Maca koren

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

20. jul 2011 11:13

Ne vem, kdo je naredil linke na vse mace iz naših postov, ampak če bi ga jaz hotela imeti, bi ga naredila sama. Za druge ne vem, zase pa to lahko z gotovostjo trdim. Z drugimi besedami: tega ne dovolim in prosim, da se odstrani.

Lep pozdrav,

Sonja

Sonja

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

20. jul 2011 11:21

Sonja, pojasnilo: če daš v našemu iskalcu nalogo naj išče MACO...ti da rezultate tako, da ti z modro povdari iskano besedo. To niso linki.

 

Bojan Administrator

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

20. jul 2011 11:40

Nihče razen moderatorjev in administratorjev ne more vaše poste spreminjati. Ne vidim, da bi bil kje kakšen post na kakršnokoli "maco" spremenjen v link...

Jernej - administrator

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

20. jul 2011 12:10

Hvala za pojasnilo, se opravičujem, ker nisem vedela. Ampak zakaj sem jaz videla modro označene besede, ki jih je očitno iskal nekdo drug? Zdaj tega res ni več. Vseeno, razumela bi, če se tako pokažejo tistemu, ki jih išče,ne pa tudi drugim....

 

Lep pozdrav,

Sonja

Sonja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

20. jul 2011 12:13

Modro označene so besede, ki jih iščeš, ne prikaže so drugim. Je bilo treba klikniti na kakšen link ki je vseboval iskano besedo (zgoraj v adresni vrstici kot besede=maca denimo)... 

Jernej - administrator

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

20. jul 2011 13:48

Jernej, ne vem, ali je mogoče v iskalno vrstico karkoli vpisati in kliknti nevede - ker zanesljivo vem, da nisem iskala ničesar. Če bi, se ne bi čudila, da so se mi posamezne besede pojavile označene z modrim. Vendar pa, kot pravijo, nič ni nemogoče. Samo, da vemo, kaj je bilo.

Lep dan - pa še enkrat hvala ta pojasnila!
Sonja

iza56  

član od: 19.8.2008

sporočila: 26

21. jul 2011 19:09

Netty je spraševala o izkušnjah z maco (Lepidium meyenii). Zanjo sem izvedela od sodelavke, njej jo je priporočila znanka, ki je imela z uživanjem dobre izkušnje. Poiskala sem informacije na internetu.Za nakup se nekako nisem upala odločiti. Šele ko sem pozitivne informacije dobila še od dveh znank "iz prve, preizkušene, roke", sem se odločila za preizkus.

Maco se dobi v kapsulah in v prahu, prodajajo jo v trgovinah s t. i. zdravo prehrano. Sama sem se odločila za maco v prahu. Poleg je priložena žlička (merica) za odmerjanje primerne količine.  Priporočajo jemanje 1- 3 merice dnevno (odvisno od proizvajalca). Okus ni ravno prijeten, zato priporočajo jemanje npr. v sadnem soku ali jogurtu. Po mojih izkušnjah je še najbolje s sadnim sokom, ker prekrije okus.

Za kakšne "čudežne zvarke" sem precej skeptična. Tokrat pa sem se za jemanje odločila predvsem zato, ker naj bi maca povečala energijo. Sem v letih, ko mi mena povzroča različne težave, med drugim sem pogosto brez moči, volje in energije, upokojitev, ki bi mi omogočila več časa  zase, pa se vedno bolj oddaljuje, zato se mi je maca pojavila kot naročena.

Za lajšanje težav mene jemljem že dalj časa remifemin. Teh tablet (rastlinskega izvora, ki se jih dobi v lekarni brez recepta), se nisem upala opustiti, zato sem jih še vedno jemala 2x dnevno. Maco naj bi jemala 3x dnevno . Toliko se mi je zdelo preveč, zato sem jo začela uživati 2x dnevno: pri zajtrku in pri kosilu. Že po kakšnih treh dneh sem začutila v sebi več energije. Žal pa se mi je hkrati močno povečalo tudi potenje, ki mi je bilo predvsem ponoči zelo neprijetno, zato sem po približno enem tednu jemanje prekinila.

Čez kakšen mesec pa sem si "predpisala" drugačno jemanje: maco vzamem le zjutraj ob zajtrku, remifemin pa le eno tableto zvečer. Zdi se mi, da mi tak način zaenkrat ustreza. Zjutraj, ko vzamem maco, prav čutim povečanje energije, ki potem proti večeru pada, kar je v redu, saj naj bi maca sicer slabšala spanje.

Maco jemljem približno tri mesece. Zaenkrat imam dobre izkušnje. Ko sem v lekarni kupovala remifemin, sem farmacevtke vprašala za mnenje. Ena je rekla, da je ne pozna, druga je menila, da lahko jemljem oboje.

Netty, upam, da ti bodo moje izkušnje v pomoč.

 

 

iza56

janja3  

član od: 22.7.2011

sporočila: 2

22. jul 2011 22:47

Pozdravljeni!

Tudi jez sem po prebranem članku v Jani pričela z jemanjem MACE. Seveda sem se najprej prepričala, kje sem jo kupila, da je bilo vse tako kot reba. Sama sem imela težave s ščitnico ter občasnim izostajanjem mesečnega perila. Po jemanju mace pa se mi je mesečno perilo uredilo. Imam tudi več energije, v kratkem pa bom spet šla na preverjanje ščitnice. Če je res samo v glavi in prav nič v tem prahu sem pripravljena za svoje boljše počutje dati 20 eur na mesec. Pa čeprav je samo ena od mnogih..Jaz jo vzamem dve kavni žlički vsako jutro. Svetovala sem jo tudi moškemu spolu. Gospod je blizu 50 let in je bil koronično utrujen. Ko sem po mesecu dni vprašala, ali je kakšen učinek, se je odzvala življenska sopotnica ,in mi je z velikim veseljem povedala, da zdaj vstane vsako jutro brez težav, gre na jutranji tek in je sploh veliko bolj pozitiven. LP Janja3 

janja3

janja3  

član od: 22.7.2011

sporočila: 2

23. jul 2011 15:20

Maco sem kupila v prahu v trgovini z zdravo prehrano Basilika v City parku.

janja3

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. jul 2011 8:46

Moji mami, ki itak poskusi vse, razen da bi prebehala z verižnim kajenjem, sem kupila maco. Učinek je odličen.

Pri tem me prav malo briga, ali gre za placebo efekt, ali je kaj takega, kar res koristi. Očitno je neškodljivo, sicer ne bi dovolili prodajati.

Menim, da se placebo efekt podcenjuje.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti