Lastni recept- krompirjeva pita

mihaelč  

član od: 6.2.2011

sporočila: 6

tema odprta - 6. feb 2011 15:42 | ogledi: 9.436 | odgovori: 2

Pozdravljeni

Zelo rad kuham, kuhanje je del mojega življenja. Veliko stvari sem že sprobal in jih poskusil. Naredil sem recept, ki vsebuje nekaj stvari, ki sem jih že skuhal. Ta recept sem sprobal in je rek kul.

sestavine:

- krompir ( po želji )

- maslo

- sol

- limonin sok ( sveže istisnjeni)

- moka ( odvisno koliko je boste porabili )

- sir

- mleko

- jajca

( količina sestavin odvisna, po vaši želji ( imejte občutek ))

Najprej krompir skuhamo. V veliko skledo doma moko, v moko ubijemo jajca in dodamo sol, ter maslo. V skledo dodamo še mleko. Sestavine zgnetemo v kepo testa. Testo za kratek čas pustimo, in narežemo krompir ( vsak krompir na štiri dele ). Testo razvaljamo in ganamestimo v ponvo za pite. Odrežemo odvečno testo, ki visi čez rob posode, vendar ga ne vržemo vstran saj ga bomo rabili še na koncu tako, da odvečno testo zgnetemo v kepo in ga damo na stran. V ponvo kjer imamo že testo, nasipamo narezan skuhan krompir do roba v ravnini ( lahko ga damo malo čez ravnine ), za kratek čas damo posodo z krompirjem na stran ( seveda še ne dajemo testa čez krompir ) in se lotimo nadeva. NADEV: Maslo stalimo v stekleni posodi, ki jo damo na kozico z vodo, kozico damo na štedinik da voda v kozici vred in tako se v stekleni posodi maslo začne taliti. ko se maslo stali v maslo vlijemo stisnjen limonin sok in kislo smetano. Nastati mora gosta zemes. To zmes prelijemo čez krompir, ki ga imamo v posodi za pite. Zdaj uporabimo ostanek testa, testo razvaljamo in ga položimo čez krompir tako, da krompir pokrijemo. Damo v pečico in pito pečemo po občutko. ko je pečeno to že takoj zaznaš.

Poskusi ;)

mihaelč

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. feb 2011 16:39

Poglej, Mihael. Prepričana sem, da ti je tale tvoja pita odlična. Objavi receptov je Jernej namenil en ogromen del KulSLo. Tukajle je link do strani, kamor lahko napišeš recept, da bo po objavi shranjen in se ga bo dalo najti.

http://www.kulinarika.net/formularji/pisitenamrecept.as

Kar se recepta tiče: Tudi jaz tako rekoč vse, kar kuham, pripravljam po občutku. Ko objavim recept, istočasno zapisujem količino sestavin, tako da se lahko tudi tisti, ki nečesa še niso jedli, spravijo na delo in skuhajo odlično jed.

Ker te tvoje pite nisem še nikoli jedla, bi jo recimo, naredila takole:

Pol kile krompirja

pol masla

sol (po okusu - nič narobe s tem)

1 dl limoninega soka

pol kile moke

5 jajc

20 dag sira

1 dl mleka

Kar ti hočem povedati, neka razmerja moraš napisati, če hočeš, da se bodo ljudje spravili na delo in spekli tole tvojo dobroto.

 

Sicer pa, dobrodošel med nami.

 

Vanja

mihaelč  

član od: 6.2.2011

sporočila: 6

6. feb 2011 16:53

Hvala za nasvet ;) mihaelč

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti