Večplastno pecivo,ki ga pečemo na narobni strani pekača?

rikoma  

član od: 6.2.2007

sporočila: 1

tema odprta - 24. jan 2011 9:57 | ogledi: 9.098 | odgovori: 2

Pozdravljeni!Sem se končno oglasila tudi jaz,čeprav vas spremlj skoraj vsak dan.

Vččeraj sem pekla pecivo:Pita z vanilijevo kremo.Kar namučila sem se z oblati spečenimi na narobni strani.Že večkrat sem podobna peciva probala pa se vedno namučim z oblati.Končni izdelek je nek približek tistega kar naj bi uspelo, nikoli pa mi oblati ne ratajo tako debeli kot so na slikah. V receptih piše ,da ji pečemo na pekačih,ki jih dobimo v štedilnikih,mislim da so ti preveliki.Že tako dodam kar nekaj moke ,da sploh oblate razvaljam.Kakšne so vaše izkušnje.Hvala za odgovor

rikoma

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

24. jan 2011 11:26

Ne vem po katerem receptu točno si delala, če bi to vedela, bi lahko kaj bolj natančnega rekla. Verejtno si delala eno od pit ki jih poznamo kot to, kar si napisala, pa bela pita, madžarka in še kakšna... ampak v recpetih so naveden različne količine.

Na obrnjeni strani smo včasih pekli, ker se je krhko testo tako lažje snelo s podloge, da se ni lomilo. Odkar za peko uporabljam tanko silikonsko folijo za večkratno uporabo, dam to ali na hrbtno stran pekača ali kar tako, običajno, v pekač, se s folijo plast testa lepo vzame ven.

 

Povečaj - sorazmerno seveda - količine sestavin, in razvaljaj na debelino, kot se ti zdi primerna, pa je zadeva rešena. Torej ne dodajaj samo moke, ampak še kaj drugega, da dobiš več testa.

Mamamia

mamamia

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

24. jan 2011 15:17

Delam oblate za mađarico iz 60 dag moke in.....naredim 5do 6 hlebčkov iste teže,ko valjam posujem moko ,,dam na peki papir ,pečem na narobe obrnjenem pekaču,samo toliko da zadeva začne rumeneti.....ni ti treba valjat čez cel pekač ,lahko narediš manjše ,približno iste velikosti,ko se sestavi ,ae potem obreže.Poznam eno ,ki ima na deski narisano meroda so kore iste velikosti....

lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti