Kam s čevlji?

neznan uporabnik

30. mar 2011 20:07

Draga Cila, vsak po svoje naredi. JAZ bi pač, kot sem zapisal. Pa ne bom odstopil od tega. Raje eni ali enemu ful, kot pa desetim na pol. Povdarjam, da to JAZ tako mislim.

 

Če pa nekdo ima občutek, da mi kaka ovca al kura al oven al bik tle sledi, pa je to njegov problem. In obenem žalitev za ostale. Da ne bi kdo mislil,da se jaz kaj preveč sekiram o Neikinem mnenju. Saj ma priložnost popraviti, vsak ima. Če pa njej in baje ogromno ljudem grem na jetra pač povejte. Menda ja ne bo Neika portparol kulinarike.net

 

 

Multivitamin

multivitamin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. mar 2011 20:56

Zara-MArisa, ce si zmogla kupiti drage cevlje, ali jih imas lepo stevilo na zalogi, je edino, kar ti lahko recem: Good for you!

Ne vem, zakaj bi morali zlivati nevoscljivost ob preprostem vprasanju, kam naj z meni nenosljivimi cevlji!

Najlepsi premahnji ali preveliki kosi oblacil, ccevlji, torbe, sali... iz moje garderobe zagotovo nadejo novo lastnico. Oddam jih posebni organizaciji, ki se ukvarja samo s tem, da od nog do glave lepo oblece zensko, ki ji trenutno trda prede in mora biti poslovno oblecena za intrvju za sluzbo. Poleg novega izgleda jim dajo napotke za pogovore z delodajalci.

Svetovalke v "trgovini" delajo prostovoljno in "stranke" dobijo oblacila brezplacno. Trgovinica izgleda kot kaksen lustkan butik. Torej, visoke pete imajo dobro mesto v Karitas in podobnih organizacijah.

Multi, FYI:  DKNY je nizja cenovna kolekcija Donne Karan, ki je dosegljiva kar velikemu krogu potrosnikov. Se posebej, ko pridejo modeli na razprodajo.Njena "hoch" kolekcija se imenuje Donna Karan.

 

Mamamia: za tisti dan leta 1991.

Vanja

neznan uporabnik

30. mar 2011 21:11

Vanjič saj vem,da je NYKD nizkocevovna, zato sem se zapičič v to. Ti, sem prepričan,da veš kok je treba za Donno Karan original sezono odštet. Cifre gredo kreko čez tisočaka. Neki natikači DKNY pa so laho tud čisti faik. Pa jaz sem tudi prepričan,da veš, da se natikačev ne ponuja niti ne prodaja.

 

Saj meni je vseeno, kaj ljudje počnejo. Ko pa bodo te samozvane dame imele kuharja,šoferja,sobarco pa bodo podarjale čevlje, ki segajo krepko čez miljo evrov pa razumem. Amapak edino takrat bom to razumel, ko se bo katera taka, točno taka za to odločiča. Bojim se pa,da je teh pravih v Sloveniji malo al jih sploh ni. Eno je bit, drugo pa se smatrat za nekaj, kar daleč ne dosega zloščenega parketa.

 

 

Multivitamin

multivitamin

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

30. mar 2011 22:24

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Najlepsi premahnji ali preveliki kosi oblacil, ccevlji, torbe, sali... iz moje garderobe zagotovo nadejo novo lastnico. Oddam jih posebni organizaciji, ki se ukvarja samo s tem, da od nog do glave lepo oblece zensko, ki ji trenutno trda prede in mora biti poslovno oblecena za intrvju za sluzbo. Poleg novega izgleda jim dajo napotke za pogovore z delodajalci.

Svetovalke v "trgovini" delajo prostovoljno in "stranke" dobijo oblacila brezplacno. Trgovinica izgleda kot kaksen lustkan butik. Torej, visoke pete imajo dobro mesto v Karitas in podobnih organizacijah.



Vanja

 

Glede tega in glede garažnih razprodaj, vsa čast Američanom. Se jim vidi, da so združba različnih narodov in slojev, ki so se tja preselili v zadnjih stoletjih in posledično pri njih ni toliko poudarka na vzdrževanju videza . Ko bi jim le sledili tudi na tem področju, ne samo z Božički, Nočjo čarovnic in Valentinovim.

Pri nas je pa že  najrevnejšim, ki to do pred kratkim niso bili, velika muka priti na RK ali Karitas po nanjnujnejše, ker velja za sramoto, če sam zase ne moreš poskrbeti.  Kaj šele srednjemu in  višjemu sloju, ki se je zaradi izgube službe in dolgoročnih dolgov znašel v hudi krizi. Ampak pri nas velja, da ti ni hudega, dokler imaš še kaj dati na mizo,  da pa za delo v določenih okoljih potrebuješ tudi primerno obleko, to je po mnenju širokih ljudskih množic že nepotreben luksus.  Prostovoljstvo nasploh  pa v teh časih hlastanja po čimvečjem zaslužku in užitkih  ni posebno v modi -

Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. mar 2011 23:25

Ajoj, pridem z enega lepega večera, pogledam na mejl, ker sem pričakovala eno pošto, mimogrede zavijem še sem in ajmebožesačuvaj...

Dajte tole temo zaklenit, ker osnovni namen je že itak izgubila.

Vendelina jr.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

31. mar 2011 5:53

 

Zakaj bi zapirali? Smo bili nesramni in žaljivi? Meni se ni zdelo. Le osnovnemu namenu smo priključili še nekaj različnih razmišljanj in pogledov, ki bi lahko marsikomu pripomogli k novim spoznanjem in boljšemu razumevanju tematike okrog podarjanja in sprejemanja osebnih predmetov. (Na posebno željo in če bo to pripomoglo k širški aktualnosti teme pa lahko spet kakšno rečemo o kroglicah, sajvestekaterih. Že vse predolgo se o njih ni nič pisalo )



Cila

 

PS: mogoče se bomo pa ravno na podlagi takih debat počasi znebili predsodkov in mogoče se bo našla pogumna oseba, ki se bo sama ali organizirano lotila "garažnih razprodaj" tudi pri nas. 

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 31. 2011 06:12

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

31. mar 2011 8:33

Kako pa je s predpisi (davki) v zvezi z garažnimi razprodajami? Mogoče kdo ve? Vanja, kako pa je to urejeno v ZDA? Meni se zdi to odličen način, da se človek znebi nepotrebne krame, ki bi komu morda prišla prav, pa še družaben dogodek bi nastal iz tega. rosie

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

31. mar 2011 11:14

Kopiram z neta:

A garage sale, also known as a yard sale, rummage sale, tag sale, attic sale, moving sale, or junk sale, is an informal, irregularly scheduled event for the sale of used goods by private individuals, in which "block sales" are allowed, so that sellers are not required to obtain business licenses or collect sales tax.

 

No, ja, zdrava pamet bi mi narekovala, da sem davke že plačala, ko sem določen artikel kupila, in ker z garažno prodajo ravno ne bom ustvarila dobička, se mi zdi logično, da davka ne plačam. Čeprav v naši državi človek nikoli ne ve.

Mi je bil pa resnično krasen občutek iti na kako garažno zadevo v ZDA, bila sem pa tudi na kar nekaj razprodajah pri Američanih, ki so živeli tu, pa so naredili garažno razprodajo pred vrnitvijo domov.

Loni Makaroni

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

31. mar 2011 11:14

multivitamin je napisal/a:

Wow, kaj ti pošlem 500 eurov za štikle? Al boš jutri to še enkrat prebrala in glavo za dve leti v pesek pomolila? Al si mi malo fauš,ker sem vzgojen pa, ker sem mel diplomatski potni list.? Te matra ne? Saj te razumem. Lupčka in,

 

Lep večer

 

Multivitamin



multivitamin

Če sem iskrena, sem ti tudi jaz malo "fauš". Pa ne vzgojenosti ali diplomatskega potnega lista (mene bi tu bolj matral firbec, kje se ga da kupiti) ampak trgovske žilice. Redkokdaj naletim na virtualni lik, ki bi tako vztrajno prodajal bučke, Zara-Marisa pa še čevljev ne zna (zato jih bo najbrž nesla na Karitas ali RK).

Pa še nekaj moram pripomniti, ko smo itak že zelo daleč od nizko-cenovnih DKNY čevljev "za jurja"- ob branju tvojih prispevkov se mi večkrat zazdi, da bi se rad približal stilu pisanja nekega drugega virtualnega lika. Mogoče zaradi občasne napadalnosti, modrovanja v polno ali v prazno, pogoste rabe enakih izrazov, ki jih uporablja, pa jih ni v SSKJ... pa najbrž, da se motim. Zato ti kar uživaj še naprej, brez takih, kot si ti, bi bil forum dolgočasen, avtor vsakega prispevka pa je itak napisan rdeče, s krepkim tiskom, tako da lahko brez napora selektivno beremo, če to želimo.

LP, V.

LP, V.

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

31. mar 2011 11:34

Loni, saj jaz tudi mislim, da sem davek že plačala, ko sem stvar kupila. Nisem pa prepričana, zato sprašujem. Da ne bi davkarija tretirala take prodaje kot kakšno second hand trgovino. rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti