo prisiliti. In potem še malo. In si zapomniti gušt, ko vidimo rezultate. Ker se bomo s tem motivirali, ko se bo treba naslednjič prisiliti. Ker čez nekaj časa je teh prisli manj, ker enostavno osvojimo nov življenjski stil.

In tvoj obstoječi stil ti škoduje, ergo, ga moraš zamenjati.

Poleg tega se pa moraš resno vprašati (glej prvi odstavek tega pisanja) zakaj takoj, še preden se stvari lotiš, postavljaš pogoje, česa pa da ne bi. Taka drža v stilu "jaz bi, samo ne tak način, sicer še nisem probala, ampak vem, da mi tole ne paše" ne pomaga. Škoduje pa. In konec koncev, draga moja, stara si 19 let? Pred tabo je celo življenje. Ampak s takim ITM in z nadaljevanjem tega življenjskega in prehrnajevalnega stila, koliko časa pa misliš da boš živela? In na kak način? Kako se pa vidiš pri recimo 30-ih, 40-ih?

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti