Bolečine v sklepih

vb81  

član od: 29.1.2011

sporočila: 6

tema odprta - 29. jan 2011 22:09 | ogledi: 14.154 | odgovori: 11

Preden naredim paniko,bi rada prebrala kak nasvet ali podobno izkušnjo koga,ki je to ali kaj takega doživel.In sicer gre za bolečine v zapestjih-obeh,začelo se je že dolgo nazaj v desnem,nato tudi v levem.Pride dan,ko sploh nimam moči,ko ne morem stisnit pesti,odpret flaše,nest torbe,....stvari mi letijo iz rok,kot da ne bi bile moje.Bolečine so iz dneva v dan različne po stopnjah.Enkrat dosti boli,drugič čutim mravljinčasto rahlo bolečino.Mesa ne režem več sama,konzerve ne odprem,pa še je takih stvari,ki jih ne morem storiti,ker me roke ne ubogajo.Zadnje čase pa opažam,da se v levi roki večkrat pojavlja bolečina tudi od ključnice do komolca,in proti rebrom.Kot pravim,ne bi rada pri dohtarju panike delala,najbolj me skrbi predvsem za malo hčerko,če me kam pošljejo,kaj bom,oziroma,kaj bo ona?

Ali kdo take bolečine ali težave pozna,je kdo to izkusil,da mi malo svetuje?

Imamo tudi zdravnika,ki samo nafila z zdravili pa adijo-vozi!!,zato bi bila vesela vsakršne informacije,da se bom vsaj malo vedela,kako obrniti.

LP

vb81

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

29. jan 2011 22:22

Podobno se mi je dogajalo, ko sem nepravilno dvigala otroka. Vnel se mi je živec in nisem mogla niti odviti pokrovčka na kozarcu, kaj šele kaj drugega. Pomagal mi je počitek (roko sem čim manj obremenjevala) in informacija, kako prav dvigovati malčka. Enako se je zgodilo svakinji z obema zapestjema, nekaj časa ni mogla niti pisati.

Skoraj enako, kot opisuješ, se mi je dogajalo, ko sem vozila ob odprtem oknu in mi je ves čas pihalo na zapestje. Kako to boli! Zdravnica mi je predpisala mazilo za revmo, ki je pomagalo. Še bolj pa zaprto okno, seveda.

Kljub temu se ne zanašaj na naša mnenja, temveč stopi do zdravnika. Praviš, da imaš malo hčerko in ne veš, kaj bo, če te kam pošljejo. Povej mi, kaj pa bo z njo, če si slučajno resno bolna in ne boš poskrbela zase?!!!

tulka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. jan 2011 1:03

tulka je napisal/a:

 

Kljub temu se ne zanašaj na naša mnenja, temveč stopi do zdravnika. Praviš, da imaš malo hčerko in ne veš, kaj bo, če te kam pošljejo. Povej mi, kaj pa bo z njo, če si slučajno resno bolna in ne boš poskrbela zase?!!!



tulka

 

Ko bi le VSI tako razmišljali!

 

Imela sem tako rekoč enake probleme na desni roki, par let pred vsemogočnim internetom.  Potem, ko je postavil diagnozo  , mi je zdravnik  dal nekaj  podobnega, kot je tole. Po približno dveh tednih se je stanje izboljšalo. 

 



Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 30. 2011 01:55

Hestia  

član od: 9.10.2010

sporočila: 7

30. jan 2011 9:10

V začetku decembra sem imela podobne (ne pa popolnoma enake) težave. Pričelo se je z bolečinami v desni roki, najprej pri držanju miške, nato me je bolela cela roka, na koncu pa se je bolečina razširila še pod lopatico. Bolečina se je selila iz enega dela roke v drugega. Po treh tednih bolečin sem obiskala zdravnika, ki mi je predpisal zdravila, ki pa mi žal niso pomagala. Ves čas sem roko mazala s hladilnim gelom. Nato sem obiskala nevrologa, ki je ugotovil vnetje korenine živca med vratnimi vretenci in pa rahlo utesnjenost karpalnega kanala v desni roki. Če sem ga pravilno razumela, moje težave izhajajo iz hrbtenice, področja vratnih vretenc, kjer je več živcev, ki se lahko "ujamejo" med vretenca (mogoče sem premalo natačno opisala diagnozo). Po obisku nevrologa (v začetku meseca) nisem več jemala zdravil, ker mi niso pomagala. Ostala sem doma (bolniški stalež) in se učila uporabljati levo roko, desna pa je več ali manj uspešno počivala. Na začetku je bilo težko. Pričela sem uporabljati termofor in sicer sem ga položila na blazino in se ulegla nanj tako, da je grel področje desne lopatice. Danes je bolečina skoraj izginila, pojavi se samo še pri sedenju in uporabi računalnika. Ostali pa so mi mravljinčasti prsti in manjša moč v desni roki ( ne morem odpirati steklenic s plastičnimi zamaški, itd) Sem pa odšla na pregled k manualnemu terapevtu (po osnovni izobrazbi je zdravnik), ki prav tako meni, da bolečine v roki izvirajo iz hrbtenice. Njegovo mnenje je, da mi manualna terapija lahko pomaga. Žal pa je čakalna doba izredno dolga (s terapijami pričnem šele v aprilu). Z zgornjim tekstom sem samo opisala svojo izkušnjo. Vsekakor ti svetujem obisk zdravnika in morda obisk nevrologa. Lep pozdrav Hestia

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

30. jan 2011 9:51

Vb81: Imel sem podobne težave kot ti. Bolečine v zapestju so postajale vedno hujše, včasih se je malo izboljšalo, potem je bilo še slabše. Stopim do zdravnika, malce še do specialistov, in tam mi ugotovijo,da se mi poseda hrbtenica, vretence pritiska na živec in zato boli, pomagati da ne morejo, razen z vajami in blokadami. Tiste vaje in nekaj blokad so pomagale, da sem prebil tiste dni, ko je najbolj bolelo, cca pol leta, sedaj izvajam samo vaje za raztezovanje hrbtenice. Takrat je bila tudi druga možnost, ki so jo pa ovrgli: to je, da bi imel preozek karpalni obroč v zapestju. Tudi v tem primeru je podobna bolečina in nezmožnost gibanja. Menda v tem primeru sledi majčkena operacija, pri čemer prerežejo tkivo na notranji strani zapestja, da se ta obroč, ki drži zapestje skupaj razširi, posledično ne pritiska na živec in ne boli več. V bistvu nič pretresljivega. Ti pa svetujem da le čimprej stopiš do zdravnika in pri tem zatežiš z bolečinami, ker brez veze, da te boli, če ti lahko pomagajo.Lep dan. janko1

vb81  

član od: 29.1.2011

sporočila: 6

30. jan 2011 13:13

Bolj ko berem,tole,bolj se mi zdi,da bi res že morala iti k zdravniku.. Je pa res,da sem v odraščajočih letih imela težave s pravilno rastjo hrbtenice-ni bila ravna,imela sem tudi nujne vaje,plavanje,do srednje šole,ko so rekli,da ni več potrebno,ker se ne razvija več. Najbolj pa me skrbi ostoporoza,če je to kaj podedovano-babica jo ima-ali je pri tridesetih še prezgodaj za tako razmišljanje?? Hvala vsem za vaše izkušnje,nasvete... Bom pa že ta teden obiskala zdravnika,da se pogovorim z njim... vb81

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. jan 2011 17:03

Če imaš preščipnjen živec v vratu, ti gre bolečina od vratu po roki do prstov in imaš občutek, kot da se roka zbuja iz narkoze.

Meni je to popravil kiropraktik in sem potem na konju takorekoč v enem dnevu, ne da bi imela dan bolniške. Normalni zdravnik mi je rekel, naj počivam, dokler ne bo bolje.

Vanja

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

30. jan 2011 19:29

Glede ostroporoze, moja prijateljica jemlje tablete že od svojega 30 leta dalje. Obvezno obišči zdravnika in začni čim prej z vajami za rastezovanje hrptenice če pri tem nimaš dodatnih bolečin.

Sama sem imela tako močne bolečine, da sem kljuke vrat odpirala s komolcem, z gumbi in zadrgami pa sem zaposlila svoje domače.  Imela sem pregled karpalnih kanalov zapestja , pa je bilo vse ok. Pod nujno bila poslana k revmatologu, pa me zaradi nosečnosti niso smeli dati na slikanje.  Pomagal mi je kiropraktik, žal pa so se zadeve začele vračati. Prvi znak je spanje rok ponoči.

Obišči zdravnika.Upam, da ti bodo čimprej pomagali.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

vb81  

član od: 29.1.2011

sporočila: 6

30. jan 2011 20:29

V torek popoldan grem takoj k dohtarju!!! To pa zdaleč ni hec.... Sporočim.... Hvala hvala vam za nasvete!!! vb81

vb81  

član od: 29.1.2011

sporočila: 6

30. jan 2011 20:38

Ja,pa nisem omenila,od časa dočasa mi ali na enem,ali na drugem zapestju nastane bula-boleča na otip. Jo je tudi katera imela?? vb81

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

30. jan 2011 21:22

Pozdravljena! Če imaš možnost, pojdi k splošnemu zdravniku, ki ima precej prakse in bo iz izkušenj postavil pravo diagnozo in ti dal prava zdravila. Ljubljanski Klinični center pa je postal pravi Bolivud = sestavljeno iz Boli in (Holi)vud. Človeka boli, oni pa te pošiljajo na vsa mogoča slikanja (Holywood). Katrca11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti