Katero zemljo uporabljate za sobne rože

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

tema odprta - 29. jan 2011 14:33 | ogledi: 5.350 | odgovori: 1

Po dolgem času moram presaditi sobne rože, pa bi me zanimalo, katero zemljo uporabljate, da ne odteče voda kar skozi? Nazadnje sem kupila eno, ki ima ene bele stiroporne kroglice, pa mi ne raste v redu. Rada bi tako, ki ima malo vlaknin (koskosovih??) pa je ne znam izbrati? A imate kakšne dobre izkušnje z določeno vrsto (znamko) zemlje? Ali bi bila tudi za sobne rože uporabna zemlja za balkonske rastline, ki pa ima malo več vlaknin?

Hvala

zoja2

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

31. jan 2011 8:47

Zoja2, tudi meni se je to že zgodilo, ker sem ponavadi kupila zemljo v kakšnem hipermarketu.... Tokrat sem se za nasvet obrnila na vrtni center (jaz sem šla v Moste pri Komendi). Prodajalka mi je povedala, da je največkrat vzrok, da zemlja predolgo stoji, je skladiščena na neprimerni temperaturi... Tako mi je svetovala eno takšno kombinacijo, ki je primerna za sobne rastline in tudi balkonske. Na otip je bila temna, vlažna in moram reči, da sem bila z njo zadovoljna. Vrečke več nimam, ampak mislim, da ti z pomočjo vrtnarke bo uspelo.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti