Večerja za par

haley  

član od: 19.2.2009

sporočila: 12

tema odprta - 1. apr 2011 0:26 | ogledi: 12.830 | odgovori: 11

Lep pozdrav!

Čez par dni s fantom praznujeva obletnico in rada bi naredila romantično večerjo. Pred kratkim me je zelo lepo presenetil in bi se mu sedaj rada odkupila in mu skuhala kaj novega kar še nisem, saj ne kuham ravno pogosto, več ali manj sem nama vedno delala testenine na 100 in 1 način. Sem mu že povedala, da bova sedaj jedla kaj drugega in je že izrazil željo, da bi rad jedel kaj mesnega. Tukaj pa nastopi manjši problem, saj sem jaz vegetarijanka (jem ribe)! Sedaj pa resnično ne vem kaj naj skuham, zato bi prosila za kak nasvet! Ne bi rada nama kuhala čisto različnih jedi in tudi ne bi rada porabila celega popoldneva za pripravo večerje. V načrtu sem imela, da bi pripravila neko glavno jed in sladico.

Upam, da podobna tema še ne obstaja, drugače pa se lahko združi že s kako podobno. Sem pa prepričana, da je veliko parov kjer je en mesojedec, drugi pa vegetarijanec, zato bi mi predlogi takih oseb prišli zelo prav!

Temo je spremenil(a) haley dne 1. apr 2011 0:27

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

1. apr 2011 8:12

Pri mesarju kupiš inč in pol debel kos uležane pljučne, popečeš na hitro z obeh strani na dobro segreti plošči (2-3 minute na stran), posoliš, pustiš počivat pet minut in postrežeš. Mogoče gor jajček na oko, mogoče jurčkova omaka, in pečen krompir. Ali ga postrežeš na rukoli, čez naribaš parmezan. Zraven češnjev paradižnik.

Simpl stvari ki so pripravljene mimogrede.

Kaj takega bi navdušilo mene, razne kure in kremenatlci ne pašejo k romantični večerji. Ostalo pa vzame več časa in znanja. Zraven še dobro rdečo buteljko, jaz bi kar Diablo-ta, ziheraško vino. Za sladice pa nisem pravi naslov. Jaz bi sicer k temu kompletu obvezno sufle, ampak imaš z njim malo več dela. Pa seveda na prijetno opravo ne pozabi :)

Želim prijeten večer.

 

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. apr 2011 9:39

Jaz bi za romantično večerjo v dvoje delala isto jed za oba, že zaradi simbolike, pa še čas prihraniš, če ne kuhaš dveh jedi. Tudi z ribami se da prijetna in svečana večerjica naredi, file lista v smetanovi omaki s kaprami na primer.

Za sladico bi jaz poenostavila: jagode bi namočila v staljeno temno in belo čokolado in bi si jih kot sladico  izmenično podajala čez mizo... Za obletnico malo erotičnosti prav pride, se mi zdi. Sploh, ker je haley rekla, da ne bi ravno ves popoldan pripravljala obroka.

Mamamia

 

mamamia

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

1. apr 2011 9:41

Pa privošču gospodiču en kos mesa, če že celo leto mlati pašte...

 

Commis débarrasseur

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

1. apr 2011 10:00

haley, poslušaj moškega, ve, o čem govori..., v eno ponev meso, v drugo ribo, priloga za oba enaka, sladica pa erotične jagode na način mamamia, , ne moreš zgrešit!

Mi ti pa svečo pridemo držat .

Imejta se lepo, karkoli boš že skuhala!

lp

mzm

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

1. apr 2011 11:21

ZZakov predlog je dober. Pri takšnem mesu ne moreš zgrešiti, tudi če nisi vajena priprave. Zelo dobra je tudi žrebičkova pljučna. Če bi za prilogo naredila gobice (če ne dobiš jurčkov, mogoče lahko tudi šitake) in krompirček (ali morda njoke), zraven pa še kakšno solato, se lahko tokrat ribici zase tudi izogneš. Kar se jagod tiče, pa edino nisem prepričano, da so zdaj že dovolj dobre za užitke, ki jih opisuje mamamia. Kaj pa je fantova najljubša sladica? Dobrojedka

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

1. apr 2011 11:27

Dobrojedka je napisal/a:

Kar se jagod tiče, pa edino nisem prepričano, da so zdaj že dovolj dobre za užitke, ki jih opisuje mamamia. Kaj pa je fantova najljubša sladica?

Dobrojedka

 

To je pa čisto različno. Sem en teden nazaj zelooo dobre jagode jedla, pa sem bila tudi jaz skeptična, preden sem poskusila.

JJ

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

1. apr 2011 12:56

Veš kaj, odločit se boš morala sama, saj vhodni podatki so jasni.

1. Fantu bi se rada oddolžila

2. Si mu to že napovedala (sam Bog ve, kaj si je naivnež predstavljal)

3. Fant je jasno povedal, česa bi bil vesel in glede na to, da lahko sklepamo, da je s tvojim vegetarjanstvom seznanjen, pričakuje in se veseli nečesa v smeri, ki ti jo je zzak odlično trasiral

4. Ti očitno malo slabo slišiš - fantu, ki je natančno povedal česa si želi, bi sicer naredila veselje, ampak skuhala bi pa samo eno glavno jed, seveda vegi, pa več kot zapraviti en popoldan ti je tudi preveč

5. Speči mu torej tisti kos mesa, ti pa tisti večer žveči tisto, kar boš pripravila zraven mesa. Ker praviš, da bi se mu s to večerjo rada oddolžila

6. Kakor že sprašuješ, se mi pa zdi, da bo bolj po tvoji dlaki, da spacaš eno ribo in jo prodaš kot mesen dar na oltar svoje nesebične naklonjenosti

 



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 01. 2011 13:14

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

1. apr 2011 13:08

Haha nola, 6. točka je še boljša kot tista s sekret papirjem :)

Commis débarrasseur

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

1. apr 2011 18:18

Tudi jaz imam moža in hčerko, ki raje jesta meso kot ribe...Pa velikokrat kombiniram in jim ustrežem. Najbolj enostavno bi bilo, če bi zanj pripravila en zrezek, ga prej dala v paco (sol, poper, senf, olje, česen, vino) in potem na hitro popekla, dolila še malo vina. Dosti bolj elegantno kot biftek, če si bolj začetnica...Lahko tudi file svinjske ali telečje ribice ... Zate pa file ribe na maslu in olivnem olju in koncu na maščobi še popečeš lističe mandljev. Za zraven pa lahko v pečici spečeš mlad krompir. Priloga pa lahko zeleni beluši na maslu ali pa jurčki v omaki. Za solato- da bo hitra pa motovilec ali pa berivka.. Lahko pa zanj pripraviš mesno nabodalo z zelenjavo (meso moraš prej marinirati, da bo sočno) zate pa ribje ali gamberi in kalamari na nabodalu. Pa malo zelenjave - beluše, bučke, gobice... Za sladico ti priporočam sladoled prelit z vročim prelivom (gozdni sadeži, maline)....ne bo veliko dela pa mmmm.... Za dekoracijo pa kupi glazuro iz balzamičnega kisa in dekoriraš npr. z srčom glavno jed, pa še okusno je za pojest.

Tanaya  

član od: 10.12.2010

sporočila: 152

2. apr 2011 19:56

zzak1977 je napisal/a:

Pa privošču gospodiču en kos mesa, če že celo leto mlati pašte...

 

Commis débarrasseur
Sam res, moški (vsaj večina) obožuje meso! Tako, da tvoj dragi verjetno pričakuje kak zrezek na krožniku. Naredi ga naprimer na gobovi omaki pa imaš gobe zase in prilogo za oba pa solato. Tanaya

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti