Hitri ali počasni?

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

20. jan 2011 12:24

Mene pa zelo moti v trgovinah pri najboljšem sosedu. Najprej opazujem kako počasno prodajalko z napisom na čelu kot je bilo že tgoraj napisano, potem potegne kak artikel po parkrat skozi čitalec, potem ročno odtipka velikomestno kodo in šele potem ko je sprintan račun, začne stranka iskat denarnico po neštetih žepih, nato še nalaganje nekih pik, itd.itd.

Brez zamere, ni vedno tako, včasih gre hitro skoz, s prijaznostjo in brez metanja artiklov, pa tudi večina strank ima pripravljeno denarnico.

 Tudi jaz želim lep dan prav vsem: tistim počasnim in ta hitrim

mejačka

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

20. jan 2011 12:34

japaja je napisal/a:

Pa brez zamere, tudi sama sem stara ampak šišam marsikatero mlado nepremičnino
japaja

Upam, da premičnino Japaja

Sama sodim med tahitre, kar pa se lahko izkaže za minus, sploh v službi. Pa ne, da bi bila površna, situacije so take, da je treba dostikrat počakat, ker ni pravi trenutek, ipd...

Do počasnejših sem se naučila biti potrpežljiva najbolj s pomočjo najboljše prijateljice. Ko sva bili mlajši in sva vandrali po svetu, sem jo na primer vsako jutro čakala pol ure do uro, da se je uredila.  Pa potem zajtrk...ojoj spet počasi. Jaz bi v tem času verjetno že iz muzeja prišla, ko je bila ona še vedno sredi zajtrka.

V službi se strpnosti, potrpežljivosti do počasnejših  naučiš še bolj, doma najbolj. Npr. moj sine sodi med bolj počasne, hči ima moje, svetlobno hitre gene.  Torej vsako jutro gledam, kako se počasnost in hitrost prepletata. Hči, ki je mlajša (tri leta), nosi bratcu čevlje, pa rokavice, kapo, da bi se ja hitreje oblekel.  

No včasih mi potrpežljivosti zmanjka in takrat moram komu pojamrat. Takrat pokličem "tahitro" prijateljico, ki me seveda razume, obe mal pošimfava in potem mi odleže, pozabim in gremo dalje.  

Vilma

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

20. jan 2011 12:35

kdaj pa mene motijo  ?

V trgovinah so prodajalke najveckrat dovolj hitre, se pa najdejo tudi izjeme. Tudi nad hitrostjo v Hoferju se ne pritozujem, v resnici se nisem dozivela da bi mi metale stvari v vozicek, je pa res da ne kupujem veliko speze.

V prometu pa se trudim da nisem nestrpna, ampak razjezi pa me ko me kdo v kriziscu po desni prehiti (po moznosti s pasu, ki je za zavijanje - to zelo radi pocno taksisti in vozniki kombijev), potem pa na naslednjem semaforju "spijo". AV prometu me bolj motijo neupostevanja pravil (voznja z meglenkami, dolge luci, prehitevanje po desni, premalo varnostne razdalje, brez zmigavca pri izhodu iz krozisca, easy voznja po prehitevalnem pasu na AC,....)

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

radohova14  

član od: 13.3.2008

sporočila: 19

20. jan 2011 12:55

Kar pa mene moti je pa to, da v trgovini pred delikateso naletim na stranko, ki ne ve kaj bi kupila ali bi sir ali salamo in ko se le odloči, da bo sir, stoji in stoji in ji "potrpežljiva" trgovka kaže sire v akciji, pol mastne, mastne, pripoveduje ceno tega in onega sira, da na koncu stranka že več ne ve koliko stane sir, ki ji je bil prvi pokazan, na koncu pa kupi 10 dag sira. Da bijo kar prestavila zadnjo v vrsto. LP radohova14

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

20. jan 2011 13:02

Vilma je napisal/a:

No včasih mi potrpežljivosti zmanjka in takrat moram komu pojamrat. Takrat pokličem "tahitro" prijateljico, ki me seveda razume, obe mal pošimfava in potem mi odleže, pozabim in gremo dalje.     

 

Vilma

No, ko je tahitra prijateljica na dopustu, lahko mene pokličeš...

lp!

Nikoli ne reci nikoli

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

20. jan 2011 13:08

Vilma je napisal/a:

 

Sama sodim med tahitre, kar pa se lahko izkaže za minus, sploh v službi. Pa ne, da bi bila površna, situacije so take, da je treba dostikrat počakat, ker ni pravi trenutek, ipd...

 

Vilma

Pravzaprav ne bi smela citirati kar si napisala Vilma, ker se popolnoma strinjam s tabo, a veš, da sva si zelo podobni? Sorodne duše?

Če si hiter ne pomeni, da si površen. Joj, koliko počasnih poznam, ki so takoooooooo površni.

 

Nikoli ne reci nikoli

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. jan 2011 13:12

tunna je napisal/a:

komu sem s svojo izvajo stopila na živce, ni moj problem. internet je svobodna zadeva, vsak lahko pove svoje mnenje.

Upam, da VEDNO upoštevaš to tudi, ko drugi ljudje izrazijo svoje mnenje. Vedno pa lahko svoje mnenje povemo na bolj ali manj strpen in kulturen način. Internet pač ni povsem svobodna zadeva.

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

20. jan 2011 13:21

Mene pa prav skrbi, kaj bo, saj mi z leti hitrost narašča in ne upada. Mlajša sem bila počasnejša oz. bi rekla, da se z leti bolj organiziraš, hitreje predvidiš, zato hitreje reagiraš. Malo je pa tudi odvisno od karakterja.

 Vilma, se mi zdi, da je Japaja mislila mlado nepremičnino, v smislu, je mlada, pa se ji komaj da premikati oz. se ne premakne nikamor. No, če mislim narobe, naj pa avtorica pojasni.

Zadnjič sem na avtobusu poslušala mladega gospoda, ki je razlagal dvema gospema, pa še vsem ostalim, kako je to s časom. Ljudje, da preprosto nimajo časa. Vsem se mudi. In je izpeljal, da če že ljudje nimajo časa, to pomeni, da ima čas NAS. Mi je dalo misliti. Večkrat tudi sama rečem, ja pa kam za vraga se nam (mi ) tako zelo mudi. Ustavimo konje in zadihajmo. Saj vse počaka.

 

naor

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

20. jan 2011 13:37

Dame moje, vrste pred blagajnami so naravnost idealno mesto za kakšno rundo Keglovih vaj (s kroglicami ali brez njih) - na vrsto in dogajanje na blagajni tako ali tako ne morete vplivati, lahko pa čas zelo koristno uporabite. Ali, kot pravi znana krilatica: "O bog, nakloni mi pogum pri spreminjanju stvari, ki jih lahko spremenim, mir, da bom sprejel stvari, ki jih ne morem spremeniti, in modrost, da bom pravi čas uvidel razliko med obojimi..." lp, proxima p.s. seveda za gospode tudi velja, le glede kroglic so žal nekoliko anatomsko prikrajšani :)))))) Sporočilo je spremenil(a) proxima dne 20. 2011 13:42

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. jan 2011 13:45

proxima je napisal/a:

Ali, kot pravi znana krilatica: "O bog, nakloni mi pogum pri spreminjanju stvari, ki jih lahko spremenim, mir, da bom sprejel stvari, ki jih ne morem spremeniti, in modrost, da bom pravi čas uvidel razliko med obojimi..."

Če k temu dodam še kak nasmeh in prijazno besedo blagajničarki, ki ves dan dela, okoli nje pa sami nestrpni (eni, ker gre vse prepočasi, drugi, ker gre vse prehitro), sem vsaj dvema polepšala dan. Njej in sebi.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti