Kam s čevlji?

neznan uporabnik

28. mar 2011 14:44

Pa glej,če nekaj daš pač daš. Jaz osebno ne pričakujem,da mi bo kdo rekel hvala, če sem se jaz osebno odločil,da bom nekaj nekomu odnesel. In dal. Jaz pač to spakiram v vrečko, nahrbtnik in nesem. In dam. Če mi rečjo hvala je okej. Če pa ne, pa tudi okej. Saj nisem nesel nikol zarad tega, da bi hvalospeve poslušal. Je meni čist dovolj pogled pa nasmeh. Al pa še to ne. Pa upam,da kdo tega ne bere iz mojega bloka. Ker jaz zavestno izigravam pravila in brezdomcem pozimi na -15 stopinj odklenem vhodna vrata in dostop do radiatorja ponoči. Če pridem domov po 22 uri, ko je po regulah strogo zaklepanje vrat. Če ker stoji zunaj,odklenem in se nardim norega. Ne morm pustit človeka zmrznit zunaj.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

28. mar 2011 15:27

Scientus, zato me veseli, da si zbrisala, ker ti že veš, zakaj si zbrisala. Ti je kapnilo, da če nekoga zagovarjaš na tem forumu, ne smeš pričakovati, da ti ne bo upal nikoli nič nazaj muksniti. Ker tukaj se pač ne podkupujemo z dobroto in ne jambramo, da je dobrota sirota, če te nekdo potem mal nazja, pa čeprav si mu minuto pred tem držal štango.

 

 

 

 

japaja

scientus  

član od: 28.3.2011

sporočila: 9

28. mar 2011 15:44

japaja je napisal/a:

Scientus, zato me veseli, da si zbrisala, ker ti že veš, zakaj si zbrisala. Ti je kapnilo, da če nekoga zagovarjaš na tem forumu, ne smeš pričakovati, da ti ne bo upal nikoli nič nazaj muksniti. Ker tukaj se pač ne podkupujemo z dobroto in ne jambramo, da je dobrota sirota, če te nekdo potem mal nazja, pa čeprav si mu minuto pred tem držal štango.

 

 

 

 

japaja
Japaja, če boš še malo razmislila, bo tudi tebi kapnilo (ta izraz povzemam po tebi, ni moj), da nisem zaradi tega izbrisala posta. Glede dobrote, me pa preseneča tvoj odnos, ampak dobrota je sirota tudi v resničnem življenju, ne le na forumih. Meni je to pač tuje. Če meni nekdo naredi kaj dobrega, jaz vsakemu vrnem z dvakratno dozo dobrega. scientus

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

28. mar 2011 15:53

Danes je bilo po radiu , da  bodo težave imeli vremensko občutljivi ljudje..

Sama vedno vzamem vse kar mi kdo da, če mi ne pride prav dam naprej in smo  z nekaterimi družimami že kar usklajeni. Sama vem, da je meni vedno manjkalo oblačil in obutve za v hlev- to se pravi ponošena oblačila, za ta boljši pa smo imeli nove stvari( k maši, zdrvniku..)

Kadar sama komu ponujam -drugemu kot običajno-pa vedno prej vprašam, če sprejema nošene stvari. Ljudje smo si zelo različni. Sama marsikaj vzamem zase, tudi že zaradi tega, ker se mi totalno nič ne ljubi hoditi po trgovinah.

Če čevlje oddaš  na Karitas in če so taki še zelo lepi, jih bodo prav gotovo pograbili, sploh zdajle ko se bližajo valete,mature, birme.Pri tem pa moraš pozabiti na to , kdo jih bo dobil. Prav gotovo tudi kakšen tak, ki ima drugače vsega dovolj.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

neznan uporabnik

28. mar 2011 15:55

Scientus, jaz  ne vodim evidence kdo komu kolikokrat..in ne preračunavam, ker pol to ni več dobrota ampak trgovina.

Kar je dano, je v zlato jamo zakopano.

In pozabiš na to.



japaja

Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 28. 2011 15:58

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

28. mar 2011 16:02

Ma, če nekomu nekaj podarim, tega ne naredim zame, ampak zanj! Ja, res je, lepo je, če se vsaj zahvali, a tega od njega ne pričakujem! Nisem bila še v njegovi koži, zato ne vem, kako bi odreagirala, pa so me  lepo vzgojili, kar se "prosim" in "hvala" tiče. Ne vem, česa bi bila in česa ne bi bila zmožna, vse to je ugibanje iz naslanjača. Ne zaupate organizacijam, prav, razumem, še en razlog več, da podariš direktno! Vedenje, da nekdo en večer ne bo lačen ali na mrzlem, mi zadostuje, tudi brez zahvale. Večkrat, kot to ponovim, boljše se bom počutila, saj, na žalost, sistema ne morem, ne znam, spremeniti.

Kar se pa "štikel" tiče, je boljšak res dobra rešitev, sploh tik pred maturantskimi plesi, kot je že bilo omenjeno.

lp

mzm

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

28. mar 2011 16:12

Vidim, da se je debata zelo razvnela. Brez skrbi, moji čevlji kmalu ne bodo več moji, ampak bodo našli nove noge, ki jih bodo nosile. In če jih bodo te noge obule več kot petkrat, bo to že večkrat kot sem jih obula sama. Dame najbrž ne potrebujete podnapisov, gospodje pa pomislite na kakšno svojo strast. Veliko so napisale že "veteranke" tega foruma, ki so zelo odprte in strpne osebe. Jih ne poznam, ampak tako čutim. Vedno sem in bom nosila na Karitas, čeprav sem imela tudi sama že negativno izkušnjo, ko so oblačila, ki sem jih prinesla, končala na bolšjaku (to mi je povedala uslužbenka). Ja, če sem se stvar odločila oddati, nimam pravice soditi, kdo naj to stvar dobi ali kaj naj z njo počne. Me pa vseeno stisne, ko kakšno stvar dobi nekdo, ki "izsiljuje" uslužbence in nato preprodaja, ne pa nekdo, ki mu je zares namenjeno. Ampak to ni več v moji pristojnosti. Hvala za predloge.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. mar 2011 16:16

Kaj sem samo jaz prebrala, da je spraševala za KOMISIJSKO TRGOVINO in ni potrebovala informacije o tem, kam naj jih podari. .

Podarjanje in prodaja, da pač nekaj zaslužiš, pa čeprav s podarjenimi škrpeti, pa sta različni kategoriji. In tistemu, ki je toliko iznajdljiv, da skuša prodati nošeno obutev, pri nas ne pravimo dobrodelneži. Pa pri vas ?

F r i n a

NIKTJAŽ  

član od: 18.10.2007

sporočila: 44

28. mar 2011 16:17

POZDRAVLJENA Če imate še vedno čevlje in če ne veste kam z njimi jih jaz rade volje vzamem, če je le številka prava. dreja

neznan uporabnik

28. mar 2011 16:17

No vidiš, saj se da vse zmenit. Lepo je,da podarjaš in nosiš tja. In jaz sem brez vsakega dvoma bil prepričan,da se boš oglasila. Ker nekdo je napovedal,da se ne boš. Jaz sem pa vedel,da se boš. Kar je edino pravilno.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti