Oblačilni report pomlad poletje 2011

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

11. mar 2011 14:15

limnol je napisal/a:
Draga trarara,

ni ga recepta za vse, ampak jaz sem se naučila zelo preprosto. Dolga leta (XXL 30 bi lahko rekla....) sem lokalpatriotično vsake toliko poskušala stlačiti svoja po genih široka stopala v Peko čevlje in seveda po zelo kratkem času v žuljih in bolečinah obupala. Potem se je zgodilo dvoje, namreč, (1) ugotovila sem, da obstajajo tudi povsem udobni čevlji z visoko peto (torej: ni treba obupat!) in (2) zaradi poškodbe mišice na nogi mi je za nekaj mesecev hoja brez pet povzročala hude bolečine. Ko se znajdeš pred takimi argumenti, odnehaš.
Za začetek nikar ne rini v čevlje s kot prst tankimi 10 cm petami, ker boš prehitro izgubila voljo, pač pa si za pomlad omisli nekaj s cca. 5 cm višine in tudi malo širše naj raje bodo, saj letos je to čisto in. Te boš zelo hitro obvladala, čez pomlad zanesljivo, tako da boš čez poletje že povsem stabilna na 7-8 cm, kar je pa že čisto OK višina, tako s stališča mode kot varnosti.
Vendelinine vaje so super, ampak veliko lažje se izvajajo v malo višjih petah, ki te tako ali tako same prisilijo, da se držiš ravno.

Pa veliko uspeha!


Sonja

 

Tudi jaz imam probleme z nošenjem visokih pet. Ne, da ne bi znala v njih hoditi, ampak v čisto vsakih čevljih z visokimi petami (tudi če je višina pete 5cm) me začnejo boleti podplati-blazinica, ki se nahaja pred prsti in očitno nosi največji del telesne teže. Veliko sem že slišala in brala o kvalitetnih čevljih z visokimi petami, v katerih naj bi se to ne dogajalo, a kljub temu, da imam kar nekaj parov, takih še nisem odkrila.

Limnol (in seveda vse ostale), lahko namigneš, kakšne znamke so ti udobni čevlji z visokimi petami?



JanisJoplin

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 11. 2011 14:16

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

11. mar 2011 15:31

Ne vem, če smem - ampak me bodo že cenzurirali. Torej: glede na to, da ima vsak stopala malo drugačna, bodo moji nasveti najbrž bolj malo pomagali. Lahko pa poskusiš. Važno je, da je čevelj spredaj ravno prav širok, da stopala niti ne stiska, niti ti noga ne pleše v njem sem in tja. Pa preveri, da notranji podplat ni preveč gladek, ker če v takega obuješ še res gladke nogavice, potem ti bo noga ves čas drsela naprej. Sem odvisnica od Camperja, zaradi modelov samih in zato, ker so vsaj zame vsi po vrsti udobni in nosljivi tudi za več ur skupaj. So pa relativno dragi, tam od 100 Eur dalje. Imam tudi ene super udobne od Bate (ampak to velja samo za en model - drugi so pa bili mučilna naprava in so šli na Rdeči križ). Pa tudi v enih Alpininih se prav dobro sučem. Veliko sreče! Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. mar 2011 15:50

limnol je napisal/a:
Pa preveri, da notranji podplat ni preveč gladek, ker če v takega obuješ še res gladke nogavice, potem ti bo noga ves čas drsela naprej.


Sonja

 

Moje izkušnje s tem so čisto drugačne:

Kot srednješolka sem šla enkrat na neko fešto in imela pikaste nogavice. Po nekaj urah plesanja sem čutila vsako pikico na podplatih.

 

Vanja

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

11. mar 2011 17:04

Sonja, kje kupuješ Camper čevlje? Ogledala sem si njihovo internetno stran, modeli so mi zelo všeč, a bi jih morala pomeriti, ne upam kupiti preko spleta. 

 

 

sara

sooonck  

član od: 8.6.2010

sporočila: 144

11. mar 2011 18:16

Janis, daleč najudobnejši čevlji z visoko peto (9 cm), ki jih imam, so Högl-ovi. Včasih jih je prodajal Peko, če jih še, ne vem. Čeprav je firma avstrijska, so ti moji salonarji, italijanskega' izgleda. Zelo, zelo lepi. sooonck

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

11. mar 2011 18:45

Hvala za nasvete! Upam da res najdem kakšne primerne čevlje z visoko peto, ker bi bila rada kdaj tudi malo bolj elegantna

Sara.vidmar, poglej tule:

http://www.infocity.si/rumene-strani/trgovina-camper



JanisJoplin

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 11. 2011 18:49

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

11. mar 2011 19:09

Sara, Camperjeve trgovine v Sloveniji najdeš tukaj: http://shop.camper.com/shops/index.xhtml?lng=en Zdi se mi, da imajo še največ izbire v Stari Ljubljani, ampak je bolj revščina v primerjavi s trgovinami zunaj. Čeprav, po drugi strani, tam najdeš tudi kak model, ki ga v internetni trgovini ni. Transportove trgovine imajo pa v glavnem le po par modelov. Lep pozdrav, Sonja

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

11. mar 2011 20:23

Sara, tudi jaz sem Camperjeva fanica, svetujem ti, da vsaj prvi par kupiš v trgovini, ker so njihove številke precej velike.

Jaz sem ene nabavila preko interneta, pa jih zdaj, če sem s kolesom ali motorinom, kljub vložkom izgubljam na vsakem semaforju.

V Ljubljani poznam samo Transporterjevo trgovino (tam sem tudi kupila svoj prvi par, prej te znamke nisem poznala), verjetno res ni kakšne hude izbire, ampak zame, ki bolj poredko zaidem tja, se vedno kaj najde.

Ko boš kaj pohajala po Trstu, poglej si dve trgovini, ena je na isti ulici kot Tržaška knjigarna, na ulici S.Francesco, druga pa na ulici Milano.

Če so ti všeč Camperji, ti bodo gotovo tudi španski Pikolinos, ampak tudi zanje velja, da imajo večje, oziroma širše številke, kot smo jih navajene pri italijanskih čevljih, zato bodi previdna pri spletnem nakupu.

Obe znamki imata zmeraj velike popuste, če te ne moti, da boš obuvala lanski model, si na konju, ker so (predvsem Pikolinos) neuničljivi.

nola

Avena  

član od: 14.7.2003

sporočila: 277

11. mar 2011 21:19

Hm, tudi sama sem Camperjeva fanica, ampak meni se njihove številke sploh ne zdijo velike. Največ izbire imajo res na Starem trgu, v Transportu je precej omejeno število modelov. Sama sicer običajno pomerim v trgovini, pa potem naročim po netu kakšen enak ali podoben model v drugi barvi, v njihovi spletni trgovini je izbira precej večja... Zaenkrat imam dobre izkušnje, tudi pri številkah še nisem usekala mimo. Avena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti