Hrbteničarji !!?

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

tema odprta - 11. feb 2011 21:44 | ogledi: 8.939 | odgovori: 7

Najprej se opravičujem za povsem nekulinarično temo. Ker pa sem tu vedno našla odgovore se spet obračam na vas. Sigurno bo kdo vedel...

Sem brskala že drugod in nisem nič našla.

Trenutno sem na zavodu za zaposlovanje in na bolniški zaradi operacije hernije disci-lani sem imela to operacijo dvakrat. Bolniško imam še do konca februarja. Ortoped mi je v izvid napisal naj se izogibam težjim obremenitvam še 4 mesece, to je do srede maja približno. Moje naslednje delo pa naj bo PRIMERNO ZA HRBTENIČARJE. In to me zdaj zanima. Kakšno delo je to. Kdo je to -hrbteničar. Po čem to določajo.

Glede na to, da se mi s februarjem izteče bolniška in je v izvidu tako napisano, me malo skrbi, da nebi dobila dela (mi zdravnik nebi izdal zdravniškega dovoljenja) in bi ostala na zavodu za zaposlovanje.

Hvala za vsa vaša mnenja.

hema

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

11. feb 2011 23:07

Hrbteničarji so zame ljudje, ki imajo različne težave s hrbtenico. Vsaj tako smo jih "grupirali" pri nas, ko sem delala v termah na rehabilitaciji. Da pač ne kličeš vsakega posebaj na telovadbo in podobno, oz. ko je v skupini več ljudi z različnimi težavami, pač lepo rečeš, da naslednja zadeva pa ni primerna, da jo izvajajo hrbteničarji in se pač ve, da kdorkoli ima težave v tistih predelih naj pač takrat preneha itd. Kar se pa tiče specifike dela, bi ti to verjetno najbolje razložil zdravnik ali pa kje na kak fizioterapiji, ki jo skoraj gotovo obiskuješ. Sama žal nisem strokovno dovolj podkovana, da bi ti o tem razlagala Viva Meier

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

13. feb 2011 9:41

Jaz sem pa že hotela napisati, da se menda pravilno reče vretenčarji

Če imaš težave s hrbtenico, se boš itak sama najbrž izogibala službe, kjer se hrbtenica obremenjuje, a ne?

Polnit police v trgovino najbrž ne boš šla. Verjetno odpade tudi vrtec, ker ne smeš dvigati otrok, medtem ko učenje v šoli najbrž ni problem, če nisi ravno v prvi triadi... itd.

Spekter primernih del bo še vedno dovolj širok, najbolj pomembno je vendarle zdravje, a ne?

Pa dobro okrevanje ti želim!

čoko

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. feb 2011 17:36

Ti se koncentriraj na okrevanje in na to, kako boš dobila zaposlitev. Ne splača se dodatno vznemirjati s tem, kaj ti bo zdravnik napisal....Moraš najprej dobiti delo. Saj verjetno se ne boš prijavljala za kakšne stvari, kjer je treba veliko dvigovati, delati na mrazu in take stvari. Pa srečno.

Vendelina jr.

bozena  

član od: 26.10.2003

sporočila: 234

13. feb 2011 18:25

To kar piše v izvidu specialista za delodajalca ni obvezujoče, zato te to pri iskanju dela ne omejuje. Je pa druga stvar kaj ti zmoreš. Če potrebuješ omejitve pri delu in jih boš kot taka tudi iskala te mora oceniti invalidska komisija, ki v sklepu natančno zapiše katere so te omejitva. Tega se delodajalec mora držati, bo pa seveda teže najti službo.

božena

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

13. feb 2011 21:34

Hvala vsem za odgovore. Sicer sem res še vedno na bolniški vendar se že veliko ukvarjam s športom, ker sem se vedno. Po pogovoru z ortopedom (in njegovim priporočilom, ki je tudi zapisan v izvidih) sem letos pričela z tekom na smučeh (že 2 meseca po operaciji), delam pohode v hrib -do 2 uri navzgor, s tem da mi vse nese mož. Hodim redno na plavane. Tudi na kolo-cestno, sem že šla in moram povedati da mi je to pri okrevanju samo pomagalo. Res pa je, da še vedno ne dvignem več kot 5 kg. ker takoj začutim v križu. Delo ki mi je obljubljeno ni težko, skrbi me samo to če me lahko zavrnejo zaradi napisanega v papirjih--da sem hrbteničar..... Vem da ne bom mogla več dvigovati toliko kot prej, ravno "kripelj"pa še nisem.Čeprav poznam primere ko so že po manjših posegih šli v invalidsko penzijo... Sicer sem pa pred desetimi leti prebolela raka in lani dve operaciji hrbtenice in sem tudi že sama pri sebi tuhtala, da če ne bom dobila dela za rednni del.čas bi pa potem poizkusila, če je kakšna možnost za skrajšani del. čas(mogoče celo 4 ure v invalidsko penzijo). Pa ne me razumet, kot da želim kaj izkoriščat. Še vedno mislim, da sem pri 36 premlada za penzijo. Hvala, itak se je pa še vedno vse izteklo bolje kot je v začetku kazalo, samo obupat se ne sme. Hema

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. feb 2011 9:51

That's the spirit. Go girl.

Vendelina jr.

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

14. feb 2011 17:10

Hvala, Vendelina!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti