Ko gre vse narobe

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

tema odprta - 6. feb 2011 13:27 | ogledi: 7.893 | odgovori: 22

Tak lep sončen dan, pa se je hudičevo slabo začel.

Zjutraj sem rekla možu naj malo pritrdi straniščno školjko, ker se nekaj čudno premika. Pa zafugirana tudi ni bila, ni mi jasno zakaj jo niso tisti monterji pred leti zafugirali,zato se je pod školjko nabiral prah, pa voda, če je komu pri tuširanju špricalo vsenaokrog in seveda je kdaj tudi kakemu otroku ušlo malo čez školjko. Midva je pa tudi nisva. No pa sem prosila moža naj mi školjko "odšraufa" da bom pomila pod njo in jo potem zafugira. Tukaj  se je začelo. Školjka ima štiri vijake, dva se lepo odvijeta, naslednja dva sta tako zarjavela da se zlomita . Mož že začne z prvimi kletvicami, se obrne, butne v školjko, ta se obrne in pade na ploščice- konec veselice školjka se je razbila, voda čez celo kopalnico! Hudiča in danes je nedelja! Živimo v majhnem kraju, kjer ni trgovskih centrov. Kje naj dobim školjko? K sreči žlahtnica dela v eni privat trgovini in mi odpre, da vzamem novo školjko, pa neke tesnila zraven in še vijake. No pa smo ob 50€ (vsaj). Pripeljem školjko domov, grem pospravljat črepinje od stare in speče. Priteče črna kri....... omg. prst močno tiščim, da se je kri ustavila.

Tamala stoka da jo boli glava, pomerim temperaturo 38 st. C. . Boli jo tudi v grlu, pogledam, rdeče z belimi gnojnimi pikami-verjetno angina.

No vmes še kuham kosilo. Pripravljam gobovo juho, pokliče me hčerka, naj jo malo pocarkljam in ji preberem eno pesmico. Berem in zaslišim...oh juha je prekipela. Pobrišem. Grem v skrinjo po žlikrofe, hočem odpret paket, ta se mi strga in žlikrofi letijo čez celo kuhinjo .

No zdej smo vse uredil sam med kotličkom in školjko pušča voda in bo treba še en nov kos kupit, ampak za silo je. Upam da je za danes dovolj.

No tako je, ko hoče človek nekaj koristnega naredi, pa dan ni temu namenjen

Teka

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

6. feb 2011 13:44

Vsak ima kdaj kakšen je***n dan. Če nerodnosti in smole kar v jatah obletavajo človeka, se je najbolje nekam udobno namestiti, natočiti kozarček dobrega (ali odpreti škatlo sladoleda, piškotov, načeti pršut - pač kar ti najbolj paše) in lepo v miru in na varnem čakati da mine. Ker mine pa vedno, zagarantirano. Lisa

neznan uporabnik

6. feb 2011 14:19

Vidiš Teka, ob nedeljah se ne dela

japaja

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

6. feb 2011 15:22

Teka, a veš tko je. Ko se hudič userje, se userje na velik kup. Prespi, jutri bo bolje. janko1

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. feb 2011 15:45

Jej jej Teka, pa saj to je čisto navaden družinski dan. Samo tebi gre malo navzkriž, ker se je vse vsulo naenrkat (ampak saj se ponavadi vse vsuje naenkrat, a ne?) ,tako kot nam gre vsem kdaj kaj drugače, kot si predstavljamo. Potem malo pojamramo, kaj grdega rečemo, pa gremo dalje. Bi šla stavit, da bo jutri bolje. Malo se pocrkljajta s punčko, steci eno rundo okoli vasi, da se malo spihaš, potem pa se pocrkljajta še z možem in jutri bo spet čisto lep dan! Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. feb 2011 18:28

V takih situacijah je najbolje, da človek čim hitreje najde humorno noto, ker se potem stvari začnejo hitro popravljati. Sem se ob tem spomnila na nekaj zgodb iz svojega življenja, kjer se je tudi kaj pokvarilo, razlilo in whatsoever, pa se je potem stvar odvrtela v smer, da so iz tega nastali nepreceljivi spomini. Oziroma, če ne bi bilo takih dni, ko se najprej vse nekaj lomi in podira....bi bilo pa res dolgčas v življenju.

Vendelina jr.

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

6. feb 2011 19:27

Samo, ko se kaj takega dogaja, sem si tudi dejal, kaj hudiča sem zjutraj sploh vstajal iz postelje. Več koristnega bi naredil, če bi dan prespal. Kasneje pa zadeva spet zalaufa, stvari se postavijo v kolesnice, povrne se optimizem in pozitivno razmišljanje, pa je spet vse z soncem obsijano. janko1

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. feb 2011 19:33

Ko bi bil človek vedež, ne bi bil revež. Teka, v tolažbo naj ti bo, da se večini kdaj zgodi kaj takega, ko gre vse narobe. Ampak jutri bo nov dan!

 

naor

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

6. feb 2011 19:45

Tale sončna nedelja tudi meni ne sede.

Teka ne vem, če te bo to potolažilo, ampak bili ste skupaj!

Ja, šlo je vse narobe, ampak tega dneva se boste skupaj čez čas spominjali kot posebnega in se verjetno smejali na njegov račun.

Mi pa smo danes pospremili dragega in atija na letališče. Tri tedne službene poti, meni kar brni v glavi od hudega.   Nazadnje je bilo tako novembra, smo bili tri tedne sami, zapadlo je skoraj meter snega, jaz z dvema malima otrokoma zjutraj skidaj avto, pelji otroka v vrtec, pot do službe zasnežena, v službi dril itak vsak dan, pridi domov, pospravljaj, kuhaj, zvečer si za vse sam, kopanje, branje pravljic...

Ah bom že, jutri sem doma in si bom dala otroka v vrtec, jaz pa si bom privoščila nego obraza in masažo. Pa mogoče kak šoping, da mi bo lažje.

Vilma

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. feb 2011 20:42

Kadar gre pri nas ob kakem projektu kaj narobe, si vedno rečemo: Če ne bi nič delali, ne bi šlo prav nič narobe. Live and learn.  

Vanja

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

6. feb 2011 21:26

Zakon privlačnosti .... v takšnem primeru je res najbolje prekiniti tok negativnih misli tako, da spremeniš fokus .... banjica sladoleda, pizza na dom in daljinec v roke res ni slaba ideja .....

katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti