Balkonske rože - kje kupiti

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

tema odprta - 27. mar 2011 19:12 | ogledi: 11.530 | odgovori: 25

Razočarana nad ponudbo/kvaliteto/cenami v cveličarnah in vrtnarijah (vsaj kar sem preizkusila) razmišljam, da bi se zapeljala na tržnico v Samobor in nakupila balkonsko cvetje, pa me zanimajo vaše izkušnje. Nekateri pohvalijo veliko izbiro in pa primerne cene.

Hvala in lp!

patty

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

27. mar 2011 19:31

Pojdi malo ven iz večjih centrov,boš videla,kako kvalitetne rože imajo.Jaz sem sem eno tako "slučajno"našla,rože čez poletje se bohotijo,da je veselje.Če želiš,ti na zs napišem naslov. ultranova

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

27. mar 2011 19:37

Prosim lepo, pošlji mi na ZS:) patty

neznan uporabnik

27. mar 2011 20:07

No,Samobor je blizu Zagreba ne? Ja,je. V glavnem sem jaz tud v Zagrebu mel teto, teto Otilijo. Ona je mela tak en mali balkon, mogoče 2,5 metrax 1,5 metra. In ta balkon je bil poln rož. Ma vseh vrst no. To je blo natlačeno ko v džungli. Samo je vse krasno cvetelo. Pa sem jo kot mulc vprašal, kako ji to uspeva. Je rekla,saj si tu dva meseca na počitnicah. Kaj nisi opazil,da jih zjutraj ob kavici božam, se pogovarjam z njimi,jih zalivam. Potem grem kuhat kosilo. Popoldne pa ponovno sedim na balkonu. Navlečem zaveso proti zahodnemu soncu,jih božam, se pogovarjam z njimi. Pijem si gemišt i gledam u sunce. Ma jaz 17 letna, pubertetniška budala sem pr 30-ih razumel o čem je govorila. Sama je bla. Pa se je z rožami pogovarjala. Ne vem, al so te vračale, al jih je zalivala z gemištom. Nima veze. Rože so uspevale perfektno. Pa je bla juga, pa zemla iz sosednega parka. Pa nobenih whatsoever zadev.

 

Aha, takrat je bla moderna Josipa - Magla.

 

Multivitamin

multivitamin

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. mar 2011 9:50

Magla, magla, svugdje oko nas! Zelo aktualna še danes. Naj vam sije in cvetijo, kjerkoli jih boste že kupile!

 

naor

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

28. mar 2011 15:19

Hja, pogovor z rožami, še za domače ne ostane veliko časa:) patty

saskia02  

član od: 17.5.2010

sporočila: 53

28. mar 2011 20:22

patty je napisal/a:
razmišljam, da bi se zapeljala na tržnico v Samobor in nakupila balkonsko cvetje, pa me zanimajo vaše izkušnje.
si prepričana, da pripeljat rože čez carino ne bo problem? kaj pa če ti odpre prtljažnik? dovoljeno je največ 10 balkonskih rastlin http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodk

neznan uporabnik

28. mar 2011 20:42

Ma ji jaz grem pomagat švercat. Jaz peljem 10 pa ona pa še kdo. Joj, predpisi. Ko,da je Samobor al Zagreb 5 svetlobnih let oddaljen od kao meje. In pol bo Hrvaška vsopla v EU pa se bo vse dekontaminiralo al kaj????

Jaz si vedno nesem od kumic sir,vrhnje pa špek v Slovenijo, v Mb. So me tud že preverjali na meji, ko kriminalca. Je gledal v moj potni list, ni več diplomatski, kraj rojstva. Pa je obračal gor pa dol pa levo pa desno in me spraševal, kje sem rojen. Sem ga vprašal,če je nepismen, ker to piše v potnem listu. Da ne govorim kak so mi na upravni enoti v mb komplicirali,ker sem rojen pač v Zagrebu. In valda mam tam izdan rojstni list. Pa sem stalno prijavljen na območju mb od leta 1976. Pa mama in oče in tri kolena nazaj so vsi pristni. Pa sem moral nardit izpis iz matične knjige rojenih v zg in se kao prijavit v mb. Groza. Ker je ena nafrfruljena madam kao hotla met potrdilo,da sem izpisan iz matične knjige tam. Ko sem znorel tam in se hotel odpovedat državljanstvu mi je pa rekla,da to tak lahko ne bo šlo. Ker me kao vodijo kot državljana Slovenije,rabijo pa izpis iz matične knjige rojstev v Zg. Alora in ajme meni.

 

Multivitamin

multivitamin

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

28. mar 2011 20:48

Joj, Multi, jaz crkavam od smeha, ko berem tvoje poste! Pa ni tuki nobenega smeškota, ki bi to lahko dovolj nazorno prikazal.

JJ

neznan uporabnik

28. mar 2011 21:00

Jaz pa se noro smejim veš, ko kera daje nasvete kje v Zagrebu se mora definitivno prespat. Pol pa našteje bivši Interkonti pa Sheraton, pa ogledat si je treba Klovičeve dvore pa take oslarije. Pa o Zagrebu pojma nima. Hehe, jaz sem ipak tam rojen pa na Jurjevski sem žvivel. V eni fajn vili, kjer so me naučili tudi kako se obere pečeno perutničko z nožem in vilico, brez da ti zdrsne. To sem jaz znal pr 3 letih. Eni so pač klavir igrali. Jaz sem nosil pa knjige na glavi. 5 težkih knjig so mi posadili na bučo in sem v ravni črti moral prehodit 10 metrov po sobi. Brez,da mi kera pade dol. Saj so mi padale. Trening je trajal tako dolgo, dokler niso. Isto pri obiranju perutnine. In pri vstajanju na javnem prevozu. Meni je bilo zapovedano, da se moram vsaki ženski vstat in ji ponudit mesto. V tramvaju al busu. Ne glede, kok ma let. In sem bil najbolj vesel, ko sem lahko šel h teti Otiliji, ki je bla skregana z vsemi, ker je pila gemište, gojila pa najlepše rože. In jaz sem se hitro naučil,da je etiketa pač samo etiketa. In se mi prosto .ebe etiketa pa, da kdo meni soli pamet kako sem vzgojen ali ne. Jaz je do sedaj še nikomur nisem.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

28. mar 2011 21:37

Jao,sem se zdaj spomnil kako sem kradel pecivo iz strogo varovanega območja v bajti. Hehe, mater sem bil zvit. Jaz sem zmazal celo pito skrivaj. Pol so prišli neki visoki obiski in so nesli kao pito pa krožnike na mizo. Samo pita je bla pokrita s neko srebrno haubo al pokrovom. Jaz sem pa celo popoldne kradel kose pite. Pol so pa mislili,da je pita pod pokrovom in so nesli velespoštovanim gostom. Odkrili ono srebrno haubo in tam ble samo drobtine. Jaz pa v Tuškancu v enem grmu. So me vsi lovili, pa noben ni pogruntal,da sem pobegno tja. Je bla bajta povezana od Ksaverja dol prek neke potke direkt na Tuškanac.

Mene so pa vsi iskali po Becićevim stubama pa tam okol.

 

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti