Oblačilni report pomlad poletje 2011

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

23. feb 2011 13:04

Draga trarara, ni ga recepta za vse, ampak jaz sem se naučila zelo preprosto. Dolga leta (XXL 30 bi lahko rekla....) sem lokalpatriotično vsake toliko poskušala stlačiti svoja po genih široka stopala v Peko čevlje in seveda po zelo kratkem času v žuljih in bolečinah obupala. Potem se je zgodilo dvoje, namreč, (1) ugotovila sem, da obstajajo tudi povsem udobni čevlji z visoko peto (torej: ni treba obupat!) in (2) zaradi poškodbe mišice na nogi mi je za nekaj mesecev hoja brez pet povzročala hude bolečine. Ko se znajdeš pred takimi argumenti, odnehaš. Za začetek nikar ne rini v čevlje s kot prst tankimi 10 cm petami, ker boš prehitro izgubila voljo, pač pa si za pomlad omisli nekaj s cca. 5 cm višine in tudi malo širše naj raje bodo, saj letos je to čisto in. Te boš zelo hitro obvladala, čez pomlad zanesljivo, tako da boš čez poletje že povsem stabilna na 7-8 cm, kar je pa že čisto OK višina, tako s stališča mode kot varnosti. Vendelinine vaje so super, ampak veliko lažje se izvajajo v malo višjih petah, ki te tako ali tako same prisilijo, da se držiš ravno. Pa veliko uspeha! Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

23. feb 2011 13:26

Tudi sama sem dolgo nosila pretežno nizke pete, izjemoma pec am ali kak cm več. Zdaj sem se pa odločila za spremembo,a lepo počasi. Najprej sem si kupila nekaj parov res izjemno udobnih čevljev s pet do sedem cm visoko peto, ne pa špičakov, ki jih itak ne maram. Petka je ravno prav široka, da lahko lepo hodim, in čevlji me ne tiščijo in ne žulijo.

 

Torej, poišči model, ki ti bo odgovarjal, se dajo najt lepe kombinacije udobnih in modernih čevljev s petkami.

 

Moja hči se dobro počuti samo v čevljih s petami med osem in dese cm, jaz v take niti stopit ne znam, kaj šele, da bi šla kam v njih.

 

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

23. feb 2011 13:36

In za začetek hodi v njih doma (kadar boš sama, si še muziko navij in zapleši v štiklah).

Jst sm tolk brzinska, da sama sebe srečujem med vrati in je bilo obdobje, ko sem bila nonstop v "tahitrih" čevljih.

Potem je bilo pa nujno nekam it. V petkah.

Ti povem, da prav tako, kot se navadiš, se tudi odvadiš. Sem imela najprej kar problemčke (še dobro, da sem se lahko nekoga prijela "ajnhin" al kako se že reče...)

Vaja dela mojstra vsekakor. Tudi pri drži. Ta ni samo lepa, pač pa tudi zdrava.

japaja

trarara  

član od: 6.6.2007

sporočila: 4

23. feb 2011 15:46

Pa ženske, ve ste odlične. Hvala za spodbudne besede! Evo, prvi naslednji šoping kakšen kos po Vanjinem reportu in čevlji s peto (za začetek ne bom pretiravala z višino:)). Pozdravčke! trarara

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

7. mar 2011 10:28

Sonček je! Zdaj je pa že čas, da rečemo kaj več o letošnjih trendih. Mene recimo zanima, kako se da kombinirat elastične pajkice, imitacija kavbojk, ki jih imajo kar nekaj v Calzedonii. Vendy, pa ne se ustrašit, ne bom jih nosila v javnosti ;)) Čarli08

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. mar 2011 11:26

Čarli08 je napisal/a:
Sonček je! Zdaj je pa že čas, da rečemo kaj več o letošnjih trendih.
Mene recimo zanima, kako se da kombinirat elastične pajkice, imitacija kavbojk, ki jih imajo kar nekaj v Calzedonii. Vendy, pa ne se ustrašit, ne bom jih nosila v javnosti ;))

Čarli08

 

Pajkice se letos uporabijo na dva načina:

- enobarvne na način, kot je pri nekaj kosih v Lanvinovi kolekciji: skratka,monokromatsko in gor oblekica iz jerseya in zraven nizke pete (to se npr, super nosi v kakšnem oblačnem maju in avgustu, skratka varianta za ne najbolj sončne dni)

- potiskane, bleščeče itd... se nosijo v kombinaciji z zelo štiklastimi čevlji, majčko in blazerjem (ki se lahko tudi sveti) - ampak to pa definitivno za zelo urbane zadeve po 17h, ob predpostavki, da imate minimalno 175 centi in maksimalno 38 konfekcijo, vitke noge in dovolj hrbtenice in hrbtenjače, da to oblečete in vzravnano nosite (za velike vernice mode, primeri takih kombinacij so v pomladno-poletni kolekciji od Balmaina, če se da kateri guglati, jaz sedaj ravno ne morem).

Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

8. mar 2011 7:38

Pa še jaz pristavim svoj piskrček. Vedno sem v dilemi, kakšne nogavice obleči k mali črni obleki. Čevlji so takisto črni s srebrno peto. Vedno si potem za nek ivent kupim nove črne (zelo tanke) nogavice in potem še ene kožne barve. Pogosto pristanem potem pri črnih, pa nisem prepričana, da je to najboljša rešiteve. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. mar 2011 9:07

 

Za mimiko: ignoriraj obleko, ker je oblikovalski dizaster....ampak rešitev čevljev nogavic in čevljev je pa dobra v obeh primerih.

http://www.redcarpet-fashionawards.com/2011/01/10/

Joj, medtem ko sem tole prenašala, se mi je vse skupaj že dvakrat sesulo.  Med drugim tudi čisto lepa fotka Sienne Miller v črni oblekici in črnih nogavicah

Skratka, takole gre ta štos z nogavicami: če se na eventu ne da brez nogavic (grem pa danes v akcijo za tistimi skrvnimi malimi nogavičkami, ki se dajo samo na prste in peto in potem lahko v njih cel dan paradiramo v salonarjih brez nogavic, ko najdem, sporočim), potem se nosijo črni čevlji. Če ima čevelj tenek podplat, se dodajo 40 denske nogavice, če ima čevelj debel podplat, se dodajo 60 denske nogavice. Skratka, ne tankih nogavic, temveč debele.

 

P.S.

Grem še enkrat poskusit s prenašanjem fotke črne oblekice in črnih nogavic

http://www.redcarpet-fashionawards.com/2008/12/01/

Je!!!!

Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 08. 2011 09:10

pi.kica  

član od: 19.8.2007

sporočila: 75

9. mar 2011 1:07

Tiste male skrivne nogavičke prodajajo v trgovini Fanina, eno poslovalnico imajo v Btc-ju, drugo pa na tržnici Koseze.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. mar 2011 12:29

Pikica, hvala za info.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti