Tesnilo za kavo

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. nov 2012 23:26

Danes so jih še imeli... So pa poleg različnih premerov tudi različnih debelin, tako da ga je res najboljše imeti s seboj. Sem ravno danes gledala eno kafetjero za indukcijo... Nad WMFovo sem razočarana (pokrov se snema in dno se je skrivilo).

Loni Makaroni

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

22. nov 2012 4:39

tudi mi jo imam tako in kupim tesnilo pri "najboljšem sosedu" - saj v bistvu mera je velikost po skodelicah. Kolikor je meni znano ima Bialetti enaka tesnila v vseh kafetjerah - samo velikost kafetjere po skodelicah kmoraš vedeti, ker je krogec pač večji ali manjši. Sem imela več njihovih aluminijastih in rost frei kofetjer in  tudi različnih velikosti pa ni bilo nobenih težav, sem vedno lahko kupila tudi tesnila, kar v nekih dokaj običajnih trgovinah, pri sosedih v Italiji pa sploh, ker je to zanje  eden izmed pomembnejših gospodinjskih pripomočkov.

Loni - je pa težava tudi pri Bialettiju pri rost frei kofetjerah, da se pri pokrovčku sname tak mali štiftek, ki drži skupaj pokrovček in ostali del in se ti mimogrede izgubi - smo potem vse sorte že čarali doma z žićkami primernih velikosti - će ni bilo drugače tudi s sponko - ni lepo, deluje pa. Pri aluminijastih se mi to še ni zgodilo, ker je narejeno drugače.

l.p.

tedyka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. nov 2012 7:21

tedyka, so tudi drugi proizvajalci, sama imam 4 kafetjere (seleča ptica), od teh ni nobena Bialettijeva. In samo pri WMFovi leti štiftek ven. Prisegam na klasiko (od pleha), samo za na indukcijo je bilo treba nabavit rostfraj varianto, ta ga pa svira.

Je pa res, da jo plošča prepozna navkljub zvitemu dnu. Ker od takrat "prime" na vseh štirih ploščah, prej je pa samo na eni.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti