Kje kupiti čevlje za butik (v italiji)?

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

tema odprta - 5. mar 2011 12:38 | ogledi: 27.507 | odgovori: 9

Lepo pozdravljeni!

 

Imam eno prošnjo - prijateljica je nekaj dni nazaj odprla svoj modni butik. Oblačila je večinoma nakupila v Italiji, rada pa bi svojih strankam ponudila tudi čevlje, a ne ve, kje v Italiji je kakšna hala, skladišče, kjer se da kupiti večje število čevljev za trgovine? (trgovci z oblačili večinoma ne znajo tujih jezikov, da bi jih lahko povprašala, lastniki drugih butikov pa so seveda tudi skrivnostni).

 

Če ima kdorkoli kakšne informacije, ideje, bi vam bila zelo hvaležna!

 

Lep sončen dan vam želim

illusion

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

5. mar 2011 14:55

Veleprodaja čevljev se v italijanščini reče ingrosso scarpe.

Stric google na to poizvedovanje odgovori marsikaj koristnega. Odvisno, kak cenovni in kvalitativni rang išče, verjetno bi morala sama pobrskat.

Med prvimi zadetki in tudi relativno blizu meje je npr. ta: http://www.pipinato.com/

Iz severne Italije so tudi http://www.grumelli.it/home.php

Na tem linku pa naj bi bil seznam proizvajalcev/grosistov s čevlji: http://www.sititalia.it/localita.asp?categoria=C049

 

Moj oče je svoje znance z Balkana za nabavo tekstila in čevljev za njihove trgovine vozil nekam proti Trevisu in Bellunu. Spomnim se, da sem šla enkrat tudi z njimi in so ob AC industrijske cone, kjer so samo hale veleprodajalcev, kjer lahko nakupujejo samo podjetja za nadaljnjo prodajo. Smo se kar vozili, se ustavili in šli not gledat.

 

lp

tjas

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

5. mar 2011 17:47

Živjo!

 

Tjas, najlepša hvala za vse te informacije! Bodo zelo prav prišle!  Prijateljica je že čisto navdušena!

Upam, da ji uspe najti primerno "trgovinico".

 

Še enkrat najlepša hvala

illusion

eike  

član od: 9.8.2011

sporočila: 2

9. avg 2011 15:46

Živjo,

 

končno sem našla temo, ki jo že nekaj časa iščem. Tudi sama namreč planiram odpreti trgovino s čevlji, trenutno sem še pri ideji, ki pa jo počasi nameravam realizirati, malo še proučujem območje, kje naj bi se mi jo splačalo odpreti glede na konkurenco. Zanima me, koliko je običajno prodajalčeva marža, tudi malo si ne predstavljam

ali govorimo o 20 % ali 50, 70 % ???  Če ima kdo izkušnje prosim za odgovor.

 

Illusion, mi mogoče lahko poveš, koliko približno začetnega kapitala je potrebovala prijateljica,

vem, da je to odvisno od velikosti trgovine itd, ampak vseeno, približna št., da dobim predstavo???

 

Eike

eike

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. avg 2011 19:56

Eike, prijateljsko in prijazno ti svetujem tole....če take stvari sprašuješ tule, kako bo šele pri bistveno bolj kompleksnih poslovnih zadevah. Daj si vzemi čas in se opremi z znanjem iz poslovodenja, prava itd...in šele potem odpiraj kšeft.

Sem po službeni dolžnosti videla preveč takih, ki so zaradi neznanja hitro bankrotirali.

Vendelina jr.

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

9. avg 2011 21:01

Jejhata dragi dekleti! Precej polente morata še pojesti preden se polotita posla. Ja, če bi bilo to tako zelo preprosto! V Italiji bi kupili par čevljev za 10 €, tu pa ga prodali nekajkrat dražje. Spomnila sem se starega pregovora: Kdor raskira, profitira. Mislim pa, da profita brez vsaj osnovnega znanja absolutno ne bo. Tu se popolnoma strinjam z Vandelino, dodala bi pa še to, da je, na žalost mogoče bankrotirat kljub znanju, kaj šele brez njega.

Želim vama veliko sreče, pa brez zamere.

mejačka

eike  

član od: 9.8.2011

sporočila: 2

10. avg 2011 7:44

No nisem rekla, da bom trgovino jutri odprla, nekako je pač treba začeti, zato pa tudi iščem čim več podatkov in informacij, ki pa vidim, da jih je tukaj ni mogoče dobiti.

 

 

eike

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. avg 2011 8:22

eike, pa si pomislila, da tale naša spletna stran ni namenjena podjetniškim vprašanjem, dilemam in tegobam, ampak je kulinarični portal. Mogoče je pa to en razlog, da nisi izvedela, kar bi rada. Najbrž se tudi na podjetniškem portalu komaj kaj izve o kuhi in peki.

Pojma nimam o podjetništvu in o tem, kako začeti posel, ampak nekdo, ki ga kani odpreti, najbrž mora imeti kaj tovrstne izobrazbe, bi rekla. Moja je drugačna in s tistega področja pač ne iščem temeljnih informacij.

Vendelina ve, o čem govori, očitno tudi mejačka, v tvojem odgovoru je čutiti pridih užaljenosti, zato premisli, obe sta ti dobronamerno svetovali.

rimljanka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

10. avg 2011 8:55

Eike, le verjemi vse , kar so to zgoraj napisale cenjene kolegice. Kajti trgovina ni hec zahteva mnogo več kot le željo po imeti jo. Imeti moraš vsa znanja, ki so ti jih že naštele, sposobnost prodaje in veliko odrekanja kajti ni vedno lepo, pravzaprav je tako kot si zamišljaš malokdaj.

Moja žena ima že več kot 20 let trgovino in verjemi da vem kaj govorim. Profaja obutve je zahtevna stvar predvsem pa terja velikofinačnega vložka. Kajti, čevlji se nabavljajo po aosrtimentih v katerem je ponavadi 12 parov. Tudi če se da nabavljati posamezne številke nič ne profitiraš, saj jih moraš imeti pač vse. Pri nabavi moraš ugotoviti kateri model je pravi, kakšna naj bo barva (ponavadi tisto kar je všeč tebi kupcem sploh ni) in tako se zaloga dvoga v nebo. že pri majhni trgovinici si naenkrat na 100.000 evrov, če hočeš imeti vsaj neko povprečno ponudbo. Prodaja pa se potem kakor se. Včasih gre kak model v šusu, včasih leži do prihodnje sezone. Od asortimenta včasih prodaš le en par ali dva, ostalo ne gre in ne gre.

Skratka, razsmisli, ali je to tisto, kar si želiš.

Opravičujem se, da sem nasmetil,ampak me je tako srbelo, da sem moral.

hedonist

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

10. avg 2011 14:35

Če bosta rabili kakšne nasvete se lahko oglasita na zasebno pošto, lahko vama pomagam pri oblačilih in čevljih!

dididala

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti