Ema 2011

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

23. feb 2011 9:35

japaja je napisal/a:

Jao, Janko1, ne klič hudiča! Smo imeli lani nekaj zelo originalnega...

  japaja

rečte kar hočte, men je bla pa prisrčna prismojena skladbica Za letos sploh ne vem, kdo se bo udeležil razen na Nino Pušlar (ok, zdej vem še za Majo Keuc). Pojma nimam, kakšni skladbi sta, ampak Maja se men zdi super pevka. Zadnjč sem pa prala o načinu glasovanja (ki je pri nas skoraj vsako leto drugačen): predstavilo se bo 10 skladb od katerih jih bo 8 izločila strokovna žirija, potem pa lahko mi pridemo na vrsto in glasujemo za 1 od 2h. Hm.... Če mislijo, da imamo gledalci/poslušalci tako slab okus, potem naj kar sami izberejo zmagovalca. Ne vem kako to, da nam zaupajo parlamentarne volitve zgleda, da slednje ni tako pomembno kot Eurosong JanisJoplin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. feb 2011 9:39

Janis, ne gre, da bi volji ljudstva človek docela zaupal pri odločanju o vseh zadevah....ni to univerzalna arcnija (ves stavek se referira zgolj na glasbo in v tem topicu nima širših družbenih referenc). Volja ljudstva je, med drugim, izglasovala Žlindro in Kalamare.

Vendelina jr.

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

23. feb 2011 9:55

Vendelina, se podpišem pod tvoje pisanje. Dokler nisi napisala, kdo je lani zmagal ( Žlindra in Kalamari ), se sploh nisem mogla spomnit, kdo je zmagal. Jaz sem obupala nad slovensko pop glasbo. Po moje imamo nekaj odličnih pevcev, v zadnjem času izstopa Maja Keuc - po moje, problematični se mi zdijo avtorji glasbe. Kot da nimajo navdiha, kopirajo tuje avtorje, vsak, ki ima 5 minut časa se gre komponiranje glasbe. In potem, na tako kao glasbo tudi še tako dober pevec ne more narediti prav veliko. rosie

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

23. feb 2011 9:57

Vendelina jr. je napisal/a:

Janis, ne gre, da bi volji ljudstva človek docela zaupal pri odločanju o vseh zadevah.... Vendelina jr.

Ja, očitno se vsi spoznamo na politko, na musko pa ne, a ne no sej... nima veze, sam povem JanisJoplin

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

23. feb 2011 10:00

Točno to. Gledalcem očitno ni za zaupati glede na pretekle izkušnje. Zelo zanimivo bi bilo videti profil ljudi, ki glasujejo.

Se mi že kar malo smilijo na RTV-ju, ko skušajo vsako leto ugoditi ljudstvu pa ne gre ne tako, ne drugače. Vedno nezadovoljni.

V obstoj raznih kuhinj, ki se tako rade omenjajo, ne verjamem.

Letos mi je všeč Maja, Hannah in April (ne nujno v tem vrstnem redu), v drugo skupinico bi dala Tabu, Nino, Omarja, v zadnjo najmanj všečno pa Feliksa, Leeloojamais, Time to time in Partizane.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

23. feb 2011 10:01

Producenti dobro vedo kaj delajo, glasbo ki se kupuje na črpalkah, in to jim prinaša polno denarnico. Kvaliteta glasba je sekundarnega pomena

Sicer ima pa Slovenija veliko dobre glasbe, le vrti se ne na medijih kot je nacionalka in na podobnih medijih. Igrajo pa tudi vsi ti bandi zunaj.  Pri nas se pač vrti in prodaja tisto o čemer se bere v rumenih medijih.

Ironično je to, da sem sam velik ljubitelj glasbe brez predsodkov, pa Eurosonga ne prenesem, zadnji komad mi je bil všeč tam leta 2000 se me zdi.

Commis débarrasseur

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

23. feb 2011 10:15

tule so še posnetki s predstavitev, mislim, da je se je to zadjih par tednov odvijo pri Mariu v Spet doma ali kaj že on vodi ... http://www.youtube.com/user/FanEma2011#p/u problem je v tem, da se avtorji spravijo pisat pesem za Evrosong s tem namenom - napisati nekaj za evrosong, da bomo zmagali. in potem so pesmi slabe. med tem ko se na vsake toliko pojavijo res enkratne pesmi. vse je preveč mainstream, slovenska pop scena se vrti okoli par posameznikov, ki bolj kot z glasbo trg obvladujejo s svojo podobo. tiste dobre izvajalce, ki bi pa dejansko lahko kaj dosegli, da evrosong in ves ta cirkus seveda ne zanima. ker evrosong je podpiranje mainstreama in je skupek večih dejavnikov, ne samo glasbe, to pa ni tisto, česar si dobri avtorji želijo ... tunna http://titabota.blogspot.com/

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. feb 2011 10:23

Tole so prejšnji teden izbrali v Madridu. Izvajalka prihaja iz Galicije (in zato ima v pesmi dve-tri galeške besede), pesem je spevna in s pozitivnim sporočilom: Srečna sem/čeprav se zdi, kot da sem v oblakih/vem, da vedno ne bo tako/da bodo tudi nevihte in da bom padla/ampak na koncu bom zmagala in sedaj me pa pustite, da plešem. Kar je tudi kolikor toliko ustrezen prevod naslov.

Zmagala sicer ne bo in televoting jo bo postavil tja med deseto in petnajsto mesto, ampak je čisto srčkano za poslušat.

http://www.rtve.es/mediateca/videos/20110218/des

Vendelina jr.

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

23. feb 2011 10:24

Na Emo in Evrovizijo imam lepe spomine. Pred desetimi leti so to bili časi, ko sem se dobila pri prijateljici, prišel je še njen frend, vsedli smo se pred tv, zraven grickalice in coca cola. In potem smo si dali duška s komentiranjem pesmi, scene, oblek, vsega - do nezavesti. Bilo je smeha in zabave, odlično smo se imeli.  

Današnje dni se ne dobivamo več, pokomenitram pa še kdaj s prijateljico prek telefona, prek skajpa, upam da bova tudi letos kakšno rekli.

Nisem še preposlušala vseh letošnjim komadov, moj favorit Omar Naber pa...ne vem, kaj rinejo rockerju tako pesem?! Drugače pa kot vedno izvrsten vokal. In nosi karirasto srajco, me prav zanima, kaj bo Vendelina na temo oblačil rekla.

Drugače pa ob njegovem imenu moram še izpostavit njegov zadnji singl "Preden greš", ta komad me omehča in spusti na kolena, priznam.  

Maja Keuc...jaz upam, da ne bo zmagala. Po minuti njenega petja še vedno nisem pogrutnala, v katerem jeziku poje. Izvrsten glas, vendar ponesrečena pesem.

April...pravijo, da spominja na Lady Gaga, meni se ne zdi. Izvrsten nastop, zaenkrat je v mojem ožjem izboru.

Več pa kasneje, če se bo dalo še komu. 

Vilma

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti