Oblačilni report pomlad poletje 2011

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

11. mar 2011 21:38

Hvala vsem!  

 

Bo treba na izlet v prestolnico. (Trst je pa bolj želja kot da bi se lahko res zgodilo.) Na štajerskem koncu je bolj bogo, kakor vidim. Transporter sicer poznam, a bolj zaradi Dr.Martens čevljev. Mogoče imajo tudi kake Camper, bom preverila ob priliki.

 

Za Pikolinos prvič slišim, so mi pa nekateri modeli zelo všeč. Če so širši , potem pa še sploh.   Brez predhodnega pomerjanja enakega modela si pa itak ne bi upala ničesar naročit, imam preveč nestandardno stopalo. 

 

A ne bi bilo super, če bi bili čevlji ne samo v različnih dolžinah, ampak tudi širinah? Recimo 38 C?  

sara

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. mar 2011 23:15

Sara, "čudne" številke čevljev v svetu že zelo dolgo obstajajo.

Normalna je B (ali Medium), ozke so A, AA, AAAA, Potem so še C, D, kaj več ne vem, jaz sem po JUS-u , vsaj kar se stopal tiče. Ne vem, kako je s ponudbo v Sloveniji. 

 

 

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

12. mar 2011 6:15

sara.vidmar je napisal/a:

A ne bi bilo super, če bi bili čevlji ne samo v različnih dolžinah, ampak tudi širinah? Recimo 38 C?  
sara

 

Saj so, ARA ima kar nekja različnih širin iste številke, za veliko modelov.

rimljanka

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

12. mar 2011 17:11

Rimljanka, Aro poznam. Se mi zdi, da sem prav na teh straneh dobila nasvet, da imajo tam širše modele čevljev. Saj v sili kupim, kar mi pač gre na nogo, ampak vseeno si želim, da bi lahko kupila čevlje, ki so mi tudi všeč, ne samo prav.   

 

Danes sem preverila v Transportu in je Camperja samo za vzorec.  Pa še v eni trgovini s čevlji so mi pokazali njihove širše modele, menda njihove hišne znamke.  Tudi razočaranje.  

 

 

sara

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

12. mar 2011 17:30

Sara, danes sem bila v trgovini Camper v Ljubljani na Starem trgu in moram reči, da sem bila razočarana. Izložbi prazni, na sredi trgovine miza in na njej bolj malo izbire (moški, ženski in otroški čevlji vse skupaj na približno dveh kvadratnih metrih). Dvoji čevlji so mi bili še kar všeč, ampak se zaradi visoke cene (še) nisem odločila za nakup.

Sem pa videla tudi ene Höglove v Pekotu na Čopovi, pa je bilo itak že zaprto.

Od Are pa tudi meni niso všeč, čeprav sem glede udobnosti slišala že mnogo pohval.



JanisJoplin

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 12. 2011 17:30

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

12. mar 2011 17:56

Janis, tudi sama imam bolj štrukljasta stopala, ki ne ubogajo prav nobenega standarda, zato še kako dobro vem, o čem govoriš. Camperjevi čevlji imajo bolj ali manj vsi isto kopito. Poskusiš nekaj osnovnih modelov v trgovini, da najdeš številko, potem pa kupuješ po internetu; sicer jih pa lahko tudi vrneš, če ti ne ustrezajo. Večina malo večjih znamk izdeluje čevlje v različnih širinah, ampak pri velikostih čevljev je tako kot pri konfekciji - med številkami in oznakami širin in višin je prava zmeda in preden se odpraviš po trgovinah, se oboroži z znanjem, kaj kaj pomeni (pri vsem dolžnem spoštovanju, ampak od naših prodajalk po mojih izkušnjah tu ne smeš pričakovati preveč, ali bolje, ne pričakuj čisto ničesar). Vse o velikostih in širinah čevljev najdeš tukaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Shoe_size Sicer pa ni tako hudo, z malo vaje se človek marsičesa navadi, je pa tudi res, da se je bolje vnaptej sprijazniti, da čisto vsakih čevljev pač ne moreš nositi. Kaj naj rečem - veliko sreče! Lep pozdrav, Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

12. mar 2011 18:02

Aha, no, to je pa pomembna informacija, limnol (da imajo vsi bolj ali manj isto kopito). Pa hvala še za link o velikosti in širinah čevljev.

JanisJoplin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. mar 2011 19:35

Če imate težave s širino stopala, višino narta etc...je najbolje, da greste v kakšno multibrandovsko trgovino z obutvijo, ker potem lahko primerjate različna kopita. Recimo cityparkovski Humanic je dobro izhodišče.

Vendelina jr.

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

13. mar 2011 8:27

Iskreno povedano, jaz ne vem točno v čem je moj problem, nimam nikoli problemov s širino čevlja, ampak očitno mi ne odgovarja oblika podplata. Hvala vsem!

JanisJoplin

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

13. mar 2011 19:11

Ko je govor ravno o čevljih. Že štiri leta imam doma peep toe salonarje, črne, lakasto usnje. Obula sem jih samo trikrat, to pa zato, ker me začne na robu prstne odprtine kmalu strašno tiščat in bolet. Nikoli ne kupim čevljev, ki bi mi bili na prvi "dotik" neudobni, po trgovini se v potencialnem paru za nakup sprehajam tudi po 30 minut (da me na koncu prodajalke že sumljivo gledajo). Samo kaj, ko še tako udoben čevelj v trgovini, ob prvi priliki "zahinavi". In takih hinavcev imam v omari kar nekaj. Ima katera kakšen nasvet, kako omiliti problem tiščanja in žuljenja? Sprej za razrtegnit ne pride v poštev, ker so čevlji lakasti. Morda ima Scholl kakšne gelirane blazinice? S stikom proti žuljem pri teh čevljih pa še nisem poskusila, ker ne verjamem v uspeh. So vsi tovrstni čevlji s peto tako neudobni? Imam samo ta par, zaželela sem si jih že leta 2002, ampak se jih nikjer ni dalo dobiti (ker še niso bili moderni), no, potem sem jih pa še preden so postali tako zelo "in" ter vsesplošno prisotni videla, ene in edine, kupila, zaradi slabih izkušenj z njimi pa si ne upam kupiti nobenih več. Mogoče edino takih, ki bi bili izjemno mehki in brez oblike (npr. iz satena ali pa kakšne ovčje nape brez šivov). Hvala za pomoč, verjamem, da nisem edina s takimi težavami.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti