Ostanki v hladilniku

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. jan 2010 10:08

Kozamurnik tiste "pickels" fino odcedi, obriši, če je stvar salamensko kisla, daj še malo v krop in še enkrat odcedi in obriši, potem pa naredi bodisi ciganski golaž, bodisi govedino v smer stroganoff. Ali pa kumarice malo posipaš s kombinacijo ingverja in moškatnih oreščkov in potem narežeš kumarice in kolobarčke dodaš smetanovo-gorčični omaki in to gre čisto lepo k belemu mesu. Vendelina jr.

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

13. jan 2010 10:09

Jaz predlagam en moj recept za porabit bučke, paradižnik, kumare, krompir, začimbe, smetano, meso. In sicer na čebuli prepražimo meso ( kar pa imamo - piščančje, puranje, , svinjina...) zrezano na manjše koščke, solimo, popopramo in dva nasekljana stroka česna. Dušimo, da se meso omehča. Dodamo na lističe naribane kumare, bučke, ščep bazilike, ščep timijana in dušimo, da spustijo vodo, dodamo še na drobno narezan olupljen paradižnik in dušimo 10 min. Po želji dodamo tudi začinko. Posebej skuhamo drobno narezan krompir, osoljen. Po želji ga z mečkalko za krompir še malo pretlačimo in skupaj z vodo dodamo omaki. Dodamo žlico kisle smetane ali dve, potresemo s nasekljanim paradižnikom. Kumarice pa imamo redno v hladilniku, ker jih vsi radi jemo in se načeloma odprte ne pokvarijo.Sem jih pa sama vlagala. Jih pa lahko porabiš kot dodatek kakšni krompirjevi solati. Glede na to, da majonezo, senf in hren ne uporabljamo vsak dan, te kupim v tubi. Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 13. 2010 10:14

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti