To je pa resnično...

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. mar 2011 10:16

Na kratko bom povzela, kar velja za nas: nenapovedani se na vratih pojavimo samo dvem, morda trem najboljšim prijateljem, in seveda staršem. En enako oni nam. Pa ne za dolge obiske, ampak kar tako, mimogrede, na kozarec vina ali kavo.

Z vsemi drugimi se za obiske dogovarjamo.

Mamamia

 

mamamia

ursyy  

član od: 26.3.2009

sporočila: 635

11. mar 2011 11:21

jaz pa imam rada napovedane obiske, pa ne da bi kaj pospravljala, ker pospravljeno je vedno...ampak, da me ne bi zmotili pri kakšni stvari, npr. popoldanki počitek, sprehod s psom, tek, telovadla doma na trenažerji, je zelo neprijetno, da še imam pred sabo 40 min telovadbe, medtem pa dobim obiske...tudi sama hodim najavljeno v obiske.... ursyy

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

11. mar 2011 13:36

Še večja zadrega je, če zmotijo kako drugo vrsto telovadbe  .  Pa glih tisto urco, ko slučajno otrok ni doma  .

 

Tudi če odmislim prejšnji  odstavek () imam rada napovedane obiske. Nenapovedano lahko prideta le najbližja  soseda, ki že sama od sebe po posluhu znata izbrati pravi čas.

Cila

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

11. mar 2011 16:18

Obiski so pri nas skoraj vedno napovedani. Izjema je kakšen vlet na kavo, res za kratek čas in točno določeni ljudje. Taki znajo polepšat dan. Vse ostale smo tekom let "strenirali", najvztrajnejše padalce tudi s trdo roko: prišli so sredi vročega prepira, kar sem jim tudi povedala in dodala, da zaradi njih ne mislim prekinit, lahko se vsedejo in poslušajo, lahko pa pridejo drugič, najavljeni. Šli so in od takrat z njimi ni problema.

lp

mzm

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

11. mar 2011 16:35

Hm, očitno smo z drugega planeta. Pri nas so nenapovedani obiski običajni, pogosti in zaradi njih prav nič ne kompliciramo. Res pa je, da nihče ne sedi pol dneva pri nas in nihče ne pričakuje kosila, večerje in kajvemkajševse. Ponudim kavo, pijačo, in če odklonijo, ker so prišli samo na kratek klepet, mine obisk tudi brez kakršne koli postrežbe. Ostane pa prijeten občutek po klepetu "v živo".

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. mar 2011 16:56

Hm, ena moja šefica v davnih časih, je poklicala znance po telefonu:

Hej, kaj počnete? A večerjo pripravljate? Super, se vam bom pridružila!


Seveda ji tisti, h katerim se je "povabila", iz "zadrege" niso rekli, da ni povabljena! Oni so bili v zadregi, ko bi lahko bilo njo sram, da je to počela! S tem, da je bila ona samska in imela večji dohodek kot tisti, pri katerih je bila na večerji. Če je dovolj za enega, ni rečeno, da je dovolj za dva.

 

Meni je to totalno nesprejemljivo.


Sama ne hodim nepovabljena na obiske, niti nikoli nisem hodila. Sem pa včasih potrkala na vrata soseda z vprašanjem, to je pa tudi vse. Danes jih prej pokličem, če je OK oz. vprašam, če so doma.

Sem pa že omenila, da mora sin poklicati, preden pride. In jaz njega. Cila,

Se je pa zgodilo, da sem po sili razmer ostala pri prijaznih gostiteljih dan ali dva dlje, kot je bilo predvideno. Mi je bilo hudo nerodno.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2011 16:57

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti